Una din cele mai mari probleme ale internetului în ziua de azi e reprezentată de știrile false. Facebook-ul e unul din site-urile care ajută la răspândirea acestor știri tocmai pentru că foarte multe persoane au acces la rețeaua de socializare. Pentru mulți reprezintă tot internetul pe care îl știu.

Facebook a lansat tot felul de tool-uri și opțiuni, dar din toate întâmplările de anul trecut în care a fost implicat și site-ul, dar și Mark Zuckerberg, reiese că le-a scăpat de sub control filtrarea acestor știri.

Sigur și tu vezi constant în lista ta prieteni link-uri către știri îndoilenice de pe site-uri dubioase.

BuzzFeed a făcut o analiză a știrilor false care au ajuns să fie cele mai citite în 2018. Conform raportului Facebook, cele 50 cele mai citite știri false au generat un total de 22 de milioane de share-uri, reacții și comentarii în 2018. Ar fi și o veste bunișoară: e o scădere de 7% față de engagementul celor 50 cele mai citite șitiri false în 2017.

Top 10 știri false în 2018

Top 10 site-uri care au publicat cele mai multe știri false în 2018

Citește mai multe despre întreaga analiză pe BuzzFeed.

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.