Contact Information

De mici suntem învățați că igiena orală efectuată corect este extrem de sănătoasă, iar în ultimul timp zâmbetul perfect a devenit mai mult decât o carte de vizită. Dar ce este de făcut pentru a păstra frumusețea dinților? Ei bine, poți încerca una dintre cele 3 periuțe de dinți electrice pe care ți le prezint mai jos.

Având în vedere că majoritatea problemelor cavității bucale sunt cauzate de periajul necorespunzător, care nu elimină suficient de bine placa bacteriană, este de înțeles de ce periuțele electrice, mai eficiente decât cele clasice, au crescut în vânzări. Acestea dau, de cele mai multe ori, rezultate mai bune grație capetelor care se rotesc sau oscilează de câteva mii de ori pe minut – mult mai repede decât o poate face și cea mai îndemânatică persoană.

„În general, periajul corect se traduce prin eliminarea mai bună a plăcii bacteriene, îndepărtarea petelor de pe dinți, albirea acestora și, la fel de important, atenția acordată gingiilor și suprafeței limbii. Bineînțeles, aceasta nu este rutina completă de zi cu zi. Nu trebuie să uităm de dublarea curățării cu apă de gură și ață dentară”, mi-a spus Oana Andronache, medic stomatolog la Dorobanți Dental Clinic, la cea mai recentă vizită.

În ceea ce mă privește, o stângace cu acte-n regulă, periuța electrică este colacul de salvare zilnic – am simțit că am descoperit America atunci când am folosit pentru prima oară un astfel de gadget pentru igiena orală. Bine, între noi fie vorba, Oana este unul dintre medicii care nu au încredere completă în periuțele electrice, ba chiar mă ceartă uneori. Motivul? Acestea nu permit un control fin al forței pe care o aplicăm – lucru util dacă ne confruntăm cu o sensibilitate generală sau temporară, de exemplu. Dar am reușit să o conving că nu pot să renunț la această „prietenie”, deoarece mi se pare că dantura mea nu este perfect curățată și îngrijită altfel, oricât de bine aș efectua mișcările pe care le-am învățat de la ea. Fiecare după cum poate, nu? În plus, noile periuțe electrice iau totul în calcul, după cum o să vezi.

Înainte de a-ți povesti câte puțin despre cele mai bune 3 variante de pe piață la ora actuală, vreau să te informez că periuțele electrice sunt de 2 tipuri: sonice și ultrasonice. Asta ca să știi atunci când te duci în magazin ca să-ți alegi modelul perfect. Acest mod de catalogare ține cont de un singur aspect, și anume: frecvența de oscilare/rotație a capului de curățare. În funcție de acest indicator, exprimat în Hz, vei ști ce fel de periuță folosești.

Ideea este simplă: dacă aparatul funcționează în intervalul 20-20.000 Hz, adică spectrul sonor pe care o ureche umană îl poate auzi, înseamnă că el este sonic. Tot ce trece de 20.000 Hz este încadrat în generația ultrasonică.

Și mai simplu, pentru exemplificare: o periuță electrică la limita sonic-ultrasonic se rotește de 20.000 de ori pe minut, adică face o mișcare de aproximativ 2.400.000 pe minut (20.000 x 60 x 2 – mișcarea este una dublă, tip du-te-vino).

De asemenea, un alt mod de triere a periuțelor electrice ține de tipul mișcării capului de curățare: rotație sau oscaliație (vibrație). În acest caz, pe piață sunt disponibile modele simple rotative (în care capul de curățare este o perie circulară care se învârte într-o singură direcție) și modele rotativ-oscilante, cel alternează sensul de rotație. Primele sunt mai ieftine și mai fiabile, dar suferă la capitolul performanță.

Ce-mi place mie la periuța electrică, dincolo de faptul că lucrează în favoarea mea? Capelete interschimbabile, în funcție de acțiunea dorită (curățare, masarea gingiilor, albire, protecție a aparatului dentar etc.), funcțiile și vitezele diverse de periaj, reîncărcarea bateriilor, indicatorul de presiune și cronometrul.

Teoria fiind spusă, hai să vedem ce ne oferă brandurile în acest moment!

Oral-B Genius 9000

Cei de la Oral-B, care colaborează cu Braun de foarte mulți ani pe segmentul de îngrijire orală, sunt maeștri la acest capitol. Pot să o confirm. Am o periuță din seria Smart de ceva vreme și mi se pare raiul pe pământ. Totuși, una dintre lansările recente ale brandului este Genius 9000, o periuță smart care, practic, le are pe toate: 6 programe, 4 capete, conectivitate bluetooth, trusă de călătorue cu suport pentru smartphone, un design premium, senzori inteligenți, îndrumare personalizată etc.

Mai mult, aceasta asigură o spălare 3D, îndepărtând aproape 100% placa bacteriană, deoarece este dotată cu un capăt rotunjit ce înconjoară fiecare dinte în parte și curăță, astfel, chiar și zonele mai greu accesibile. Încă ceva care mi se pare genial: protejează gingiile, prin intermediul unui senzor de presiune care atenționează vizual și reduce apoi automat viteza de rotație.

Spuneam mai sus că se conectează prin bluetooth cu telefonul mobil, prin aplicația Oral-B (gratuită, în Google Play și App Store). Tehnologia avansată de detectare a poziției îți permite nu doar să îți ajustezi tehnica de periaj sau să nu ratezi nicio zonă, ba chiar să ții o evidență a spălărilor zilnice, astfel încât să observi îmbunătățirile.

Iar cele 6 programe disponibile (curățare zilnică, curățare profundă, sensitive, albire, îngrijirea gingiilor și curățarea limbii) te ajută să bifezi toți pașii esențiali unei îngrijiri orale corespunzătoare.

Last but not least, timerul încorporat în mâner (!) este absolut fascinant. Indiferent dacă te conectezi sau nu la aplicație, vei ști mereu cât timp a trecut. Periuța vibrează scurt la fiecare 30 de secunde pentru a-ți recomanda schimbarea cadranului și va vibra de 3 ori pentru a te atenționa că te periezi deja de 2 minute – așa cum recomandă majoritatea medicilor stomatologi.

Pachetul conține:

 • un mâner periuță electrică reîncărcabilă Oral-B GENIUS 9000;
 • 4 capete de periuță: 3D White, Sensi UltraThin și 2XCross Action;
 • un suport pentru depozitarea capetelor de periuță;
 • un încărcător standard;
 • un suport pentru oglindă pentru smartphone (ajustabil între 58-83 mm lățime);
 • un suport de călătorie premium cu port USB pentru reîncărcare.

Periuța poate fi achiziționată de pe emag.ro, la prețul redus de 804 lei.

FOREO ISSA 2 Smart Sonic Electric Toothbrush

O altă periuță electrică a viitorului este ISSA 2, dezvoltată de brandul suedez beauty tech FOREO, anul trecut. Este, de fapt, un device care funcționează pe baza pulsațiilor sonice, care combină calitatea tehnologică de ultimă generație cu o durabilitate unică: o oră de încarcare este suficientă pentru 365 de utilizări.

ISSA 2 este și o alternativă ultraigienică, deoarece diferă de toate modelele clasice prin materialul din care este realizată: silicon medicinal.

De ce este atât de populară în prezent? Pentru că perii săi sunt moi și flexibili, oferind acces complet în cavitatea bucală, se usucă ușor și este 100% rezistentă la apă, este de 10.000 de ori mai eficientă împotriva acumulării de bacterii versus periuța tradițională cu peri din nylon, iar siliconul moale este delicat, devenind perfect chiar și pentru gingiile sensibile, și nu zgârie smalțul dinților.

Creată pentru utilizare manuală, ISSA 2 nu vibrează precum modelele electrice convenționale, ci încorporează tehnologia T-Sonic, cu 11.000 de pulsații pe minut, ce curăță delicat și profund.

De asemenea, ca toate device-urile FOREO, periuța beneficiază de designul suedez integrat, dar și de alte caracteristici, cum ar fi:

 • 16 viteze variabile și timer încorporat pentru a preveni suprautilizarea:
 • Reîncărcare via USB;
 • Buton de blocare și lipsa unui încărcător voluminos, devenind un accesoriu ideal pentru călătorii:
 • durabilitate, având în vedere că ănlocuirea capătului de perie se face la 6 luni, iar a celui din silicon o dată la un an;
 • 2 ani garanție limitată și 10 ani de garanție de calitate.

Periuța este disponibilă în magazinele Douglas și online, pe douglas.ro și emag.ro.

Philips Sonicare DiamondClean

Philips face un pas în față și intră în competiția pentru cele mai bune periuțe electrice de pe piață, punând la dispoziție 3 game majore: DimondClean (pentru dinți mai albi și mai sănătoși), FlexCare (pentru o curățare delicată a dinților și a gingiilor) și HealthyWhite+ (pentru eliminarea petelor).

Astăzi însă o să-ți vorbesc despre vârful de segment din această familie, DiamondClean, varianta roz, mai feminină (hi hi hi).

Cu ce se remarcă acest device? Prin capetele de periere, în primul rând, excelente pentru albire, cu peri de rigiditate medie, în formă de romb, ce înlătură placa bacteriană eficient și delicat deopotrivă. De asemenea, este ideală și în curățarea optimă dintre dinți și de-a lungul liniei gingiei, pentru o îmbunătățire a sănătății gingivale în aproximativ 2 săptămâni.

Cronometrul este împărit în 2 în acest caz: Quadpacer (indică trecerea a 30 de secunde – echivalentul spălării unei pătrimi – și trecerea mai departe, astfel încât să te asiguri de consistența și constanța procesului de curățare) și Smartimer (care te anunță că timpul de periere, de 2 minute, este complet).

Periuța este una sonică, beneficiind de o tehnologie dinamică unică, ce oscilează între mișcări delicate și eficiente atât pe suprafața dinților, cât și între acești și de-a lungul gingiei și a limbii.

O găsești pe emag.ro, la reducere.

Foto: pexels.com, PR

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *