Contact Information

Recunosc, rutina mea de frumusețe nu ar fi aceeași dacă nu aș avea câțiva aliați beauty tech. Azi ți-i prezint, îți povestesc cum îi utilizez și îți explic de ce nu pot trăi fără ei.

Nu, nu trăiesc în viitor. Și, sinceră să fiu, cred că m-aș adapta cu greu unei lumi dominate mult de tehnologie, căci nu vreau să renunț la micile „bucurii manuale” ale vieții. În materie de beauty însă, se schimbă puțin filosofia mea. Pentru că, deși am fost destul de sceptică la început, am ajuns să mă agăț cu înverșunare de gadgeturi; îmi ușurează viața și se mulează perfect pe programul meu contracronometru de zi cu zi. Și, pe bune acum, deși unele domenii au prograsat destul de greu, cel al frumuseții se dezvoltă cu o viteză ieșită din comun. Așadar, nici nu ai cum să nu ții pasul cu el.

Și să-ți exemplific:

Capitolul 1: UFO Smart Mask de la FOREO

De la FOREO încercasem deja Luna Mini 2 și Luna Play Plus, două instrumente de curățare facială pe bază de pulsații T-Sonic de care m-am îndrăgostit până la lună și înapoi, până să intru în posesia măștii electronice UFO (Ur Future Obsesion). Dar cumva știam că va fi și aici dragoste la prima încercare, căci, atunci când am citit, în ianuarie 2018, despre noua lansare de la CES – The Global Stage of Inovation a brandului suedez mi-am dat seama că existau toate premisele ca acest devise ultrainteligent să înglobeze mai multe inovații compilate, care să confere tenului un aspect de bijuterie.

Ce m-a fascinat întâi și-ntâi la UFO? Faptul că acest obiect mic, fin și fucsia îmi încape în palmă. Evident, dincolo de validarea uzului acasă, care mă scutește, astfel, de drumuri la saloanele cosmetice. Dispozitivul oferă un tratament la nivel SPA care se realizează în numai 90 de secunde,  în loc de 20 de minute, pentru a scurta timpul de îngrijire.

Dar cel mai fascinant lucru este că aparatul combină mai multe tehnologii diferite pentru a da naștere unui ritual facial complet, luxos, calmant și revigorant pentru acasă. Tehnologia Hyper-Infusion utilizează căldura pentru a deschide porii, alături de pulsațiile de T-Sonic, care infuzează ingrediente în profunzimea țesuturilor, și de crioterapie, care conservă ingredientele active pentru un ten rezistent.

Masca UFO se folosește alături de 2 măști de influență asiatică, din microfibre moi: una de zi, Make My Day (conține acid hialuronic, alge roșii și proteine anti-poluare, care hidratează în profunzime) și una de seară, Call It a Night (revitalizează și hidratează, ajutând la regenerarea pielii). Ambele lipsite de parabeni, silicon, sulfați și alte elemente care pot altera suprafața pielii.

După ce am introdus masca de seară în aparat, am sincronizat UFO cu aplicația FOREO pentru smartphone și am început să-l trec pe suprafața feței, prin mișcări delicate și circulare. Am fost frapată inițial de terapia LED, pentru că UFO se aprinde, pe parcursul ritualului, în nuanțe de albastru (efect antiacneic), verde (efect de iluminare) și roșu (efect anti-age), exact ca o navă spațială. În plus, este extrem de ușor de folosit și rezultatele sunt vizibile chiar din timpul procedurii, tenul meu devenind mai luminos și mai fresh. Fiecare tratament încorporează combinații de temperaturi și intensități pulsatile diverse, pentru a distribui uniform ingredientele măștii pe fiecare zonă a feței, facilitându-le penetrarea în cele mai profunde straturi.

UFO, are, de altfel, toate beneficiile marca FOREO, adică este dezvoltată din silicon medical, este 100% waterproof și se încarcă prin USB. Ah, și e ca și cum aș avea mereu esteticiana cu mine! Fantastic!

UFO Smart Mask este disponibil pe foreo.com, emag.ro și în magazinele Douglas, alături de douglas.ro.

Capitolul 2: Classic V Styler de la ghd

În privința părului, pot spune că sunt dependentă de placa de întins încă din liceu, deci am o experiență vastă și-mi dau seama imediat dacă o asemenea ustensilă este bună sau nu. Dar, mai important, dacă agresează prea mult șuvițele.

Ei bine, în acest sens, brandul britanic ghd mi-a depășit total așteptările. Știam că este un nume high-end, dezvoltat în așa fel încât să mențină intacte sănătatea și integritatea podoabei capilare, dar nici prin gând nu-mi trecea că imposibilul poate deveni realitate.

Am ales produsul clasic din gama limitată din această vară, Pink Collection, ce reprezintă un mix perfect între tehnologie de ultimă oră și design. Acesta integrează tehnologia trizoneTM, despre care s-a dovedit că reduce ruperea firelor de păr cu peste 50% și oferă cu peste 20% mai multă strălucire culorii.

Un prim lucru care m-a surprins este că device-ul se bazează pe o temperatură prietenoasă cu părul, permițând, astfel, rezultate de îndreptare sau ondulare dintr-o singură mișcare pe suprafața șuvițelor. Secretul constă nu în utilizarea unei temperaturi mai mici, ci în cea a unei temperaturi optime, menționată constant pe toată suprafața plăcilor stylerului și pe toată durata procedurii de înfrumusețare.

Aparatul este îmbogățit și cu o tehnologie ceramică, ce nu atacă firele, și cu plăci rotunjire, perfect nivelate, care oferă un look neted și un plus de strălucire.

Produsul este disponibil în saloanele partenere ghd, la prețul de 943 lei.

Capitolul 3: ageLOC® Galvanic Body Spa de la Nu Skin

Cu brandul Nu Skin m-am întâlnit, pentru prima oară, la finalul anului trecut, atunci când am avut de realizat un material special pentru revistă. Dar idila propriu-zisă a avut loc după ce mi-am luat inima în dinți și am testat unul dintre produsele lor vedetă.

Este vorba despre un gadget conceput special pentru pielea corpului, care funcționeză pe bază de curent galvanic. Cercetările efectuate de laboratoarele Nu Skin au demonstrat faptul că tratamentele cu curent galvanic pot îmbunătăți furnizarea de ingrediente anti-îmbătrânire și anticelulitici până la 24 de ore. Curenţii galvanici pulsatori optimizaţi, integrați în ageLOC® Galvanic Body Spa, susţin stimularea pielii, ajută la purificarea, revigorarea și tonificarea pielii, reducând, în același timp, semnele vizibile ale îmbătrânirii. 

La ageLOC® Galvanic Body Spa m-a atras, într-o primă instanță, greutatea scăzută și ergonomia aparatului, creată pentru a urma mai bine contururile trupului.

Așadar, după ce am citit cu atenție instrucțiunile de utilizare (nu se utilizează pe față, nu se folosește dacă pielea prezintă răni deschise sau plăgi, inflamații, alergii la metale sau alte sensibilități), am combinat proprietățile electronice ale device-ului cu cele ale unui gel de remodelare corporală, pentru a distruge celulita și grăsimea și pentru a mă bucura de un aspect neted, mătăsos și luminos al pielii.

Tratamentul, care durează nu mai mult de 5 minute/zonă afectată, se efectuează prin mișcări circulare efectuate la suprafața epidermei și fără a aplica presiune (de asta se ocupă el). Ce am simțit? Nu căldură, așa cum mă așteptam, ci o vibrație delicată și relaxantă, care m-a făcut să utilizez aparatul gadgetul în fiecare seară și să nu mai trișez atunci când vine vorba despre frumusețea corporală.

ageLOC® Galvanic Body Spa este disponibil momentan numai în kit-ul AgeLOC® Galvanic Body Trio, pe nuskin.com, la prețul de 2.070 lei

Capitolul 4: Versa Watch de la Fitbit

Mi-am mai monitorizat activitățile fizice până acum, dar cu ajutorul aplicațiilor de smartphone, care, da, sunt utile, mai ales dacă ai un obiectiv de atins. Dar cumva am renunțat treptat la fiecare dintre ele. Cred că din cauza comodității care mă caracterizează. Însă, cum sunt dependentă de ceasuri (ca să ne înțelegem, dacă îmi uit ceasul acasă, mă simt naked și inconfortabil), Versa de la Fitbit a devenit unul dintre accesoriile mele preferate. Asta și pentru că a transformat felul în care mă raportam până recent la sănătate și sport.

Noul sistem de operare al Fitbit, 2.0, și noua sa interfață, extrem de intuitivă, facilitează accesul la informații cu detalii utile, cum ar fi activitatea fizică de zi cu zi sau rezultatele ultimului antrenament efectuat. Toate – integrate direct pe ecranul ceasului.

Un alt atu important este reprezentat de greutate. De fapt, de lipsa greutății, ceasul fiind ușor ca o pană, un lucru esențial, zic eu, pentru oamenii care fac sport constant.

Din punct de vedere tehnic, acesta se poate sincroniza, prin bluetooth sau wifi, cu aplicația Fitbit și, după ce sunt completate detalii personale, ești gata să fii la curent cu ultimele noutăți și notificări, fără a mai consulta telefonul.

Ce-mi place mie cel mai mult? Faptul că ajungi să-ți cunoști ceasul foarte repede, chiar dacă nu te împaci prea bine cu tehnologia. Apoi, device-ul recunoaște 15 tipuri de antrenament, de la yoga, alergat, înot (da, este rezistent la apă) și pilates, până la kickboxing. În plus, te anunță discret, prin vibrații ușoare, când este momentul să te miști, să te hidratezi mai bine și când să te trezești (da, funcționează și ca alarmă de trezire). Toate acestea, în paralel cu funcționalitățile clasice ale unui smartwatch: număr de pași, distanța parcursă, trepte urcate, înregistrarea ritmului cardiac, cicluri de somn etc. Ah, să nu uit de funcția Coach, care prezintă antrenamente video, extrem de utile, și de cea care monitorizează perioadele menstruale.

Da, fără să mai adaug prea multe cuvinte, o să zic că acest ceas știe mai multe detalii importante despre corpul meu decât mine.

Ceasul Versa de la Fitbit este disponibil din magazinele Altex, emag.ro, Orange și Media Galaxy.

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *