Contact Information

Expunerea la razele UV poate duce nu doar la arsuri solare și la cancer de piele, ci și la pete pigmentare, riduri sau chiar afecțiuni ale ochilor. Însă, deși cunoaștem riscurile și încercăm să ne protejăm împotriva acestora, este greu să aflăm cât de mult suntem expuse la razele UV de-a lungul unei zile.

De aceea, L’Oréal a lansat un device portabil care măsoară expunerea la radiațiile ultraviolete. Acesta se poate fixa pe haine sau pe geantă și nu are nevoie de baterii pentru a funcționa. Senzorul măsoară radiațiile UVA, adică pe cele care pot pătrunde adânc în piele și care penetrează norii și sticla. Apoi, datele sunt folosite pentru a estima și expunerea la UVB.

Informațiile sunt transmite către smartphone prin NFC, o tehnologie de comunicații wireless de înaltă frecvență, care permite schimbul de date între dispozitive pe o distanță de până la 10 cm.

Device-ul se numește La Roche-Posay My Skin Track și momentan poate fi achiziționat doar în Statele Unite ale Americii, deși cel mai probabil în curând va fi disponibil în toată lumea. Este disponibil în magazinele Apple la prețul de 59,95 dolari, iar aplicația căreia îi transmite informațiile este disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android.

„Cercetarea noastră a indicat nevoia de înțelegere a expunerii personale la UV”, a declarat Guive Balooch, vicepreședinte global L’Oréal. „Am creat acest senzor fără baterii pentru a se integra perfect în viața și rutina zilnică a celor care o utilizează. Sperăm că lansarea acestei tehnologii va ajuta oamenii să facă alegeri mai inteligente.”

Foto: Apple.com

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *