Din 2006 lucrez în online. Cea mai mare perioadă de timp am lucrat pentru site-uri de conținut. Știu cum e să ai grijă de toate componentele unui articol. De câțiva ani însă grija nu mai e doar legată de cum se afișează un articol în site, ci și în rețelele de socializare. Mai precis, pe Facebook.

Mi s-a întâmplat de multe ori ca atunci când pun un link într-o postare, preview-ul de Facebook să fie cu erori. Ori apare din senin că pagina nu ar exista, ori nu ia poza, ori e ceva grești în text. Mai departe îți arăt ce poți face pentru ca link-ul distribuit pe Facebook să arate așa cum ar trebui.

Pasul 1: Link-ul pe care îl distribui pe Facebook

Să zicem că ai găsit un articol interesant pe care vrei să-l distribui pe Facebook. Fie că îi dai share din site-ul unde l-ai citit, fie că îi dai paste în Facebook, rețeaua de socialiarea afișează un preview al site-ului sub acel link. Ei bine, acest preview de multe ori poate fi afișat cu probleme. Ori Facebook afișează o pagină de eroare, ori nu ia poa care trebuie, ori e o greșeală în text.

Pasul 2: Verifică totul în site

Mi s-a întâmplat de multe ori ca problema mea cu link-ul să fie din site.

Poza nu se afișa corect. Atunci trebuia să revin în site și să o repoziționez.

E o greșeală în text. Intri în articol și verifici textul.

Dacă ai plugin-ul Yoast, atunci trebuie să verifici și acolo să nu fi rămas ceva scris greșit.

Pasul 3: Ai verificat tot în site, dar tot nu afișează Facebook ce trebuie

Ai făcut toate modificările în site și Facebook tot îți afișează aiurea preview-ul de link? Atunci trebuie să folosești tool-ul Debugger.

Intră pe site-ul unde e tool-ul Facebook – developers.facebook.com/tools/debug.

Apoi copiază link-ul buclucaș și îi dai paste în câmpul de text. După ce pui linkul, dai click pe butonul albastru din dreapta pe care scrie Debug.

Apoi o să îți apară ceva de genul ăsta.

Aici poți să vezi ce probleme sunt link-ul (în cazul în care nu știi deja). După ce ai terminat de făcut ce era de făcut, dai click pe butonul Scrape Again. Apeși pe buton, până preview-ul afișează toate schimbările pe care le-ai făcut.

Cam asta e. Ar trebui să te ajute să rezolvi cu preview-ul link-urilor tale pe Facebook.

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.