Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!
1. TikTok limitează timpul petrecut de minori în aplicație.
În săptămânile următoare conturile utilizatorilor care au sub 18 ani vor fi automat activată opțiunea prin care limita de timp în aplicație va fi de 60 de minute pe zi.
Bună inițiativa, nu zic că n-ar fi. Dar, în primul rând, copiii nu își trec vârsta reală în cont. Apoi, limita asta poate fi modificată.
Ca totul să meargă bine, ar trebui ca părinții să facă setările potrivite. Pentru că atunci când nu făcute setările potrivite de către părinții și copilul depășește acea limită de timp setată în aplicație, va trebui să completeze o parolă. Parola e setată de părinte și prin ea îi poate extinde copilului timpul petrecut în aplicație cu 30 de minute.
Copiii vor primit în fiecare săptămână o notificare prin care pot vedea timpul petrecut în aplicație în acea săptămână pentru a conștientiza cât timp consumă de fapt.
2. Instagram testează o opțiune de scurtare a videoului direct în Story. ACUM VREAU OPȚIUNEA ASTA! :D
3. Instagram lucrează la introducerea opțiunii de muzică și pentru postările carusel. (Momentan se poate adăuga o melodie la postările foto)
4. Pe 23 februarie îți spuneam că WhatsApp lucrează la o versiune proprie de newsletter.
Ei bine, a apărut prima poză prin care vedem cum va arăta secțiunea:
6. Daaaar, în SUA s-au întâmplat niște lucruri și acum e Biden are putere absolută de decizie asupra destinului aplicației TikTok în SUA. Adică o poate interzice de tot în SUA.
Iar TikTok… are emoții.
7. Cumva de așteptat: Instagram va include în meniul de setări o secțiune dedicată pentru Meta Verified.
8. Snapchat lansează o opțiune prin care poți pune o prietenie ”pe pauză”. E o opțiune în special utilă pentru a salva Streak-urile. Snap Streak-ul se obține trimițând un Snap între 2 utilizatori. Unul în decurs de 24 de ore și în fiecare zi! O zi dacă ai ratat s-a anulat Streak-ul.
Și e o opțiune disponibilă pentru abonații Snapchat+. Așa se fac opțiuni utile pentru abonamentul cu plată.
9. LinkedIn adaugă noi tool-uri pentru cei care caută joburi:
- Îmbunătățiri pentru opțiunea prin care anunți că ești în căutarea unui job, în special menționare în profil
- Va veni în curând o opțiune prin care te poți ”înscrie” pe pagina unei companii și îți poți arăta interesul că ai vrea să lucrezi acolo
- Opțiune nouă prin care poți filtra căutările în secțiunea de joburi: Hiring in my network
10. BlueSky, alternativa Twitter susținută de Jack Dorsey, e acum disponibilă în App Store și accesul se face pe bază de invitație momentan. Curând e posibil să fie disponibilă pentru toată lumea.
Aplicația a fost creată în 2019, ca un side project finanțat de Twitter. Interesantă inițiativa aplicației. Să vedem cum o să meargă.
12. Descoperă planurile Meta pentru următorii 4 ani în ce privește lansarea produselor VR/AR.
13. Noul CEO YouTube, Neal Mohan, a dezvăluit planurile pe care le are pentru platformă.
- Mai mulți bani pentru creatorii de conținut
- Opțiunea Audio Tracks (prin care poți adăuga audio în mai multe limbi) va ajuta creatorii de conținut să ajungă la o audiența mai largă
- Mai multe opțiuni pentru Shorts pentru a-i ajuta (și determina) pe creatorii de conținut să folosească mai mult formatul ăsta
- Elemente AI
- Podcasturi – YouTube e a doua cea mai populară platformă pentru ascultarea podcasturilor, iar acum au integrat opțiunea de a adăuga un podcast direct pe canalul de YouTube cu secțiune dedicată
15. YouTube e acuzat în UK că adună informații despre cum consumă copiii videourile de pe platformă. Mai exact ar aduna informații despre videourile la care se uită, unde se uită și de ce pe device.
16. Streamer-ul Kai Cenat de pe Twitch a marcat un record pe platformă: 300.000 subscriberi.
”Accesând butonul ”învață-mă” românii pot trimite mesaje cu subiectele care îi preocupă: ”Te reprezint. Voi fi prezent în ședințele de guvern în numele tău”, transmite Ion pe pagina lui, deși nu este clar care va fi rolul acestuia, ce se va întâmpla cu mesajele lăsate de populație și care vor fi urmările ”consilierii”.”
Superb! Așa cum o mulțime de joburi ar fi în pericol pentru că inteligența artificială avansează sub tot felul de forme, poate ar trebuie să se întâmple și la nivel de guvern. Un chatbot sigur ar face treabă mai bună. Pentru ce sunt ei acolo dacă Ion ne va fi prezent în ședințele de guvern în numele nostru?!
18. OpenAI a lansat API pentru ChatGPT. Așa că îl vom vedea integrat pe tot mai multe platforme.
19. Un nou malware fură datele de logare pentru rețelele sociale sub masca aplicației ChatGPT
#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.
A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și nu uita de newsletter.