Contact Information

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

Revine și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți.

Bun, hai să trecem prin cele mai recente noutăți din social media și internet.

1. E oficial! Instagram lansează opțiunea prin care putem programa postări prin aplicație. Momentan nu e activă la mine, dar acum că au anunțat oficial, sigur ni se va activa curând. Vom putea programa orice tip de postare cu până la 75 de zile în avans.

Funcția va fi disponibilă în secțiunea Advanced Settings. Fac tutorial imediat ce îmi apare și mie.

2. Instagram lucrează la o serie de categorii în mesagerie pentru conturile business. Cu siguranță vor fi de ajutor în interacțiunile cu clienții. Cele 5 categorii sunt: Flag (cred că poți marca tu anumite mesaje cu Flag), Booked (programări), Ordered (comenzi), Paid, Shipped.

Foto: Social Media Today

3. TikTok are un folder nou, Drafts. Îți apare pe profil, pe prima poziție. Și acolo apar videourile publicate de tine în ultimele 3 zile. Doar 3 zile de la publicare stau acolo, apoi se șterg automat. E de mare ajutor când observi o greșeală în video după ce l-ai publicat și așa nu mai e nevoie să îl refaci de la zero

4. Meta e iar în conflict cu organizațiile de știri. Se pregătește o nouă lege prin care organizațiilor de știri li se oferă mai multă putere să negocieze taxele pe conținutul distribuit pe Facebook. A fost în Australia o situație asemănătoare, când a fost chiar suspendat tot conținutul de știri. Site-urile de știri au nevoie de traficul primit prin expunere conținutul pe Facebook, dar în același timp și Facebook are nevoie de conținutul respectiv. Facebook face bani de pe urma conținutului. Site-urile tot au dificultăți de monetizare și, mai ales, de profit. 

5. Aplicația Google Photo testează un nou buton Search, care combină funcțiile de recunoaștere faciale din Google Photo cu funcțiile Google Lens, care indentifică text, haine, plante. 

6. Password Manager a lui Google va fi mai ușor de accesat pe Android. Ai putea influsiv să îi faci scurtatură pe home screen. Dacă faci asta, măcar pune-l mai ascuns, chiar într-un folder, amestescat cu alte aplicații. Nu vrei să fie accesat ușor de oricine are acces la telefonul tău. 

7. Meta a publicat un nou ghid cu factorii cheie care influențează deciziile consumatorului. E un raport creat în parteneriat cu Publicis Data Intelligence și cuprinde informații de la peste 1.000 de consumatori. Cei mai influenți factori sunt videoul, comerțul social și recomandările.

8. Apple a publicat lista celor mai populare podcasturi din 2022:

 1. Crime Junkie
 2. The Daily
 3. Dateline NBC
 4. Morbid
 5. SmartLess
 6. This American Life
 7. Up First
 8. Serial
 9. The Ben Shapiro Show
 10. Hidden Brain
 11. Stuff You Should Know
 12. My Favorite Murder with Karen Kilgariff and Georgia Hardstark
 13. We Can Do Hard Things with Glennon Doyle
 14. Radiolab
 15. Fresh Air
 16. Freakonomics Radio
 17. Conan O’Brien Needs A Friend
 18. On Purpose with Jay Shetty
 19. Wait Wait… Don’t Tell Me!
 20. Something Was Wrong

Aici găsești topuri și pe diferite categorii.

9. Un infografic mișto despre WeChat. 

10. ChatGPT e un chatbot generat de un AI și recent i-a speriat pe academicienii cu cât de bine știe să scrie eseuri. Are 1 milion de utilizator în acest moment acest chatbot. Și, dacă ești social media manager, vezi ce a avut de zis despre viitorul acestui job.

11. Google introduce scroll-ul continuu pentru căutarea de pe calculator în SUA. Pe mobil e de mult timp metoda asta de navigare și se pare că o vor și pe desktop. Scroll-ul continuu e diferit de cel infinit. Cu scroll-ul continuu îți sunt afișate până la 6 pagini până apare butonul More, prin care poți încărca mai mult conținut. Pe mobil e limitat la 4 pagini și apoi apare butonul More. E și asta o metodă să îi ”ajuți” pe oameni să se uite pe mai mult content decât e oferit pe prima pagină. 

12. Adobe va vinde imagini de stoc generate de AI.

13. Meta a lansat tool-uri prin care să verifice vârsta pentru cei care accesează Facebook Dating în SUA: selfie video sau încarcarea cărții de identitate.

14. Twitter luptă cu botii și lucrează la un test prin care să demonstrezi că ești om. Se pare că nu vei avea acces la toate funcțiile unui cont de Twitter până nu demonstrezi că ești om – prin engagement și conexiune cu alții. 

15. Se pregătește o nouă fuziune: HBO Max cu Discovery+. Și e posibil să își schimbe numele în Max.

Urmărește SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe FacebookInstagramTikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag, plus e grup și pe LinkedIn – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *