În sfârșit se vede că Instagram și Facebook fac parte până la urmă din aceeași companie. Acum poți publica mai ușor un Instagram Story ca Story pe Facebook.

Și Facebook și Instagram au Story-uri. Instagram le-a lansat în august 2016 cu destulă controvseră pentru că semăneau mult prea mult cu ce avea deja Snapchat. Facebook le-a lansat în martie 2017. Acum, în iunie 2018 s-a facilitat distribuirea unui Story din Instagram în Facebook.

Nu e o opțiune nouă, ci una care e mult mai la îndemână. Mai ales dacă nu dorești ca orice Story din Instagram să apară direct în Facebook.

Dacă vei să apară pe Facebook toate Story-urile postate pe Instagram

Dacă vrei ca toate Story-urile pe care le postezi pe Instagram să apară automat și pe Facebook, e simplu. Întâi și întâi trebuie să te asiguri că faci legătura între contul de Instagram și cel de Facebook.

Te duci în Settings (în pagina de profil pe Instagram dai tap pe iconița din dreapta sus, cea cu 3 puncte). Apoi te duci la Linked Accounts. Și urmezi pașii prin care autorizezi accesul la Facebook.

Apoi, pentru a automatiza procesul de Story-uri – adică să apară automat pe Facebook ce pui pe Instagram – te duci tot în meniul de Settings la Story Controls. Apoi te asiguri că e activată opțiunea Share Your Story to Facebook.

Dacă vrei să apară doar anumite Story-uri de pe Instagram pe Facebook

După ce publici un Instagram Story te duci din nou pe el și ai în partea dreaptă de jos un buton cu un f pe el. Dai tap pe el și încă unul pe opțiunea de Share to Facebook Story.

Și apoi în Facebook arată cam așa:

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.