Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

1. Dacă vrei să nu mai trackuit de Facebook și Instagram ai un tool la dispoziție, oferit de noyb.

Meta plănuiește să introducă un tool pentru utilizatorii din UE prin care să își exercite dreptul legal de a cere să nu le fie procesate datele în scopuri de promovare. Dar, ce surpriză, formularul e întortocheat. Așa că noyb a creat o cale mai simplă prin care îți poți obține drepturile. 

Tool-ul generează un mail din partea ta pe care noyb îl trimite către Meta. 

2. Cum mă așteptam de când au introdus Podcasturile în Studio, canalul de YouTube acum are o secțiune dedicată pentru podcasturi.

3. Facebook Messenger îți permite să accesezi jocuri multiplayer în video call-uri. Poate poate crește timpul petrecut în aplicație.

4. TikTok a primit o amendă de 12,7 milioane de lire pentru că a procesat ilegal datele ale utilizatorilor minori. 1,4 milioane de copii cu vârsta sub 13 ani (limita minimă de vârstă pe TikTok) au folosit platforma fără acordul părinților.

5. Twitter a tăiat accesul multora la API, chiar și a celor care erau dispuși să plătească 42.000 de dolari pe lună (!).

6. Snapchat adaugă o opțiune nouă pentru abonații Snapchat+: background generate de AI. Utilizatorul introduce un text despre ce background vrea și aplicația îl va genera.

7. Browser-ul Edge a crescut în popularitate de când a fost lansat Bing Chat, care (ironic) folosesc căutarea prin Google. 

8. De-a lungul a câteva zile Google Drive e în atenția tuturor. S-a descoperit că există o limită de fișiere pe care le poți ține pe Google Drive – 5 milioane -, valabil chiar și pentru cei care plătesc pentru spațiu. Utilizatorii s-au revoltat și Google a dat înapoi. Nu mai există nicio limită acum.

9. Apple a obținut un brevet pentru un redesign al carcasei Airpod-urilor. Se pare că vom avea un display interactiv pe carcasă prin care poți controla muzica (dai next și back, pui pauză etc), plus vei avea acces și la câteva aplicații de bază – Maps, Weather și notificări.

10. Waze lansează o nouă opțiune ”Customize Your Drive”, prin care ți se oferă 12 pachete de design prin care poți schimba mood-ul aplicației, vocea, designul mașinii.

11. Se zvonește că iOS 17 nu va putea fi instalat pe iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X.

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și nu uita de newsletter

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *