Contact Information

Cred că Shazam e una din cele mai tari aplicații inventate vreodată. De câte ori nu mi s-a întâmplat să fredonez melodii în capul meu doar ca să îmi amintesc ce melodie e. Sau să prind măcar un vers întreg ca să caut pe Google în speranța că voi găsi melodia.

Chiar și la TV. De ce nu e continuu afișat cine cântă și ce melodie e. Dacă ratezi fracțiunea aia de secundă când apare, pa, n-o să știi niciodată la ce piesă te-ai uitat.

Ei bine, de când avem Shazam, toate astea s-au schimbat. Acum când nu știu ce melodie e și îmi place melodia sau sunt doar curioasă să văd cine e, deschid aplicația. Sau uneori doar mă joc așa cu ea să văd ce recunoaște și ce nu. Pentru că da, se întâmplă să nu recunoască melodii.

Plus, ca să înțelegi cât de populară e aplicația trebuie să știi că e una din rarele piese tech, să le zic așa, care a devenit verb. Așa cum e și Google și altele. Mai mult și cum era de așteptat au apărut și alte produse în competiție: Shazam pentru filme, Shazam pentru tablouri și Shazam pentru sunete de păsări.

Șiiii am descoperit și care au fost cele mai căutate melodii pe Shazam dintotdeauna. E un top interesant pentru că nu e doar despre ce muzică ascultă activi utilizatorii, ci despre melodii care sunt puse în magazine, de exemplu.

Un detaliu interesant despre top e că nu vei regăsi în el artiști arhi cunoscuți și destul de ușor de recunoscut, cum ar fi Rihanna, Adele sau Kanye West. Melodiile din top au un anumit tipar: sună destul de familiar, dar suficient de unic cât să îți atragă atenția și să vrei să afli cine cântă.

10. “All of Me” – John Legend

  • căutată pe Shazam de 17,58 milioane de ori

9. “Cheerleader (Felix Jaehn Remix)” – OMI

  • căutată pe Shazam de 19,77 milioane de ori

8. “Rather Be” – Clean Bandit feat. Jess Glynne

  • căutată pe Shazam de 19,82 milioane de ori

7. “Take Me to Church” – Hozier

  • căutată pe Shazam de 20,13 milioane de ori

6.”Blurred Lines” – Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell

  • căutată pe Shazam de 20,4 milioane de ori

5. “Thinking Out Loud” – Ed Sheeran

  • căutată pe Shazam de 20,66 milioane de ori

4. “Let Her Go” – Passenger

  • căutată pe Shazam de 21,29 milioane de ori

3. “Lean On” – Major Lazer Feat. MØ & DJ Snake

  • căutaăt pe Shazam de 21,38 milioane de ori

2. “Somebody That I Used to Know” – Gotye feat. Kimbra

  • căutată pe Shazam de 21,63 milioane de ori

1. “Wake Me Up” – Avicii

  • căutată pe Shazam de 23,77 milioane de ori

sursa

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *