Contact Information

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

Revine și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți.

Bun, hai să trecem prin cele mai recente noutăți din social media și internet.

1. TikTok extinde setările pentru mesaje private. Poți alege între:

  • Toată lumea – Toată lumea îți poate trimite mesaj. În Inbox vor intra mesaje de la persoanele pe care le urmărești și te urmăresc + persoanele pe care le urmărești. În Message Requests vor intra mesajele de la cei pe care nu îi urmărești. 
  • Prieteni sugerați – Orice prieten recomandat, inclusiv din conectarea cu Facebook sau care are numărul tău de telefon, îți poate trimite mesaj.
  • Persoane care te urmăresc și te urmăresc (doar acestea să îți poată trimite mesaj)
  • Nimeni – Nu vei primi mesaje de la nimeni. Dacă alegi opțiunea asta la un moment dat, să știi că încă vei avea acces la istoricul de mesaje.

2. Messenger testează o nouă opțiune de accesibilitate pentru oameni cu probleme în a distinge culorile. E vorba de bulina aceea verde pe care o vedem la profilele celor care sunt activi, noua opțiune permite alegerea culorii potrivite pentru problema de vedere a persoane astfel încât să arate cum ar trebui și pentru ei.

3. Paginile Facebook vor afișa de acum mai multe date din Creator Studio direct în Professional Dashboard. 

4. Instagram testează un nou design pentru pagina unui audio original.

5. Facebook Reel are acum opțiune de Collaborator.

6. The New York Times e acum și pe TikTok.

7. Hootsuite nu va mai oferi o versiune gratuită.

8. Nu doar SUA interzice folosirea aplicației TikTok pe device-uri guvernamentale, ci și Olanda.

9. Iar în SUA e tot mai multă presiune pe problema asta. A fost depusă o nouă propunere de lege prin care TikTok să fie interzis în toată țara.

10. Cheltuielile de publicitate pe Twitter au scăzut cu 71% în decembrie.

11. Signal testează opțiune de formatare de text în mesagerie.

12. Google Chrome a pregătit mai multe opțiuni de privacy și securitate.

  • Poți scrie direct ”clear browsing data” în bara de browser și îți va deschide rapid secțiunea din setări
  • Pentru aplicația Android, Chrome lansează o opțiune care solicită autentificare biometrică când accesezi o sesiune Incognito (pe iPhone și iPad e deja)

13. Pe 9 ianuarie îți povesteam că AI va debuta și ca avocat, dar avocații s-au simțit amenințați așa că fondatorul start-up-ului renunță la proiect după ce a fost amenințat cu închisoarea.

14. Google Maps merge acum pe Fitbit Sense 2 și Versa 4.

15. Substack lansează Private Substacks pentru care alegi tu cui îi dai și nu îi dai acces.

16. Buzzfeed a declarat că va folosi tool-uri AI de la OpenAI pentru a personaliza conținutul.

Urmărește SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe Facebook, Instagram, TikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag, plus e grup și pe LinkedIn – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *