Contact Information

verificare mail de la facebookÎn timp ce scrolam de zor pe Facebook să văd ce mai postează lumea și ce s-a mai întâmplat mi-a apărut zona printre postări. Știi că postările și anunțurile pe care le are de făcut Facebook le pune cu altfel de fundal și design.

Și așa am ajuns la o postare din asta prin care mă atenționa să am grijă la mailurile trimise de Facebook, de fapt mai exact la mailuri care pretind că ar fi din partea Facebook.

Am descoperit că există o nouă modalitate prin care să te asiguri că mailul de la Facebook chiar e de la Facebook. În afară de intuiție și alte detalii pe care le poți descoperi dacă ești atent.

Prin urmare.

1. Mailul trebuie să vină de la facebookmail.com

În primul și primul rând te uiți cu atenție de la cine vine mailul.

Apoi adresa de mail de la care ai primit mailul trebuie să aibă extensia facebookmail.com.

2. Dacă nu ești sigur, intri într-o secțiune pe Facebook

Te duci la Security and Login Settings ori prin click aici, ori intri în Facebook și dai click pe ultima iconiță din dreapta (cea cu formă de săgeată în jos) și în meniul deschis dai click pe Settings și apoi pe Security & Login.

verificare mail de la facebook

Apoi te duci pe See recent emails from Facebook și dai click pe View.

verificare mail de la facebook

Și vei ajunge într-o pagina care arată așa.

Acolo vei găsi cele mai recente emailuri de securitate, mai exact cereri de schimbare de parolă, din ultimele 2 săptămâni.

Dacă nu îți amintești să fi cerut vreo schimbare de parolă sau orice altă schimbare, să dai click pe I Didn’t Do This sau Secure your account.

În secțiunea Other vei găsi alte mailuri trimise de Facebook din ultimele 2 zile. Mie îmi apare acolo doar un singur mail, deși am mai primit și altele pentru că unele notificări ajung și pe mail.

Să verifici cu atenție ori de câte ori primești un mai suspect, nu doar de la Facebook, verific orice detaliu al emailului înainte să dai click pe ceva.

Foto: Pexels

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *