Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

1. Instagram lucrează la introducerea unui feed customizabil în secțiunea Explore. Vei putea invita un prieten să descopere conținut nou alături de tine. Oare va merge să adaugi mai multe conturi?

Veți vedea postări publicate de conturile pe care le urmăriți amândoi și postări cu care ați interacționat amândoi. Vei putea sharui conținut interesant pentru voi și prietenii tăi vor vedea conținut asemănător cu postările care îți sunt sugerate.

2. În Franța există o propunere de lege prin care vor să introducă reguli noi pentru influenceri. E foarte posibil ca legea să fie promulgată în săptămânile următoare. 

Ce reguli sunt menționate în această propunere de lege:

 • În primul rând sunt vizați cei care își folosesc reputația pentru a distribui conținut prin care promovează un produs sau un serviciu în schimbul unei sume de bani sau produse / servicii. 
 • Influencerii vor trebui să dezvăluie dacă folosesc un filtru sau dacă fața / corpul  a fost editat și modificat. Menționarea asta trebuie să fie vizibilă permanent pe poză sau video. 
 • Campaniile plătite trebuie să fie marcate clar. 
 • Influencerii nu vor mai putea promova proceduri cosmetice chirurgicale și non-chirugicale, produse și servicii financiare (inclusiv criptomonede) și produce contrafăcute.
 • În unele cazuri, influencerii vor putea promova produse și servicii ca înainte, dar va fi necesar să includă o menționare asupra riscurilor implicate.
 • Noile restricții se aplică și pentru pariuri și jocuri de noroc, precum și jocuri video care au opțiuni ce se aseamănă cu jocurile de noroc.
 • Dacă promovează un training, vor trebui să dezvăluie compania care îl organizează.
 • Vor trebui să fie mai transparenți cu produsele de dropshipping. De exemplu, Europa impune niște cerințe pentru certificarea lor, iar dacă aceste cerințe nu sunt îndeplinite, produsele nu au ce căuta în Europa. 

Dacă influencerul încalcă aceste reguli, va risca să facă 6 luni de închisoare și o amendă de 300.000 de dolari. 

3. Facebook lansează Broadcast Channels pentru grupuri. Doar adminii și moderatorii grupului vor putea posta și e util pentru când sunt de transmis informații importante.

4. LinkedIn simplifică uploadarea de poze și îți permite acum să drag & drop poze. Pe desktop. Curând va fi opțiunea asta și pentru video, iar pe telefoane să poți folosi prin copy-paste.

5. Australia va interzice aplicația TikTok pe telefoanele guvernamentale.

6. Google lansează 3 opțiuni noi, utile pentru călătorii:

 • Să poți căuta mai ușor un hotel
 • Să poți cumpăra mai ușor un bilet de avion
 • Să descoperi mai ușor lucruri de făcut în vacanță

7. Vei putea urmări concertele de la Coachella LIVE pe YouTube. Anul acesta, YouTube va transmite LIVE concertele de pe toate cele 6 scene ale festivalului. Și nu uita să festivalul se desfășoară în 2 weekend-uri: 14-16 aprilie și 21-23 aprilie.

8. Tinder lucrează la un abonament de 500 de dolari. 

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și nu uita de newsletter

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *