Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

Instagram

1. Instagram are acum buton de save pentru Reel-uri. Super util să poți salva videoul înainte de publicare și să îl refolosești!

2. Instagram lansează o opțiune prin care să publici postări vizibile doar pentru cei din lista ta de Close Friends.

3. Instagram lucrează la un redesign pentru Highlight-uri / repere. 

4. Instagram lucrează la opțiunea de a adăuga o locație la Note-ul tău.

5. Instagram testează pentru Broadcast Channels o opțiune de video de bun venit pentru abonații noi.

6. Instagram lucrează la opțiunea de a adăuga Note-uri la postări.

TikTok

7. TikTok e interesant să lanseze noi opțiuni legate de mesageria privată, care acum e foarte simplă și spațiul privat de discuții a devenit tot mai important în mai multe rețele sociale.

Există o îngrijorare internă că utilizatorii distribuie videouri în afara platformei și le discută cu prietenii în alte medii. Iar acum se pare că vor să dezvolte partea privată a rețelei sociale, ca utilizatorii să comunice cu prietenii pe platformă. 

8. TikTok a început să treacă datele utilizatorilor din Europa prin noul data center din Irlanda.

Facebook 

9. Facebook plănuiește să renunțe la tab-ul News în Marea Britanie, Franța și Germania.

Meta (Facebook + Instagram + WhatsApp)

10. Marile rețele sociale nu țin sub control campaniile de dezinformare din Rusia. Cel mai mare volum e prin platformele Meta, iar pe X (fostul Twitter) s-a înregistrat cea mai mare creștere.

WhatsApp

11. WhatsApp lansează opțiune de sortare pentru secțiunea Communities: să poți sorta canalele de acolo pe diferite criterii.

YouTube

12. Unii angajați YouTube sunt îngrijorați că Short-urile fură din atenția primită de videourile lungi, care sunt mai profitabile pentru companie.

13. YouTube a început să testeze “Playables”, adică jocuri online.

X (fostul Twitter)

14. Abonații X Premium pot să editeze o postare de până la 5 ori într-o oră de la publicare.

15. Elon Musk vrea să transforme X în competiția lui LinkedIn. A introdus și încă lucrează la opțiuni orientate spre organizații, anunțuri de joburi și tot așa.

16. SpaceX va transmite live-urile de acum prin X (renunță la YouTube).

Google

17. Google a anunțat un rebranding pentru Android.

18. Google Messages pentru Wear OS îți permite acum să înregistrezi și să trimiți mesaje audio. 

Apple

19. În SUA, multe aplicații au observat o scădere a numărului de download-uri, chiar dacă veniturile cresc. Schimbările astea încă nu sunt atât de semnificative încât să modifice topul celor mai downloadate aplicații.

Microsoft

20. Bing testează ascunderea URL-ului în rezultatele căutărilor.

21. Modulul Immersive Reader din browser-ul Edge te ajută să citești mai ușor materiale ample, cu mult text. Are diferite funcții și, în funcție de preferințele tale, te ajută să parcurgi informația.

Altele

22. Spotify chiar s-a supărat pe podcasterii de zgomot alb. De la 1 octombrie, acești podcasteri nu vor mai fi acceptați în programul Ambassador Ads.

23. Spotify nu înregistrează creșteri la capitolului abonați Premium așa că se pare că testeză trecerea unor opțiuni pe abonamentul cu plată, cum ar fi afișarea versurilor.

24. Spotify testează o opțiune numită Share it as an audio surprise, prin care utilizatorii pot distribui o melodie surpriză și va fi dezvăluită la accesarea melodiei pe Spotify.

25. Zoom lansează opțiunea de asistent AI pentru abonații cu plată și nu percepe nicio taxă extra.

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *