specialisti machiaj coafura instagramDacă ești un social media addict și împătimită de beauty, pe deasupra, news feed-ul tău (și nu numai) îți va mulțumi dacă urmărești acești make-up artiști și hair stiliști pe Instagram – atât din străinătate, cât și din România.

Indiferent dacă are loc Fashion Week sau nu, activitatea din social media este una extrem de intensă. Mai ales că, în ultima vreme, creatorii de tendințe s-au mutat din culisele prezentărilor de modă pe Instagram, această rețea de socializare dictând, practic, noile direcții în materie de machiaj și coafură.

Așadar, deschide aplicația și apasă pe butonul de Follow următorilor 10 „magicieni”. Am ales pentru tine veritabili artiști atât de peste hotare, cât și din țara noastră.

Machiaj

Lucia Pica

Este Global Creative Make-Up & Color Designer pentru Chanel, o titulatură în spatele căreia se află un volum imens de imaginație. Cu toate acestea, Lucia, o italiancă veritabilă originară din Napoli, nu doar că realizează colecții de machiaj spectaculoase pentru celebrul brand francez, dar a devenit unul dintre cei mai cool și mai apreciați specialiști worldwide. Aruncă un ochi pe contul ei de Instagram și o să vezi de ce!

specialisti machiaj coafura instagram

Pat McGrath

De Pat ai auzit cu siguranță, fiind o prezență consantă în backstage la cele mai mari show-uri de modă din lume și, poate, cel mai apreciat make-up artist internațional în prezent. Referințele ei includ abordări fresh, îndrăznețe și neconvenționale, care stârnesc vâlvă și ropote de aplauze, adorând glitterul, tenul translucid și elementele grafice în zona privirii. Mai mult, Pat are și un brand propriu de produse cosmetice.

Citește și: Youtube Beauty: 3 beauty vloggers români care merită atenția ta

specialisti machiaj coafura instagram

Tom Pecheux

Tom este unul dintre oamenii care te fac să iubești machiajul edgy, iar funcția sa de Global Beauty Director pentru Yves Saint Laurent Beauty spune totul. Pe contul său de Instagram o să găsești trucuri, filmulețe de making of și tutoriale scurte de make-up, dar și lookuri extravagante pentru modele și vedete de talie mondială. Check him out!

specialisti machiaj coafura instagram

Alex Abagiu

Revenind pe meleagurile românești, îl găsești pe Alex, National Makeup Artist Lancôme, o sursă constantă de originalitate și de inspirație. Dincolo de colaborările sale cu vedete cool, ca Loredana, Andra sau Antonia, și cu cele mai populare reviste glossy de la noi, acesta este co-fondator Beauty District și omul care îți răspunde la orice curiozitate legată de machiaj. Eu am învățat multe de la el. În plus, activitatea sa vastă a fost premiată și la Glamour Beauty Awards 2018, Alex luând premiul I la Best Make-up Artist din România.

specialisti machiaj coafura instagram

Diana Ionescu

Pe Diana aș numi-o mai degrabă „face painter”, grație ușurinței și versatilității cu care realizează numeroase lookuri artistice. Un exemplu este machiajul pentru Carla’s Dreams sau, de ce nu, o să-ți amintesc copertele și editorialele create pentru revista All Hollow. Diana a fondat și o școală de make-up, Diana Ionescu Make-Up Studio, acolo unde poți experimenta oricând lookuri out of the box, în cadrul cursurilor sale. Ah, să nu uităm că a fost desemnată drept cel mai bun make-up artist din 2017, la Elle Style Awards.

specialisti machiaj coafura instagram

Coafură

Jen Atkin

Dacă nu te gândeai până acum că un hair stilist poate fi și influencer, urmărește-o pe Jen Atkin, omul responsabil de lookurile unor vedete precum Kim Kardashian, Jessica Alba, Sofia Vergara sau Katy Perry. Totul a început acum circa 8 ani, atunci când Jen s-a ocupat de coafura lui Kim Kardashian pentru un cover Cosmpolitan. În plus, expertul este și un bun om de marketing, dezvoltând un imperiu în coafură, un brand de produse de îngrijire (the OUAI), dar și un site cu content legat de podoaba capilară, maneaddicts.com.

specialisti machiaj coafura instagram

Ted Gibson

Vogue, Marie Claire, Elle, Harper’s Bazaar, Vanity Fair, Allure, W sunt numai câteva reviste pentru care Ted se ocupă de coafură. Asta dacă nu luăm în calcul activitatea sa de la Fashion Week sau lookurile a numeroase vedete de peste hotare (Angelina Jolie, Debra Messing sau Lupita Nyong’o). Salonul său, Flatiron, este unul dintre cele mai cool din SUA, iar linia sa de produse de îngrijire capilară, una de lux, de altfel – Ted Gibson Starring –, a devenit un cult în
lume.

specialisti machiaj coafura instagram

Sam McKnight

Hey, îți mai aduci aminte show-ul Balmain din toamna lui 2016, atunci când modelele Gigi Hadid și Kendall Jenner au făcut schimb între culorile de păr? Ei bine, Sam a fost responsabil pentru aceste schimbări radicale de look care au acaparat atenția tututor oamenilor prezenți la Săptămâna Modei. Dar Sam face mai mult de atât. Este unul dintre cei mai adorați stiliști din lume, ba chiar trendsetter și consultant în frumusețe, ocupându-se de coafurile și tunsorile unor staruri precum Kate Moss, Taylor Swift sau Cara Delevingne.

specialisti machiaj coafura instagram

Sorin Stratulat

Sorin se împarte mereu între salon (e co-fondator Beauty District) și munca editorială pentru cele mai multe reviste glossy din România, fiind pasionat de tot ceea ce înseamnă imagine, stil și tendințe actuale. Ți-o pot confirma și lookurile unor cliente high-profile ale sale, ca Antonia, Andra, Loredana și Inna. Sorin este, de asemenea, un etalon pentru industria frumuseții, fiind ambasador Kérastase.

specialisti machiaj coafura instagram

Florin Noje

Și-a început cariera cu mai bine de un deceniu în urmă, cu pași mici, disciplină și o rigoare a lucrului bine făcut. Toate acestea l-au transformat în profesionistul creativ care este astăzi, în „magicianul culorilor”, cum i se mai spune. După ce a deschis salonul MAN!FEST, a strâns și a educat o echipă de tineri la fel de talentați și de pasionați, apoi a fost numit ambasador L’Oréal Professionnel. De ce lookuri se ocupă în mod normal? O să-ți doar atât: Smiley, Alexandra Stan, Giulia, Elena Gheorghe sau Delia.

specialisti machiaj coafura instagram

Foto: pexels.com

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.