Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!
1. Instagram testează o opțiune de Story pentru grupuri. Și se pare că vor fi publice pentru toată lumea, însă doar persoanele selectate le pot vedea.
2. Facebook introduce noi opțiuni pentru Reel-uri:
- secțiune dedicată în Facebook Watch,
- opțiuni ”Show Less” și ”Show More” prin care poți învăța algoritmul ce îți place și ce nu și
- etichete contextuale care îți vor spune de ce vezi un anumit video (de ex, pentru că un prieten a dat like).
”Când urmărești videouri pe Facebook, vei putea de acum să scrollezi fără probleme între Reel-uri și videouri lungi.”
Dacă ai pagină de Facebook, încearcă Reel-urile. Asta dacă nu o faci deja. Și trage tu concluziile dacă merg sau nu.
3. WhatsApp lucrează la auto-play pentru GIF-uri. Pentru că acceptă să trimiți și să primești GIF-uri în mesaje, dar trebuie să dai play.
4. Și tot WhatsApp nu va mai forța afișarea side-by-side pe tablete. Vei putea alege tu cum vrei să fie afișată aplicația.
YouTube
7. YouTube pregătește un redesign pentru pagina de video. Acum, când te uiți la un video, ai în dreapta recomandări de vidouri și sub video ai descriere, butoane de like, dislake, share,etc și comentarii.
Ei bine, ni se pregătește inversarea lor. Detaliile videoului și comentariile se mută în dreapta videoului, iar sub video apare recomandări de alte videouri, așa cum sunt afișate pe homepage.
8. Google profită în continuare de pe urma minciunilor despre schimbările climatice.
Înainte era de 30 de zile. Dacă ai fost respins, ai la dispoziție 21 de zile să faci apel. Dacă nu e aprobat nici el, trebuie să aștepți 90 de zile până poți reaplica.
10. Abonații LinkedIn Premium au acum acces la un tool AI care îi ajută să creeze mesaje pentru potențial viitori angajatori prin care își exprimă dorința de a obține un anumit job. Tool-ul extrage informații din profil, cât și din anunțul de job și pagina companiei respective și compune un mesaj.
11. LinkedIn are acum 930 de milioane de membri.
12. Utilizatorii Twitter au găsit o soluție pentru a avea bifă, evident fără să plătești: să adaugi în bio “former blue check”. :))))))))))))
13. Musk ar trebui încoronat CEO-ul secolului, mileniului, nu știu. A pus accesul la API contra cont (acces pe sume imense). Nu a stat și s-a gândit că nu toată lumea folosește API-ul Twitter pentru a face bani. Uneori e folosit pentru informații cu adevărat utile. (Vezi și contul alerta_cutremur de la noi)
Așa că acum a decis să ofere acces gratuit la API pentru alerte de urgențe, meteo și transport.
14. Twitter testează noi metode de afișare a conținutului, mai exact e vorba de un secțiunea Media, unde sunt incluse pozele și videourile publicate de acel cont. Musk chiar a confirmat la un moment dat unui utilizator că lucrează la o secțiune pentru videouri.
De asemenea, Twitter a lansat opțiunea de insera imagini pe același rând în tweet-urile lungi.
Snapchat
16. Snapchat include de acum reclame în cele mai populare formate: Spotlight (clona TikTok) și My AI (chatbot-ul AI care le-a adus review-uri negative săptămâna trecută).
17. Google Photos se pare că a îmbunătățit căutarea. Poți căuta între poze după tot felul de cuvinte cheie. Foarte niiice!
18. Chrome este, din nou!, cel mai popular browser în rândul utilizatorilor.
- Google Chrome: 66.13%
- Safari: 11.87%
- Microsoft Edge: 11%
- Firefox: 5.65%
- Opera: 3.09%
- Internet Explorer: 0.55%
19. Google Chrome renunță la iconița cu lacăt pentru site-urile cu https. Pentru că tot mai multe site-urile problematice sunt securizitate, iconița nu mai reprezintă siguranță, prin urmare va avea un nou design.
Internet
20. A apărut o nouă ediție a topului celor mai comune parole (sau mai bine zis ”ce parole să nu pui niciodată la niciun cont”).
Top 10 cele mai comune parole la nivel global:
- password
- 123456
- 123456789
- guest
- qwerty
- 12345678
- 111111
- 12345
- col123456
- 123123
8 din ele pot fi spare în mai puțin de 1 secundă!
Sfaturi utile pentru siguranța online:
- Setează autentificare în 2 pași ori de câte ori poți, plus folosește o aplicație de autentificare când ți se permite (e mai sigură ca varianta de cod trimis prin SMS)
- Verifică alertele din manager-ul de parole dacă unele din ele sunt compromise și trebuie schimbate
- Schimbă constant parola pentru conturile importante
- Nu folosi WiFi public mai ales când accesezi conturi sensibile (cum ar fi aplicații bancare)
#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.
A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter.