Contact Information

Atunci când își pune amprenta asupra sănătății organismului și a pielii noastre, poluarea devine un afront personal. De aceea, este bine să știm cum să ne pregătim, astfel încât să-i facem față în mod eficient. Iar aici, dincolo de formulele cosmetice anti-poluare, intervine și Poluapp by Elixir Jeunesse, o aplicație dezvoltată de brandul Yves Rocher.

Deși problema schimbărilor climatice excesive și a radicalilor liberi din mediul înconjurător ar trebui să ne panicheze de-a dreptul, cumva continuăm să ne gândim la ea ca la ceva abstract. Ne imaginăm coșmarul suprem în care încă nu am ajuns, în loc să acționăm ca atare, de pe acum. Este unul dintre motivele principale pentru care trăim în negare, neglijând astfel nivelul real în care suntem afectați aici și acum. Te-ai gândit, de exemplu, că o simplă tură de alergare prin parc vine la pachet cu numeroase impurități care se depun pe ten? Sau că o cafea savurată la o terasă înseamnă expunere la mici particule atmosferice care au un efect radical asupra pielii și organismului?

Oricât aș vrea, nu pot să mă opresc aici. În sezonul cald, ar trebui să fim non-stop în gardă, deoarece  temperaturile crescute măresc cantitatea de ozon de la nivelul solului, ingredientul de bază al smogului (un tip de poluare a aerului). Adaugă asta emisiilor periculoase pe care continuăm să le emanăm în atmosferă, iar expunerea la mediul înconjurător va căpăta efecte dezastruoase asupra bunăstării noastre.

Și încă nu am terminat. Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru, fiind, de asemenea, și prima barieră în fața alergenilor. O mulțime de studii demonstrează că particulele poluante din aer sunt responsabile pentru creșterea numărului de puncte negre de pe față, înmulțirea ridurilor, hiperpigmentare etc.

Așadar, poluarea este deja o problemă la fel de îngrijorătoare precum razele ultraviolete. Din fericire însă, companiile cosmetice ne ajută să ripostăm, creând produse de skincare ce protejează împotriva poluanților din aer, din ce în ce mai răspândiți. Așa au luat naștere, de pildă, formule cu bază de extract de semințe de moringa – partea din plantă care se folosește, de regulă, la purificarea apei în Africa sau Asia – sau antioxidanți puternici – care anulează efectul radicalilor liberi.

Unde poți vedea gradul de poluare din zona în care te afli

Mai mult decât atât, iată că și marca Yves Rocher este alături de noi în această luptă zilnică acerbă, lansând nu doar o gamă menită să contracareze daunele cauzate de poluare la nivelul tenului, ci și o aplicație (care funcționează atât pe pc, cât și pe smartphone) care măsoară, în timp real, gradul de poluare din zona în care te afli. Poluapp by Elixir Jeunesse (www.poluapp.ro) calculează valorile afișate cu ajutorul BreezoMeter, o companie gigant a cărei misiuni este aceea de a îmbunătăți calitatea sănătății oamenilor, prin monitorizarea continuă a unor serie de factori ce dăunează, cum ar fi calitatea aerului.

Cum funcționează aplicația? Extrem de simplu: accesezi site-ul de mai sus, introduci adresa la care te afli, afli nivelul poluării urbane, precum și alte informații interesante despre componența majoritară a poluanților, originea și efectele acestora. Mai afli și ce produs din gama Elixir Jeunesse de la Yves Rocher, special creată cu efect anti-poluare, ți se potrivește cel mai bine. Colecția de îngrijire a pielii se bazează pe Aphloia, o plantă capabilă săși regenereze complet scoarța, cu frunze ce conțin o moleculă ce o protejează eficient împotriva agresiunilor externe. Ingredientul are, de altfel, și proprietăți detoxofiante super puternice. Formula produselor este alcătuită din 93% esențe de origine naturală (deci fără uleiuri minerale, silicon, parabeni, coloranți sau sulfați), având dublă acțiune anti-age.

Produse de beauty care te pot ajuta să-ți protejezi pielea de poluare

Bineînțeles, nicio cremă nu va putea curăța aerul din jurul tău. Dar, așa cum am scris mai sus, te va ajuta să ții la distanță acțiunea nocivă a stresului oxidativ. Ce alte produse poți încerca, pe lângă propunerile venite din partea Yves Rocher? În primul rând, cremele cu factor de protecție solară de cel puțin 30, cu spectru larg, pe care să le aplici din 2 în 2 ore. Apoi, jucătorii din industria frumuseții îți pun la dispoziție și măști, creme și serumuri clasice, care să reducă efectele negative enumerate mai sus. Găsești selecția mea în galeria foto de mai jos.

Foto: pexels.com, PR

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *