Mashable a făcut o listă cu cele mai importante 4 aplicații pe care ar trebui să le folosească orice reporter.

Smartphone-urile s-au dovedit adevărate unelte utile: de la lanterna pe care o ai în orice moment lângă tine până la înregistrări video și audio.

1. 1st Video – Video Editor (iPhone – 9,99$)

1stvideo

2. SoundCloud (iPhone, iPad – gratis; Android – gratis)

Înregistrează și editează orice.

soundcloud

3. Google Goggles (iPhone, iPad – gratis; Android – gratis)

Aplicația traduce texte și recunoaște imagini (identifică locuri, clădiri sau chiar opere de artă).

Google Goggles

4. YouTube Capture (iPhone, iPad – gratis)

Cu ajutorul aplicației poți face înregistrări video, le poți edita și încărca ulterior pe YouTube. Include corecții de culoare și adăugare de muzică pe fundal.

Editarea full încă nu este disponibilă și nici aplicația pentru Android încă nu a fost dezvoltată, dar când o să le facă pe toate o să fie o adevărată forță și o aplicație extrem de utilă pentru reporteri.

youtubecapture

Pentru jurnaliștii care citesc SocialWeb.ro: folosiți aplicații pentru munca voastră de teren? Daca da, să împărtășiți în comentarii.

Sunt curioasă cât de mult îmbrățișează reporterii noua tehnologie. Din anumite surse știu că nu prea le place toată dezvoltarea internetului și consideră că presa se duce la vale din cauza asta și refuză să se adapteze pentru că o consideră muncă în plus. Eu cred ca ar trebui să fie mai adaptabili la schimbări.

sursa

Photo credit: magnusfranklin / Foter / CC BY-NC

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.