Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

Instagram

1. Instagram testează o nouă opțiune utilă pentru shop-uri: detectarea automată a produselor în story și adăugarea tag-ului pentru fiecare. Să ajungi cu un tap în shop și chiar să cumperi.

TikTok

2. TikTok testează un nou feed în aplicație, Shop, unde se pare că vor fi plasate tot felul de produse la preț redus, de acolo poți vedea ce alte comenzi ai mai făcut, produse favorite și altele.

3. TikTok a publicat un nou raport despre cultura de gaming pe platformă. În raport poți găsi trenduri din gaming, sfaturi, cifre și analiza acestui domeniu.

4. TikTok a lansat oficial feed-ul STEM pentru toți utilizatorii din SUA.

Threads (noua rețea socială lansată de Meta)

5. Din păcate, Threads nu mai e disponibilă deloc în UE. Dacă ți-ai făcut cont și o accesezi prin VPN, nu va mai merge.

Eu pot în continuare să văd feed-ul, dar nu pot posta, nu pot să văd postările de pe contul meu.

Dar te țin la curent în continuare cu știrile legate de Threads.

6. Adam Mosseri, șeful Instagram și Threads, a declarat care sunt obiectivele lor în acest moment pentru Threads:

  • Feed-ul Following – un feed în care să vezi doar postările publicate de conturile pe care le urmărești
  • Opțiune de editare pentru postări
  • Căutare pentru postări (acum merge doar să cauți între conturi)
  • Aplicație pentru desktop
  • Opțiune prin care să îți poți șterge contul fără să fie nevoie să ștergi și contul de Instagram (în momentul ăsta ai opțiunea de dezactivare a contului)

7. Primele date arată că brandurile au engagement bun pe Threads. În medie, postările de pe Threads au de 7 ori mai multe like-uri față de Twitter.

8. Threads a înregistrat 150 de milioane de download-uri în mai puțin de 2 săptămâni.

9. De asemenea, tot legate de Threads în cifre:

  • Peste 70 de miliarde de afișări
  • Peste 450 de milioane de postări (fără repost-uri)
  • Peste 4,5 miliarde de like-uri

10. Cu toate astea deja încep să fie înregistrate scăderi în numărul de utilizatori activi pe zi, cât și în timpul petrecut în aplicație. Pe lângă obiectele menționate de ei mai sus, trebuie să stimuleze activitatea pe Threads. Să mențină atenția care le e acordată acum.

11. Poți alege să nu apară iconița Threads pe profilul tău, prin care oricine poate ajunge rapid pe contul tău de pe Threads. Din Edit Profile o poți scoate.

Facebook 

12. Facebook are acum 3 miliarde de utilizatori activi pe lună și pentru prima dată a înregistrat o creștere pe segmentul de utilizatori tineri. 

Meta (Facebook + Instagram + WhatsApp)

13. Avem oficial și Meta Verified pentru Facebook! Dacă faci de pe mobil, te va costa 84 de lei. Dacă faci pe web de pe calculator, te va costa 69 de lei.

14. Meta testează oferte mai bune atunci când achiziționezi Meta Verified pentru ambele platforme: Facebook și Instagram.

15. Meta a lansat un raport de 132 de pagini prin care evaluează diferite proiecte ale companiei și cum fiecare din ele contribuie pentru o societate mai bună.

16. Meta îți va permite curând să investești câștigurile obținute în reclame. Nu mai scoți bani, stau tot la Meta. 

WhatsApp

17. WhatsApp testează în beta pe Android o opțiune prin care poți trimite avatar-ul tău în versiune animată.

YouTube

18. YouTube lansează postările Quiz pe toate device-urile unde e disponibilă secțiunea Community (telefoanele iOS și Android + calculatoare).

19. YouTube Music lansează secțiunea de podcasturi la nivel internațional. 

Twitter

20. Twitter va permite curând abonaților Twitter Blue să îți poată ascunde bifa. 

21. Twitter pretinde că face o treabă foarte bună în moderare conținutului, dar raportatele third-party spun altceva.

22. Twitter practic recunoaște că are o problemă cu conturi spam cu bifă (de asta Meta Verified e mai bine gândit) și lansează o schimbare pentru mesageria privată: mesajele care vin de la conturi verificare pe care nu le urmărești vor fi mutate în Message Request. În Inbox vor intra doar mesajele de la conturile pe care le urmărești. Schimbarea asta se va aplica și pentru conturile care permit oricui să îi contacteze.

23. Unii creatori de conținut de pe Twitter vor primi bani în curând prin programul de monetizare anunțat în februarie. Acest program e disponibil doar pentru abonații Twitter Blue și aceștia primesc bani pentru reclamele care apar în reply-urile de la tweet-urile lor. Până acum, sumele oferite sunt între câteva mii și 40.000 de dolari pentru conturi cu câteva milioane de followeri.

Condițiile pentru acest program le poți vedea aici.

Reddit

24. Reddit a șters istoricul de discuții din mesageria privată, precum și arhiva de mesaje din conturile utilizatorilor.

25. Una din cele mai mari comunități de pe Reddit le sugerează utilizatorilor să se mute pe Discord sau Substack.

26. Reddit renunță la sistemul de monede și premii.

Snapchat

27. Snapchat are un nou tool Magic Eraser, care te ajută să ștergi ce vrei tu dintr-o poză.

28. Snapchat a lansat pentru abonații Snapchat+ opțiunea Replay Again. 

Google

29. Google Bard e disponibil în România + mai multe țări din Europa + Brazilia. 

De asemenea, au lansat și noi funcționalități:

  • Poți schimba tonul și stilul răspunsurilor oferite de Bard: poți alege între simplu, lung, scurt, profesionist sau casual. 
  • Poți fixa și redenumi conversații.
  • Poți exporta cod.
  • Poți distribui răspunsuri către prieteni.
  • Poți folosi imagini în prompt-urile pe care i le dau lui Bard.

30. Google a lansat NotebookLM, o aplicație AI care te ajută să iei notițe.

31. Google Calendar a lansat un nou design pentru widget-ul de pe Android.

32. Google a lansat în beta Play Games pentru PC, care permite utilizatorilor de Android să acceseze jocurile pe calculatoarele lor.

Apple

33. În App Store e un nou spațiu de reclamă: în secțiunea Today îți poți promova aplicația. Va apărea titlul aplicației, subtitlul, iconița aplicației și butonul Get.

34. Apple a lansat opțiunea Tap to Pay în Marea Britanie. Cu ajutorul acestei opțiuni, business-urile mici pot accepta plăți prin Apple Pay și plăți contactless prin intermediul unui iPhone.

35. Apple a lansat primul set de versiuni beta pentru iOS 17, iPadOS 17 și macOS Sonoma. În iOS 17 se pare că vom putea face capturi complete, adică toată pagina (deja se poate, dar probabil va fi mult mai ușor să le faci), să poți combina 2 limbi când vorbești cu Siri (și să te înțeleagă) și o mai bună sortare a SMS-urilor pentru cei care folosesc 2 SIM-uri.

Microsoft

36. Microsoft Office are un nou font default: Aptos. Și va renunța la Calibri.

Altele

37. Elon Musk a anunțat o nouă companie, xAI, menită să înțeleagă ”adevărata natură a universului”. 

38. Pe Spotify te poți conecta cu artiștii tăi favoriți prin opțiunea Blend, care unește preferințele tale muzicale cu a celeilalte persoane / trupe / artist etc și creează un playlist. 

39. Calm, aplicația de meditație, a încheiat un parteneriat cu Spotify și va oferi pe platformă conținut: povești pe care să adormi, o secțiune pentru oricine nu a încercat meditația și conținut pentru copii (să încerce meditația pentru categoria potrivită de vârstă).

40. OpenAI a încheiat un parteneriat cu Associated Press. AP va oferi acces la arhiva de știri și timp de 2 ani va ajuta la antrenarea modelului AI. La schimb, OpenAI va oferi ”tehnologie și expertiză” pentru AP. 

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Pasionată de social media și online, am început să lucrez în online în 2006 și în social media din 2008. De la administrare de site-uri la construirea prezenței în social media a unor branduri mari - reviste precum Cosmopolitan și Marie Claire. Ulterior, am ocupat poziția de Social Media Manager la Kiss FM, cel mai popular post de radio din România. 📱 În prezent, sunt Social Media Specialist freelancer, mereu în căutarea proiectelor provocatoare care să mă inspire și să îmi permită să creez strategii eficiente pentru branduri diverse. ▪ SocialWeb.ro e proiectul meu de suflet, prin care ajut antreprenori și specialiști din domeniu să fie la curent cu tot ce e nou în social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *