Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!
1. Instagram lucrează la introducerea de categorii pentru GIF-uri. Daaaa! Ar fi super utile!
Reels Chart va include cele mai populare 50 de melodii din Instagram Reels. Playlist-ul va fi actualizat săptămânal și e foarte util și pentru artiști. Așa pot ajunge la o bază mare de fani și dacă îți place o melodie dintr-un Reel, de ce să nu ai și pe Spotify.
Cum sunt alese cele mai populare melodii din Reel-uri? Sunt luate în calcul mai multe informații:
- Cele mai folosite melodii în Reel-uri
- Melodiile care au înregistrat cea mai mare creștere a vizionărilor în Reel-uri
- Niveluri de engagement din Reel-uri
- Consumul total de Reel-uri
Foarte interesant parteneriatul și poate se extinde și în mai multe țări!
3. Meta a câștigat procesul pe care mai mulți fotografi l-au intentat pentru că ar fi încălcat legile de copyright, adică a permis site-urilor să pună cu embed imagini publicate pe Instagram fără acordul explicit al creatorilor de conținut.
Threads (noua rețea socială lansată de Meta)
4. Marți ți-am zis că au fost impuse limitări pe Threads pentru că încearcă să țină sub control spam-ul. Dar am expus greșit aceste limitări pentru că am expus ce găsisem într-un articol, care asemănase aceste rate limits cu ce a impus Musk recent pe Twitter: câte postări poți citi pe zi în funcție de ce tip de cont ai.
Dar nu la asta se referă. Limitările de pe Threads sunt aceleași limitări setate pe orice altă rețea socială: acțiuni repetate într-un interval foarte scurt de timp. Multe like-uri date la poze în câteva secunde. La fel cu follow-uri. Știi că și pe Instagram ești penalizat dacă faci prea multe acțiuni într-un timp foarte scurt. Nu mai poți face nimic în aplicație 24 de ore sau mai mult.
Ei bine, limitările astea sunt impuse pe Threads acum.
5. Utilizatorii își pierd interesul față de Threads. Timpul petrecut în aplicație a scăzut de la 21 de minute (la lansare) la 6 minute. Cred că trebuie să ne amintim și că aplicația e abia lansată. Încă mai sunt de dezvoltat o mulțime de opțiuni. Plus, să se lanseze în UE.
6. WhatsApp lucrează la mărirea unei restricții de la apeluri de grup. WhatsApp permite apeluri cu până la 32 de participanți, doar că nu poți din start să îi pui pe toți. Doar cu 7 persoane putea fi inițiat apelul, iar restul trebuie adăugați manual.
WhatsApp testează în versiunea beta posibilitatea de a iniția un apel de grup cu 15 persoane și oricine e în plus trebuie adăugat manual.
7. WhatsApp a lansat aplicație pentru WearOS. Cine deține un smartwatch powered by Google va putea porni de pe ceas chat-uri noi, va putea da reply la mesaje și să răspundă apelurilor prin WhatsApp.
8. WhatsApp lucrează la introducerea unei noi opțiuni pentru canale: tipuri de reacții pentru mesaje. Admin-ul să poată seta cum se poate reacționa la mesajele de la un canal: cu orice emoji, cele default sau niciun emoji.
9. Twitter adaugă o nouă funcție, Delegates (asemănătoare cu opțiunea Teams din TweetDeck, dar aceasta e integrată direct în site). Prin această opțiune poți seta permisiuni pe un cont pentru alți utilizatori. Un fel de admini pentru un cont.
10. Pinterest lansează deep links pentru reclamele de shopping. Astfel, utilizatorii care doresc să achiziționeze produse pot să acceseze rapid site-ul fără prea mulți pași.
11. Reddit invită moderatorii la discuții. Cum ar fi trebuit să facă de la început.
Snapchat
12. Snapchat a anunțat o îmbunătățire a design-ului 3D pentru Bitmoji. Poți seta acum un zâmbet mai îndrăzneț pentru Bitmoji și mi se pare foarte cool că acum poți fi exprimate emoții mai nuanțate. Foarte nice!
Apple
13. Apple testează un chatbot AI asemănător cu ChatGPT.
Microsoft
14. Nearby Share este acum disponibil pentru Windows.
Altele
15. La sfârșitul lunii iunie ți-am povestit că Netflix a închis abonamentul Basic în Canada pentru abonații noi. Ei bine, au extins măsura asta și în SUA și Marea Britanie.
Abonații existenți pentru pachetul Basic îl vor avea în continuare până se decid să îl schimbe sau îți închidă contul.
#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.
A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter.