Contact Information

Recent s-au împlinit 7 ani de când am cumpărat acest domeniu. Așa că m-am gândit că e timpul și pentru altfel de content pe acest site. Până acum vă ofeream noutăți și informații legate de social media (și voi continua să o fac), dar m-am gândit că e timpul să aflăm cum folosește fiecare utilizator telefonul sau internetul. Să aflăm de aplicații noi și opinii despre internet.

Pe Ruxandra o știu de când am lucrat la revista Cosmopolitan. Eu lucram la online, ea la revistă. Am colaborat cu ea de multe ori și de atunci mi se părea deschisă spre partea de online. Ca să fie clar, vorbesc în special despre perioada 2009 – 2010. De atunci drumurile noastre s-au despărțit și ea a ajuns acum Beauty Editor la revista UNICA. Și e mai avidă după social media ca niciodată așa că trebuia să aflu mai multe despre ce îi place, cum face și ce părere are despre aplicații și online în general.

Ruxandra Panghe, Beauty Editor UNICA

Am absolvit Jurnalism și din facultate lucrez pentru revistele glossy. În prezent sunt beauty editor la UNICA. Am un iPhone 6s și am conturi în mai toate rețelele de socializare:)

1. Ești o persoană foarte activă în social media. Postezi constant update-uri din viața ta sub formă de storys și poze. Zi-mi sincer. Câte selfie-uri îți faci până ai unul care îți place și îl publici?

În jur de 15!

2. Care e filtrul tău preferat de Instagram? 

Cred că cel mai des ‘filtrez’ pozele cu Gingham, Aden, Valencia.

3. Ai cont și pe Snapchat. Ce te-a determinat să îți faci cont și să postezi conținut acolo?

Când am fost în SUA și apoi în Anglia anul trecut, am descoperit că acolo era mare nebunie cu Snapchatul – era cea mai populară aplicație! La vremea aceea, nu înțelegeam încă prea multe lucruri din ea, dar am recuperat între timp!

4. Care e filtrul preferat de Snapchat – actual sau mai vechi? 

Oricât de serios ai fi în viața reală sau profesională, Snapchat reușește să te păcălească și să scoată latura puerilă din tine! Îmi plac în mod special filtrele care îți schimbă vocea cu a unui personaj din desenele animate sau cele care îți aplică machiaje extravagante!

5. Lucrezi la o revistă pentru femei. ​Cum se îmbină job-ul tău de Beauty Editor cu online-ul?

Se îmbină perfect, mai ales că direcția este acum spre online foarte mult și, mai nou, am început să concep și să produc și conținut video pentru online.

6. ​Ești un jurnalist cu multă experiență în presa scrisă. Ce părere ai despre evoluția presei online? Are mai multe beneficii? Cum ar trebui jurnaliștii de print să se adapteze?

Presa online începe să facă bani și la noi și jurnaliștii sau creatorii de conținut se adaptează din mers. Cred că un blog personal ar ajuta pe oricine – așa poți să îți dai seama ce prinde la publicul tău, cum să te disciplinezi ca să fii constant în postări, cum să faci în timp bani din treaba asta și cum să livrezi texte adaptate online-ului.

7. Tehnologia și industria de beauty. Te tentează să încerci toate noutățile din domeniu? De exemplu: acea mască cu lumina care te scapă de acnee.

Sigur că mă tentează, și chiar încerc tot ce am ocazia, pentru că vreau să ofer reviewuri sincere și bazate pe propria mea experiență cu respectivele servicii și produse. Din fericire, nu mi-e frică de ace, lasere, măști cu curenți și energie galvanică etc. și le testez cu interes.

8. Dacă tot discutăm despre beauty, ai folosit vreo aplicație de beauty? Ai găsit vreuna interesantă pe care o recomanzi și altora?

Am descărcat de-a lungul timpului mai multe aplicații de beauty, dar le-am șters rând pe rând, chiar dacă pe unele am dat bani, pentru că pur și simplu nu erau interesante de fapt. Singura aplicație de beauty pe care o folosesc frecvent este Perfect365, pentru acele momente din lună când am tenul încărcat și se impune un ‘soft skin’ sau ‘erase dark circles’ :)

9. Zi-mi sincer. Câte aplicații ai în telefon?

În jur de 20, și asta doar pentru că nu prea îmi permite spațiul pe telefon, iar dintre ele 1/5 sunt aplicații de editare foto – ador să mă joc cu filtrele, stickerele etc, atâta timp cât îmi ‘ies’ totuși poze realiste.

10. Care e prima aplicație pe care o deschizi dimineața?

Instagram, pentru că urmăresc zeci de conturi cu căței și mă binedispun grozav de cum deschid ochii. :)

11. Mai ții minte care a fost prima rețea de socializare pe care ți-ai făcut cont? Ce fel de update-uri făceai acolo?

Cont pe Hi5 nu am avut, cred că am început direct cu Facebook, în 2009, apoi încet am prins gustul, iar acum cred că sunt ușor dependentă de social media.

12. Care e cel mai folosit emo​ji? Dar cel preferat?

Cele mai folosite emoji-uri sunt mâinile care se roagă a recunoștință, moaca cu obrajii îmbujorați și cel care râde cu lacrimi! Insă toți prietenii și cunoscuții mei știu foarte clar că rar spre niciodată se întâmplă să nu accentuez cu emoji orice chestie pe care o scriu pe Whatsapp sau în comentarii.

13. Care e aplicația preferată și ce ai schimba la ea?

Aplicația preferată este VSCOcam, de când am descoperit-o acum vreo trei ani, însă uneori dă niște erori atunci când vreau să salvez poza îmbunătățită. Și poate n-ar fi rău să mai adauge câteva filtre vintage? :)

14. Ce aplicație ți-ai dori să existe? Ce să facă, ce opțiuni să aibă?

Probabil că există deja, dar mi-ar plăcea să folosesc o aplicație-jurnal, în care să notez instant tot ce simt sau în care să mă descarc, pur și simplu.

15. Care sunt aplicațiile pe care le folosești cel mai des?

Instagram, Facebook, Snapchat, VSCO, Flo, Airbnb, Splitwise.

16. Ai dat vreodată bani pe o aplicație? Dacă da, care a fost și ce te-a convins să dai banii pe ea?

Da, am dat! Am cumparat un app cu live wallpaperuri superbe și nu regret nici acum. A costat 4 EUR din ce îmi aduc aminte și încă îmi place, pentru că tot timpul se updatează cu noi wallpaperuri care ‘prind’ viață.

17. Ai un joc preferat pe telefon? Care e și de cât timp îl joci?

Joc QuizUp de peste un an, am tot felul de recorduri pe el și mă mai jucam un joc cu un păianjen, recomandat de Kylie Jenner, dar m-am plictisit și l-am șters după câteva săptămâni.

18. Crezi că ți-a schimbat viața în bine atât de mult acces la social media și la viețile altora?

Cred că atâta vreme cât nu folosești social media ca tool să fii hater sub anonimat, e foarte ok. Social media te ține informat, te leagă de alți oameni (eu însămi m-am împrietenit în viața reală cu persoane cunoscute pe Instagram). Nu știu, mie mi se potrivește :)

19. La final, care e cea mai bună investiție de beauty pe care o poate face o femeie?

Aș spune epilatul cu laser poate sau extensiile de gene – în orice caz, treburi în care chiar dacă investești pe moment mai mult, în timp amortizezi investiția, pentru că efectul acestor proceduri e vizibil și de lungă durată.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *