Contact Information

Nu mai este nicidecum o noutate faptul că industria de beauty revoluționează din ce în ce mai mult. Însă este o noutate soluția pe care au găsit-o branduri importante pentru a ne ajuta să ne mulăm rutina de îngrijire pe ritmul de viață agitat: măștile magnetice.

Vreau să cred că ritualul tău de îngrijire este unul complet, efectuat ca la carte, în fiecare dimineață și seară. Și mai vreau să cred că o zi pe săptămână (să spunem că duminica) este rezervată unui proces ceva mai îndelungat, care presupune și o exfoliere blândă a tenului, pe lângă aplicarea măștii.

Știu că acum totul se desfășoară pe fast-forward în viața ta (deh, ne îndreptăm ușor-ușor către era anilor lumină), însă tenul tău este supus, în prezent, tuturor agresiunilor din mediul înconjurător (poluare, radiații solare, stres oxidativ, temperaturi excesive etc.) și are nevoie de adevărate scuturi de protecție pentru a arăta impecabil.

Cum timpul este din ce în ce mai limitat, ceea ce te împiedică, uneori, să efectuezi un tratament riguros și complet, vin în ajutorul tău cu o soluție care îți va revoluționa viața. Sau, cel puțin, percepția asupra frumuseții. După mulți ani de cercetare, laboratoarele unor branduri importante de skincare au găsit modalitatea IDEALĂ și RAPIDĂ de îngrijire.

Citește și: 3 podcasturi de beauty pe care trebuie să le asculți

Este vorba despre măștile magnetice sau, mai degrabă, de procesul de îndepărtare a acestora de pe față.

Măștile magnetice: Tehnologia din spatele acestora

Da, ai citit bine, sunt magnetice. Asta înseamnă că în compoziția lor se află un ingredient-minune, și anume fierul. Nu te speria, căci fierul nu va afecta deloc aspectul epidermei. Cantitatea este scăzută, ba mai mult, existând într-un procent atât de mic, ajută la atenuarea semnelor de îmbătrânire și a nuanțării cenușii, care vine la pachet odată cu sezonul rece.

Măștile magnetice acționează, la început, precum un produs clasic. Aplică textura pe toată suprafața tenului (fie cu degetele, fie cu o spatulă; cum te simți tu cel mai confortabil), evitând zona oculară, apoi las-o să acționeze timp de 10-15 minute, în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj. În cutie vei găsi și un device special realizat pentru a o îndepărta eficient. Acest instrument fuzionează perfect cu fierul din compoziție, îndepărtând masca în 2 timpi și 3 mișcări. Altfel spus, o atrage CU un magnet.

Tot ce trebuie să faci este să învelești spatula într-un șervețel (delicat, de unică folosință) și să o glisezi, la o distanță de 3-5 centimetri, pe toată suprafața chipului, până când masca este îndepărtată în totalitate. Procedeul lasă pielea complet curățată, fără urme de impurități și celule moarte, permițând astfel produselor hidratante să pătrundă mai repede și mai în profunzime în piele. Unde mai pui că salvezi timp prețios, având în vedere că, ulterior, nu mai este nevoie să te speli de mai multe ori pe față și nici să faci curățenie în jurul tău. De fapt, nici nu trebuie să clătești tenul.

Dacă ți-e teamă, totuși, de folosirea săptămânală a măștii magnetice, îți recomand să te bazezi pe proprietățile sale o dată la 2 săptămâni măcar. Alterneaz-o cu o variantă cu care te înțelegi bine și o să vezi că tenul tău va radia de frumusețe.

Măștile magnetice pe care merită să le încerci

1. Magnetight Age Defier Masque Visage, dr. Brandt, 353 lei (Sephora și sephora.ro)

masti de fata magnetice

2. Black Luster Mask, Milky Dress, 37,45 dolari (amazon.com)

masti de fata magnetice

3. Mineral-Rich Magnetic Mask, Al’iver, 70 lei (emag.ro)

masti de fata magnetice

4. Magic Mud Mask, Health & Beauty, 168 lei (vivre.ro)

masti de fata magnetice

5. Mineral-Rich Magnetic Mud Mask, Seacret M4, 269,95 euro (secretspa.com)

 

masti de fata magnetice

Photo by Travis Seera from Pexels

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *