Contact Information

Forbes a dezvăluit topul celor mai bine plătiți atleți din lume. Așa că m-am gândit că nu ar strica o mică analiză a conturilor lor de social media. Așa să vedem cum gestionează atleții de top prezența lor în social media.

Întâi și întâi, nu e nici o femeie în topul celor mai bine plătiți atleți din lume. Apoi Cu excepția lui Matthew Stafford (locul 10), toți ceilalți sunt prezenți în social media. Cristiano Rolando are cea de succes pagină de Facebook, cu 122,4 milioane de like-uri. Pe Instagram e rege tot Ronaldo cu 128 milioane de followeri.

*Suma e compusă din salarii și câștiguri din alte surse în perioada 2017-2018

10. Matthew Stafford – 59,5 milioane de dolari

Matthew Stafford este o persoană privată. Cu cât a devenit mai faimos, a tot ieșit de pe conturile de social media. Întâi de pe Facebook, apoi de pe Twitter.

9. Matt Ryan – 67,3 milioane de dolari

Pe contul de Instagram pare a fi cel mai activ. Pe toate conturile pune poze atât din timpul meciurilor, de la anternamente și altfel de content legat de sport, însă pe contul de Instagram are un mix mai bune de content media legat de fotbal și viața personală.

💯🔥 #inbrotherhood

A post shared by Matt Ryan (@ryan_matt02) on

8. Stephen Curry – 76,9 milioane de dolari

Pagina de Facebook nu e prioritară în prezența lui în social media. În 2018 a avut 8 postări: 3 video-uri, 1 campanie de donații, 1 link și 1 poză. Încă o dovadă că în SUA Facebook-ul nu e așa de important în strategia social media.

Pe Instagram are 28 de postări de la începutul anului și până acum. Față de Matt Ryan, Stephen Curry are mai multe postări din viața privată decât de pe teren. Iar contului lui de Instagram este și cel mai popular.

Și pe Twitter este destul de activ, postând și statusuri pe lângă poze și video-uri.

📸 cheesing all weekend!

A post shared by Wardell Curry (@stephencurry30) on

7. Roger Federer – 77,2 milioane de dolari

Roger Federer e primul de până acum care pagina de Facebook mai populară ca orice alt cont de social media. E principalul canal de social media, acolo are cele mai frecvente postări și doar o parte din cele de pe Facebook sunt redistribuite pe Twitter și Instagram.

6. LeBron James – 85,5 milioane de dolari

LeBron se pare că are o comunitate mai mare pe Twitter. Deh, la alții funcționează mai bine ca la noi. Are un mix foarte interesant de postări – de pe terenul de baschet, reclame, dar și despre fotbal, concerte. Pe Instagram însă are conținut cel mai mult despre el și cu el.

Pe contul lui de Twitter – care e și cel mai popular cont de social media al lui – are multe tipuri de postări și personale și retweet-uri, și poze și video-uri, și postări scrise de el.

5. Neymar – 90 milioane de dolari

Pagina de Facebook are majoritatea postărilor despre el – poze cu el pe terenul de fotbal, reclame cu el, campanii sociale pe care le susține, dar și poze din viața personală. Pe Instgram domină postările cu el pe terenul de fotbal sau oricum legat de fotbal, are și poze din viața personală. Ca idee, de la începutul anului și până acum a postat peste 110 poze.

Are și un cont de Youtube destul de interesant, dacă ești fan, cred că merită urmărit.

4. Conor McGregor – 99 milioane de dolari

Dacă ești fan Conor McGregor, ar trebuie să îl urmărești pe Instagram. Acolo postează cele mai multe poze. Daaar, dacă vrei să știi tot ce face îți recomand să îl urmărești mai ales pe Twitter, dar și pe Facebook.

Keep your dukes up when you see me. See you soon.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

3. Cristiano Ronaldo – 108 milioane de dolari

Cum te-ai aștepta are multe poze cu el – poze cu el pe teren și cu familia, campanii sociale, jocuri și produse promovate. Postează destul de consecvent. Din ce am observat, sunt cel mult 2-3 zile între postări.

What a dream!!! 5 champions leagues 🏆🏆🏆🏆🏆

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

2. Lionel Messi – 111 milioane de dolari

Messi nu are consecvența lui Ronaldo când e vorba de social media, dar știe că e important să fii prezent și activ.

1. Floyd Mayweather – 285 milioane de dolari

Floyd Mayweather adoră social media. Îi place să distribuie știri cu el, să își promoveze meciurile și să își arate averea și stilul de viață. Până la urmă fiecare e liber să facă ce vrea prin intermediului conturile de social media.

I post pictures like this to motivate my haters to get money.

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *