Contact Information

Am dat startul seriei de articole axate pe știri din alte surse pentru ca toți să fim mai informați.

Aici poți vedea toată seria Social Web News!

Dacă vrei să afli constant noutăți și articole interesante legate de social media, te invit să te alături grupului de Facebook Social Media de la A la Z, unde le postez pe măsură ce apar / le descopăr.

Iar dacă te interesează informații și despre social media, dar și despre alte lucruri care țin de zona digitală, tech și altele – abonează-te la newsletter-ul săptămânal SocialWeb.ro.

1. Sky News e în căutarea unui nou segment de audiență așa că se extinde către Twitch, platforma cunoscută pe livestream-uri de gaming.

M-a intrigat declarația lui Alan Strange (output editor, digital la Sky News): ”Greșeala pe care o fac oamenii e să zică despre Twitch că e comunitate de gaming; nu e. Ne expunem unei comunități de oameni care sunt hiperinteresați de știri și ce se întâmplă zi de zi și care au multe de zis”.

Câte televiziuni de la noi au opinia asta?

2. Apple a închis oficial iTunes. Sfârșitul unei ere, nu? În 1999 a fost lansat inițial, pe SoundJam MP. Iar acum, în 2019, Apple a decis închiderea lui. Dar asta nu înseamna că dispare tot. Apple împarte funcționalitatea iTunes în 3 alte aplicații: Apple Music, Podcasts și Apple TV.

3. Site-ul oficial al lui Beyonce a fost dat în judecată. E un proces colectiv împotriva Parkwood Entertainment (asta e compania care se ocupă de site-ul lui Beyonce) și nu doar pe Beyonce o atacă în instanță.

Motivul: site-ul nu respectă standardele ADA, adică persoanele cu dizabilități nu pot folosi site-ul lui Beyonce. Și alte site-ui. Tag-urile și alt text-ele nu sunt descriptive, video-urile nu au captionuri sau transcripturi și mai sunt și altele. Poate te pune și pe tine pe gânduri să îți actualizezi contentul să fie disponibil pentru persoanele cu dizabilități.

4. Instagram a lansat o nouă aplicație de mesagerie, Threads. Threads e o aplicație separată pentru a ține legătura cu persoanele apropiate. Se laudă și cu privacy și viteză.

Cu ajutorul ei distribui poze, videouri, mesaje, storyuri și altele cu lista de prieteni apropiați de pe Instagram. Tu controlezi cine te poate contacta pe Threads.

5. Ghidul marketerului de dimensiuni ale imaginilor din social media. Nu e un articol recent, dar informația din el e utilă și valabilă.

6. Google a anunțat că de acum poți căuta poze în Google Images după textul din ele.

7. Suntem în plină campanie electorală așa că poate vrei să vezi câți bani sunt investiți în reclame pe Facebook de către partide. Dai click pe fiecare partid și poți vedea ce ad-uri au setat, active și inactive, ce reach au, targetarea detaliata (sex și grupă de vârstă) și din ce județ.

8. Un ghid util pentru oricine investește în promovare în social media. Dacă tot bagi bani într-un alt sistem cu ajutorul căruia te promovezi, învață tot ce poți pentru a cheltui cât mai eficient.

9. Cele mai multe aplicații Android de lanternă cer un număr absurd de permisiuni, Luis Corrons (Avast Security Evangelist) a testat toate aplicațiile de lanternă disponibile în Play Store. 937 aplicații. O aplicație de lanternă cere în medie 25 de permisiuni, însă există 262 de aplicații care cer peste 50 de permisiuni.

10. Un cont haios de urmărit pe Instagram: @fatcatart.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *