Contact Information

România e una din țările în care se răspândește coronavirusului. Doar ieri au fost înregistrate 4 cazuri noi.

De asemenea, comunitățile din social media sunt mai importante ca oricând. Atât ale brandurilor, cât și ale fiecăruia dintre noi.

Și mai cred că fiecare comunitate e un mijloc de comunicare. De comunicare dispre brand sau persoana deținătoare a contului către cei din comunitate, dinspre comunitate către brand / persoană și dinspre comunitate în comunitate.

Iar acum trecem printr-o perioadă în care trebuie să menținem informația corectă din surse oficiale. Fără teorii ale conspirației, sunt destule în internetul ăsta mare.

Astăzi la ora 11, a avut loc o conferință de presă. Raed Arafat (Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și secretarul de stat MAI) și Horațiu Moldovan (secretarul de stat în Ministerul Sănătății) au anunțat duminică mai multe măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului, care vor fi intra în vigoare de azi și până la sfârșitul lunii, pe 31 martie. Cu posibilitatea de prelungire!

Începând de astăzi, 8 martie, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

Evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la direcțiile de sănătate publice locale.

Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.

Nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor. În aceeași perioadă, aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în spitale.

A fost reluată recomandarea ca românii să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar cei care se află în aceste zone să nu vină în România

Persoanele aflate în izolare şi care au cumpărat bilete pentru a pleca în străinătate nu vor avea voie să iasă din izolare

Hotnews

Dacă organizați evenimente, țineți cont de informările oficiale și mai ales informați-vă clienții și comunitățile din social media.

Apoi, consider că putem ne putem ține cu toții informați, răspândind și comunicând informații corecte. E deja prea mult fake news. Prea multe teorii ale conspirației. E nevoie de informații corecte.

De recomandări corecte pentru prevenirea virusului, pe care le găsiți aici, pe siteul Ministerului Sănătății.

Nu uita să te informezi din surse oficiale: canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *