Contact Information

Din 2006 lucrez în online. Cea mai mare perioadă de timp am lucrat pentru site-uri de conținut. Știu cum e să ai grijă de toate componentele unui articol. De câțiva ani însă grija nu mai e doar legată de cum se afișează un articol în site, ci și în rețelele de socializare. Mai precis, pe Facebook.

Mi s-a întâmplat de multe ori ca atunci când pun un link într-o postare, preview-ul de Facebook să fie cu erori. Ori apare din senin că pagina nu ar exista, ori nu ia poza, ori e ceva grești în text. Mai departe îți arăt ce poți face pentru ca link-ul distribuit pe Facebook să arate așa cum ar trebui.

Pasul 1: Link-ul pe care îl distribui pe Facebook

Să zicem că ai găsit un articol interesant pe care vrei să-l distribui pe Facebook. Fie că îi dai share din site-ul unde l-ai citit, fie că îi dai paste în Facebook, rețeaua de socialiarea afișează un preview al site-ului sub acel link. Ei bine, acest preview de multe ori poate fi afișat cu probleme. Ori Facebook afișează o pagină de eroare, ori nu ia poa care trebuie, ori e o greșeală în text.

Pasul 2: Verifică totul în site

Mi s-a întâmplat de multe ori ca problema mea cu link-ul să fie din site.

Poza nu se afișa corect. Atunci trebuia să revin în site și să o repoziționez.

E o greșeală în text. Intri în articol și verifici textul.

Dacă ai plugin-ul Yoast, atunci trebuie să verifici și acolo să nu fi rămas ceva scris greșit.

Pasul 3: Ai verificat tot în site, dar tot nu afișează Facebook ce trebuie

Ai făcut toate modificările în site și Facebook tot îți afișează aiurea preview-ul de link? Atunci trebuie să folosești tool-ul Debugger.

Intră pe site-ul unde e tool-ul Facebook – developers.facebook.com/tools/debug.

Apoi copiază link-ul buclucaș și îi dai paste în câmpul de text. După ce pui linkul, dai click pe butonul albastru din dreapta pe care scrie Debug.

Apoi o să îți apară ceva de genul ăsta.

Aici poți să vezi ce probleme sunt link-ul (în cazul în care nu știi deja). După ce ai terminat de făcut ce era de făcut, dai click pe butonul Scrape Again. Apeși pe buton, până preview-ul afișează toate schimbările pe care le-ai făcut.

Cam asta e. Ar trebui să te ajute să rezolvi cu preview-ul link-urilor tale pe Facebook.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

2 Comments

  • Cristina Avadanei, 30/06/2018 @ 12:02

    @Lavinia: E foarte ciudat ce descrii tu. Ți se întâmplă cu mai multe pagini sau e una anume cu care pățești des asta? Poți să îmi dai aici sau într-un mesaj pe pagina de Facebook pagina respectivă și linkul unei postări care îți apare cu probleme?

  • Lavinia, 28/06/2018 @ 20:59

    Buna oare dece nu mai pot vedea la facebook paginile la care sunt abonata la notificări imi apare postari noi iar cand dau pe pagina respectiva imi scrie .. acest post nu se gaseste.. iar alte persoane vad postarea respectiva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *