Contact Information

Inovația în materie de machiaj a apărut… în urmă cu ceva timp. Se numește MODA™ și combină tehnologia de scanare facială și printare 3D cu o aplicație pe smartphone. Dar oare este reală?

Ți-ai imaginat vreodată cu produsele cosmetice pot fi aplicate în doi timp și trei mișcări? Că poți să treci cu brio peste momentele acelea în care trebuie să te asiguri că fondul de ten e întins perfect, pentru un aspect uniform, că linia de eyeliner de la ochiul stâng trebuie ajustată pentru a arăta ca cea de la ochiul drept sau că fardul de pleoape a migrat pe zona suboculară și trebuie să refaci baza din cauza asta? Să recunoaștem, oricât am iubi machiajul, de multe ori ne pune bețe-n roate. Și, tocmai din acest motiv, uneori suntem atât de seduse de câte o lansare wow, încât ne pierdem total cu firea și uităm că, în apropiere de 1 aprilie, multe branduri creează știri fake (care par atâââât de reale, iar pe unele din ele chiar ni le-am dori să devină realitate), doar pentru un pic de notorietate.

Citește și: Rujul printat 3D, viitorul produselor de machiaj pentru buze perfecte

Una dintre cele mai bune vești din 2015/2016, de exemplu, a venit de la brandul suedez Foreo. Acesta a lansat atunci un sistem unic care analiza în detaliu geometria facială. Potrivit brandului, se presupune că MODA™ lucrează în timp real, scanând chipul cu 90 de frame-uri pe secundă și ținând cont de trăsăturile unice ale fiecări femei. Totul pentru o aplicare perfectă a machiajului. Sună ingenios, nu-i așa? Da, „sună” este cuvântul-cheie de aici, căci, la o căutare mai atentă pe internet, am descoperit preluarea știrii pe mai multe site-uri de profil și… 0 review-uri, 0 testimoniale, 0 conferințe, 0 detalii picante și 0 declarații din partea cercetătorilor Foreo.

Cum funcționează MODA?

Să vorbim puțin despre tehnologia pe care o prezintă brandul pe propriul site. Gadget-ul încorporează un software de facial-mapping și un set de lentile biometrice care analizează dimensiunile feței și nivelul de pigmentare, pentru a găsi caracteristi unice. Apoi este aplicat machiajul, mai exact în 3 faze: (1) primer cu protecție solară, (2) fond de ten, iluminator și conturare și (3) machiaj pentru pleoape, pomeți și buze. Această fază de make-up are loc prin intermediul unei tipăriri 3D, direct pe chip, sunt formă de layering.

Cum totul durează în jur de 30 de secunde, MODA™ se bazează pe acțiunea simultană a 2.000 de duze, ajustate cu 40 de microni. În materie de formule cosmetice, sistemul folosește un tuș natural, rezistent și hipoalergenic – pentru a servi și cel mai sensibil tip de ten.

Dar lucrurile „frumoase” nu se termină aici. Foreo a lansat și o aplicație, având același nume. MODA™ App integrează capacități web-browsing, pentru a te ajuta să descoperi cele mai cool lookuri purtate de vedete pe covorul roșu, tendințe hot și chiar recomandări de machiaje speciale pentru trăsăturile tale. Teoretic, tot ce trebuie să faci este să-ți alegi machiajul preferat, să-l confirmi în aplicație și apoi să te lași înfrumusețată de make-up artistul digital. Bam!

Cum ar fi trebuit să ne dăm seama că MODA este o păcăleală?

Indiferent de cât de bine poate suna prezentul, în toată avalanșa tehnologică ce a acaparat domeniul frumuseții, ar trebui să fim mereu extrem de sceptice la capitolul lansări și inovații. Cum? Simplu. Urmând același principiu ca în cazul cremelor de față: să nu aplici pe chip ceva ce nu ai mânca!

Iată cum am gândit eu toată informația:

Prima mea curiozitate: OK, la mijloc este vorba despre un tuș inteligent. Dar cum de acesta poate genera un infinit de combinații de machiaj posibile și se poartă, în același timp, ca fond de ten, blush, fard de pleoape, ruj etc.?

A doua mea curiozitate: Doar 30 de secunde? Cred că nicimăcar un make-up artist robot nu poate lucra cu atât de multă eficiență.

A treia mea curiozitate: Cât de safe este? Adică, să ne înțelegem, punem fața într-un minicuptor, ne lăsăm pradă lucrurilor care se întâmplă acolo, et voilà, suntem ready to party.

A patra mea curiozitate: De ce ai induce lumea în eroare?

Dincolo de răutatea mea specifică, ideea de a avea un generator de machiaj nu este rea. Așadar, Foreo, așteptăm de la tine un produs real, cu reviewuri de la specialiștii din domeniu și mai multe detalii despre procesul exact de aplicare a machiajului :)

Foto: Foreo

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *