Acum 34 de ani, era înregistrat primul domeniu de internet. Coincidență sau nu, am înregistrat site-ul SocialWeb.ro acum 8 ani, pe 13 martie. Inițial nu am vrut să scriu nimic despre aniversarea site-ului, dar când am descoperit că în aceeași săptămână acum mulți ani a fost înregistrat primul domeniu am zis că poate e un semn că ar trebui totuși să scriu ceva despre site.

Primul logo (e făcut de mine)

Acum 8 ani, într-o sâmbătă însorită am luat decizia: am cumpărat primul domeniu. Nu a fost o decizie chiar spontană. A venit după luni întregi de analiză și argumente. Pe vremea aceea, social media începea să ia avânt. Eram Content Manager la www.cosmopolitan.ro și începusem să fac social media pe la finalul lui 2008 mai mult ca o joacă. O joacă transformată în succes pe măsură ce treceau lunile pentru că descoperisem un mediu în care puteam promova conținut, dar mai ales unde puteam construi o comunitate (site-ul nu avea încă forum).

În toamna lui 2009 am început să țin câteva traininguri în cadrul companiei pentru a-i învăța și pe alții cum pot folosit Facebook. Și în timp ce pregăteam prezentările Power Point a început să înmugurească undeva în mintea mea ideea unui loc în care să țin toate informațiile utile din social media: date statistice, site-uri, studii de caz, noutăți, exemple de pagini și tot așa.

Eu sunt genul de persoană care în momentul în care se apucă de research pe un subiect se cam îngroapă în tab-uri deschise, încercând să descopăr acele detalii interesante, care pot face diferența. Tocmai din acest haos care e în mintea mea și în haosul în care țin peste tot link-uri interesante, m-am gândit că un site unde să țin tot ar fi foarte util.

Fast forward, 8 ani mai târziu nu sunt deloc unde speram să fiu cu site-ul. Așa cum și relațiile cu cei din jur sunt cu suișuri și coborâșuri, așa e și relația mea cu site-ul SocialWeb.ro. Am trecut prin perioade în care l-am neglijat mult, altele în care am stat zi de zi cu el. Nu cred în lucruri perfecte. Nu am fost niciodată perfectă. SocialWeb.ro este, pe lângă un site de social media, o provocare pentru mine să îmi depășesc mereu limitele (fie că e vorba de a învăța ceva nou, fie de a mă obliga să mă organizez și să nu mai procrastinez).

Dar nu e the end nici pe departe. De-a lungul timpului am publicat articole pe care le poți găsi pe site, la care se adaugă link-urile utile pe care le mai pun uneori pe pagina Facebook și altele mai multe pe care le postez pe contul de Twitter. Însă, am reușit să completez articolele obișnuite și cu altfel de conținut:

  • un eBook despre Instagram (care are nevoie de o actualizare as soon as possible)
  • un canal YouTube (o surpriză neașteptată pentru mine pentru că nu aș fi crezut vreodată că mi se potrivește)
  • un cont de Instagram
  • Agenda publică – un instrument util pentru construirea unui calendar editorial (atât pentru un site, cât și pentru conturile de social media)
  • secțiunea Beauty Web (și primul colaborator constant al site-ului ♥) – prin care vreau să documentez transformarea industriei de beauty într-o perioadă în care tehnologia face progrese constante, iar unele chiar ne pot ajuta în mod real
  • newsletter relansat – cu un design mai atractiv și o structură mai complexă (vezi aici unul din newslettere)

Și încă mai sunt multe alte direcții în care vreau să extind site-ul. Timp să fie. Ah, și fonduri, bineînțeles!

Cel mai important, îmi doresc ca site-ul SocialWeb.ro să le fie util tuturor celor interesați de social media și online – de la cei care abia își fac conturi în social media până la cei care lucrează în social media.

Mi-ar plăcea să aud și părerea ta, a utilizatorului care mă citești. Ce îți place la SocialWeb.ro și ce ți-ar plăcea să găsești aici pe viitor?

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.