Consider că e important să știi ce fac alții în social media. Nu pentru copiat. Nu sunt de acord cu asta. Ci pentru inspirație. Să vezi cum a folosit altcineva, de exemplu, poll-ul din Instagram Story. Și poate îți vine o idee cool și pentru brandul tău.

Highlight-ul e un tool foarte mișto și util de folosit. Mult timp s-a întrebat toată lumea de ce să muncești să faci story-uri mișto dacă dispar în 24 de ore. Ei bine, nu mai trebuie să dispară și să nu le mai vadă nimeni. Acum poți să le pui într-un highlight și vor fi disponibile mereu.

Întâi să îți arăt rapid unde găsești aceste highlight-uri. Cum intri pe un cont de Instagram, highlight-urile (sau reperele) apar imediat sub descriere. Unele conturi le au activate, altele nu.

Îți arăt unde le găsești pe contul SocialWeb.ro de pe Instagram.

Am și câteva highlight-uri care poate îți sunt utile și ție:

  • Face filters – Acolo adun Story-uri în care am folosit fitre Instagram. Cele mai multe nu sunt accesibile direct din aplicație și de aceea le fac Story. Pentru că dând click pe denumirea filtrului din partea de sus, ți se activează și le poți folosi și tu.
  • #AgendaPublica – Am pornit pe site de anul trecut o secțiune numită Agenda publică. Am pornit-o din dorința de a avea la îndemână și de a ajuta și pe alți social media manageri. Agenda include zile naționale și internaționale, sărbători, zile de naștere (ale vedetelor și a diferitelor personalități care s-au remarcat prin ceva) și ce evenimente s-au mai întâmplat în ziua respectivă.
  • SM inspo – Aici includ exemple de ce au făcut alții pe Instagram pentru a promova diverse lucruri – produse, evenimente, campanii etc. Bun pentru inspirație!
  • Social media, Instagram & Facebook – În fiecare marți postez un Story dintr-o serie numită Social Media Tips. Ofer un sfat. Dau un truc. Mai zic una alta despre social media. Așa că le păstrez pentru mai mult timp organizate pe subiecte. În social media sunt sfaturi generale de social media. În Instagram și Facebook sunt chestii punctuale pentru fiecare rețea de socializare.

Acum că ți-am arătat unde le găsești, hai să îți arăt ce fac alții pe zona asta. Și branduri, și influenceri. Și ce găsești pe SocialWeb.ro pe Instagram.

Estée Lauder

Sunt multe highlight-uri / repere pe contul oficial Estée Lauder. Cover-urile highlight-urilor sunt poze, fără nimic complicat. Și ca titluri folosesc doar text.

Și în highlight-uri prezintă noutăți: Colecții noi de machiaj. Au dedicat un highlight hashtag-ului #LipsToEnvy, lansat cu ocazia Zilei Internaționale a Sărutului și au inclus acolo diverse story-uri cu poze cu buze cu diferite nuanțe de ruj și gloss. Au un highlight dedicat parfumurilor. Au un highlight dedicat review-urilor, unde au story-uri cu review-uri pentru diferite produse de la diferiți clienți.

Sephora

Sephora adoptă alt stil pentru highlight-uri. Cover-urile sunt cu fundal negru și au inclus și text pe ele. Pentru că e mai ușor de identificat așa pentru ce e dedicat fiecare highlight.

Și au highlight-uri dedicate noutăților, produselor de wellness, tutoriale pentru look-uri de festival, fond de ten (story-urile sunt poll-uri pentru a afla ce preferințe au clienții), quiz-uri etc

H&M

Contul Instagram H&M, pe zona de highlight-uri, e unul din preferatele mele. Cover-urile highlight-urilor sunt o combinație de poze și text. Titlurile la fel uneori sunt doar emoji, alteori text.

La capitolul conținut pe zona de highlight-uri au despre colecția Conscious, revistă, trenduri, festival, colecția Studio, beauty, denim, sport, tricotaje etc.

Mango

Contul de Instagram Mango e foaaaarte mișto. Story-urilor lor sunt foarte atent lucrate. Și da, e și păcat să le lași să se piardă. Mai bine le organizezi în Highlight-uri.

Ți-l recomand special pentru ce e inclus în Highlight-uri. Foarte mișto! Să intri pe contul lor.

Nike

Nike nu face chestii foarte wow pe zona asta de Highlight-uri. A preferat să le dedice ambasadorilor brandului.

Hilton

Lanțul de hoteluri Hilton folosește zona de Highlight-uri pentru a prezenta diverse destinații turistice. Iar conținutul story-urilor lor e preluat de pe alte conturi. Nu e wow, dar e o altă idee de ce poți face.

Alina Ceușan

Alina Ceușan are o combinație din tot ce am văzut. La partea de cover-uri are și text alb pe fundal negru cum am văzut pe contul Sephora, dar și poze. Toate titluri sunt sub forma de text.

Are foarte multe highlight-uri. Grupate pe tot felul de criterii.

Selly

Selly are 5 highlight-uri. Unul e dedicat Turneului Vloggerilor. Unul dedicat verii trecute. Unul în care a adunat story-urile lui de când avea 17 ani (acum are 18). Unul pentru story-urile pe care le-a făcut când se apropia de 1 milion și după. Și unul cu story-uri din 2018.

AEP Jewelry

Vizual sunt cele mai frumoase highlight-uri.

Sper să te ajute și să te inspire ceva din ce ți-am arătat aici!

Pe contul SocialWeb.ro de Instagram am și eu câteva highlight-uri cool. Și utile.

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.