Contact Information

Caculatoarele ne-au ușurat viața și, în unele domenii, și munca. Graphic designul e unul din acele domenii. Dar cum se lucra în domeniul ăsta înainte de calculatoare? Am găsit un filmuleț pe Vimeo care arată cum se făcea graphic designul înainte.

Filmulețul e de fapt trailerul la un documentar care strânge fonduri pe Kickstarter.

Ce mi-a atras atenția cel mai mult din filmuleț a fost planșa aceea cu litere care se răzuiau pe o foaie de hârtie (pe la minutul 00:18). Părinții mei aveau și ei niște planșe din alea când eram mică și m-am jucat și eu cu lipitul lor pe hârtie. Și mai țin minte și șabloanele cu forme de litere și cifre (cam așa ceva doar că era mai mare) cu care îmi plăcea să scriu mai altfel.

Într-un fel arată și cum s-a schimbat creativitatea. Înainte se lucra cu multe elemente în format fizic, se lipea, se uneau elemente. Acum se face totul virtual și mult mai ușor. Avem acces la mult mai multe elemente față de atunci – poze de stock, ilustrații, fonturi, brushuri etc.

Dar în același timp, consumatorul este suprasaturat de design în viața de zi cu zi, iar graphic designerii trebuie să fie tot mai creativi pentru a ieși în evidență.

Graphic Means (Official Trailer) from Briar Levit on Vimeo.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *