Contact Information

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

Revine și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți.

Bun, hai să trecem prin cele mai recente noutăți din social media și internet.

1. Facebook a lansat comentariile pentru Story-uri. O mișcare foarte interesantă, mai ales din partea lui Facebook. M-aș fi așteptat să fie pe Instagram sincer. Îți zis și de ce, pentru că îl urmăresc constant pe Adam Mosseri (șeful Instagram) așa că am început să îmi dai seama ce îl nemulțumește din subiectele pe care le repetă constant.

E nemulțumit că mulți preferă să posteze pe story față de feed. Din punctul meu de vedere vina e și din partea utilizator (care au transformat normalitatea postările de pe Insta cu perfecțiune, cu alterare de culori, lumini, ținute, decor perfect, pesaije etc). De câte ori ai ezitat chiar tu să postezi pe feed pentru că simțea că nu e suficient de bună poza? Dar și Instagram are o parte de vină pentru că au tot modificat algoritmul așa că multe conturi se folosesc de story-uri să promoveze tot felul de lucruri, inclusiv să dea share la postări care nu sunt văzute.

Prin urmare m-aș fi așteptat ca Instagram să lanseze funcția de comentarii la story-uri, dar, surpriză!, e vorba de Facebook. Sunt curioasă dacă va merge, dacă vor fi postate comentarii la Story-uri.

Unde apar comentariile la Story-uri:

Cum dezactivezi comentariile la story-uri pe Facebook: te duci pe Add Story și apeși pe rotița de jos. Apoi alegi Privacy și acolo vei găsi opțiunea.

2. LinkedIn permite acum programarea postărilor. Muuuult a durat! Vom putea programa postări atât prin aplicație, cât și pe site. La mine încă nu a apărut, dar sigur e o chestiune de timp până va apărea.

Butonul de programare de postări apare imediat lângă Post. Din păcate, nu vei putea alege la minut. Opțiunile sunt pentru fiecare oră, dar doar la fix și la și jumătate. Ai poze mai jos.

Foto: Romain Dillet / TechCrunch
Foto: Romain Dillet / TechCrunch

3. Instagram lucrează la o opțiunea foarte interesantă: Social Channel. Un fel de grupuri. Cu admini. Va avea și sticker, deci îl poți promova ușor în story-uri.

Foto: Twitter / Matt Navarra

4. WhatsApp testează în versiunea aplicației pentru Windows un tab dedicat pentru apeluri.

5. Reacțiile cu emoji au ajuns și în Google Messenger. Doar pentru unii utilizatori momentan. Funcționează la fel ca pe restul aplicațiilor: ții prelung apăsat pe mesaj și va apărea un rând de emoji-uri care reprezintă reacții.

Urmărește SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe FacebookInstagramTikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag, plus e grup și pe LinkedIn – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.

Photo by ROBIN WORRALL on Unsplash

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *