Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

Instagram

1. Instagram lansează opțiunea de monetizare Gifts în și mai multe țări, inclusiv în România

Prin aceasta opțiune creatorii de conținut pot fi susținuți de fani, care cumpără Stars și apoi oferă cadouri virtuale direct în aplicație. Fiecare stea e echivalentul a 0,01 dolari. Dacă cineva îți oferă 100 de stele, vei primi 1 dolar.

Condiții pe care trebuie să le îndeplinești pentru a avea această opțiune de monetizare:

  • Cont Creator sau Business
  • Să ai peste 18 ani
  • Să îndeplinește politicile de partner monetization
  • Să ai peste 5.000 de followeri

2. Instagram se pare că permite utilizatorilor să folosească orice text dintr-un Reel (adică să îl includă într-un Reel propriu).

3. Instagram testează o opțiune de reply pentru mesajele dintr-un Broadcast Channel. Acestea vor fi vizibile pentru toți utilizatorii dintr-un astfel de canal și vor fi afișare separat de mesaje.

4. Tot pentru Broadcast Channels sunt disponibile teme.

5. Și se pare că lucrează la o opțiune prin care să încarci tu un background custom pentru Broadcast Channel. Nu e rea deloc opțiunea asta!

6. Instagram lucrează la colecții publice.

7. Instagram lucrează în continuare la opțiunea de a crea liste custom pentru story-uri.

TikTok

8. A apărut opțiunea Picture-in-Picture pe TikTok. O găsești când apeși prelung pe un video și după ce o activezi poți urmări în continuare videouri de pe TikTok în timp ce ești în alte aplicații.

9. TikTok a încălcat 8 articole de GDPR și a fost amendat cu 379 milioane de dolari în UE.

10. TikTok va începe promovarea TikTok Shop prin oferirea de reduceri masive în sezonul de shopping, care începe cu Black Friday.

11. TikTok și SUA s-au reîntors la masa negocierii.

Threads (noua rețea socială lansată de Meta)

12. În cea mai recentă sesiune AMA (Ask Me Anything), Adam Mosseri a anunțat că începând cu 18 decembrie vom putea șterge conturile Threads fără să fie nevoie să ștergem contul de Instagram cu care au fost create.

WhatsApp

13. WhatsApp simplifică procesul prin care să criptezi discuțiile din aplicație.

14. WhatsApp testează în beta opțiunea a iniția un apel de grup cu până la 31 de persoane.

YouTube

15. YouTube pentru Android se pare că începe să afișeze colțuri rotunjite la videouri.

16. YouTube Music are tot mai multe filtre de… dispoziție.

X (fostul Twitter)

17. X a anunțat schimbări pentru Community Notes. În special asupra modului în care funcționează: în noul sistem, utilizatorii vor putea să vadă toată propunerile de notițe pentru o postare.

18. Dacă adaugi un Community Note la o postare, X te va notificare dacă acea postare e ștearsă.

19. Vezi un preview pentru opțiunile care vor fi disponibile pentru apelurile de pe X (audio și video). Vei putea să alegi cine te poate suna și chiar alegi dacă să ai disponibilă opțiunea de apel.

20. X continuă să întârzie încărcarea link-urilor accesate prin platformă. O nouă analiză ne arată că trebuie să așteptăm extra 2,5 secunde când accesăm link-uri către Facebook, Instagram, Threads, Bluesky și Substack.

21. Twitter a devenit X, dar 69% din utilizatorii din SUA încă îl numesc Twitter.

22. Elon Musk, acest ”salvator” al libertății de exprimare: de când a preluat conducerea X, s-a supus mult mai multor cereri de oferire de date pentru investigații.

Apple

23. Franța a oprit vânzările de iPhone 12 după ce a descoperit că emite radiații peste limita maximă. Apple a declarat că vor lansa un update de software care să repare situația, dar doar în Franța fac asta.

Ei bine, acum și Italia și Belgia solicită Apple să lanseze update-ul și acolo.

Altele

24. VSCO a lansat noi opțiuni pentru utilizatori: diferite layout-uri pentru profil, promovare link-uri și descrieri mai mari.

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *