Contact Information

Instagram a fost gândită inițial ca o aplicație pentru dispozitivele mobile – mai exact pentru iOS – însă în 2012 a fost introdusă și versiunea pentru desktop. De atunci, interfața a fost actualizată, au fost introduse diverse funcții, iar în prezent se testează și trimiterea de mesaje pe desktop.

De fapt, totul a început încă de acum un an, când un utilizator a observat acest update. Jane Manchun Wong, un expert în inginerie inversă din Hong Kong, a postat în februarie 2019 pe Twitter un screenshot, anunțând că Instagram a început testarea.

La aproape un an distanță, în ianuarie 2020, Instagram anunță oficial că testarea a început.

Ca orice update de acest fel, și DM for desktop va fi disponibil întâi unui număr mic de utilizatori, procesul aflându-se încă în faza de testare. 

Avem nevoie de mesaje private pe desktop?

Multe persoane ar putea considera că această funcție este inutilă, având în vedere că traficul din mobile continuă să crească pe toate site-urile. Potrivit Statista, în octombrie anul trecut 4479 milioane de persoane utilizau internetul, dintre care 4070 milioane erau clasate la „unique mobile internet users”. Cu alte cuvinte, 90% dintre utilizatori folosesc device-uri mobile.

Statistic: Global digital population as of October 2019 (in millions) | Statista
Find more statistics at Statista

Și atunci, cui îi trebuie mesaje pe Instagram desktop? Răspunsul este simplu: brandurilor. Persoanele care lucrează în marketing sau social media utilizează zilnic un desktop, iar o astfel de funcție le permite să răspundă mai ușor clienților sau partenerilor. 

O astfel de funcție este la fel de utilă precum Creator Studio, care îți permite să postezi, editezi și programezi poze, video sau statusuri atât pe Facebook, cât și pe Instagram.

Ce spun utilizatorii?

Pe scurt, tweet-ul Instagram a adunat mai mult comentarii negative. Însă acestea nu sunt legate neapărat de trimiterea mesajelor, ci de alte probleme ale platformei care ar fi trebuit rezolvate de ceva timp. Mulți utilizatori au probleme cu logarea în aplicație, alții nu își pot verifica adresa de e-mail, în timp ce câțiva se plâng de numărul prea mare de ad-uri pe care le primesc.

Tu ce părere ai, este trimiterea de mesaje prin desktop o funcție utilă pentru Instagram?

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *