Contact Information

Codurile de backup sunt cele care te pot ajuta să îți accesezi contul de Instagram atunci când nu o mai poți face prin alte metode (user și parola, cod trimis pe SMS). Așa că dacă nu le ai puse deoparte, ia articolul acesta ca pe un semn să faci asta acum.

Le poți pune pe mail sau fă screenshot și ține-le pe telefon într-un folder / pe mail / pe calculator / în Google Drive etc. să știi că le găsești când ai nevoie.

Intri pe profilul tău de Instagram și apeși pe iconița cu 3 linii din dreapta sus.

Apoi apeși pe Settings.

Apeși pe Security.

Apoi te duci pe Two-factor authentication.

Dacă ai activată opțiunea de autentificare în 2 pași (ceea ce îți recomand să faci acum dacă nu ai), ai printre opțiuni Additional methods.

Și aici găsești 2 opțiuni:

 • Login requests – de fiecare când intri tu sau altcineva pe contul tău de pe un device nou, vei primi notificare
 • Backup codes – aici găsești codurile de backup pe care le folosești când nu te mai poți loga cu email și parolă

Le poți face screenshot și îți recomand să le ții în mai multe locuri – telefon, pe mail, pe calculator. Nu se știe când vei avea nevoie de ele și pe ce device ai acces.

De asemenea, dacă suspectezi că cineva le are, poți genera unele noi. Și nu uita ca atunci când generezi unele noi să le ții la fel în mai multe locuri.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

8 Comments

 • Ana-Maria Bianca, 16/05/2023 @ 22:21 Reply

  Mi sa spart contu de Instagram și schimbat ,tot reușesc pana la un punc sa îl recuperez dar am nevoie de un cod backup și nu am ni unu ce sa fac?

  • Cristina Avădănei, 16/05/2023 @ 23:31 Reply

   @Ana-Maria Bianca: dacă nu ți le-ai salvat dinainte, nu prea ai ce să mai faci. Doar din cont se pot genera.

 • andra berteanu, 06/11/2022 @ 13:04 Reply

  Daca nu primesc codul de securitate de conectare prin mesaj?
  Am sunat la Vodafone sa vad daca e de aici problema si nu e, am bagat cartela si in alte telefoane ca am zis ca are telefonul meu degeaba si tot nu mi l trimite…ce e de facut?

  • Cristina Avădănei, 06/11/2022 @ 14:38 Reply

   @andra berteanu: Recomandarea mea e să rămâi pe device-ul tău, pe care Instagram îl recunoaște pentru că ai mai intrat de pe el. Orice device nou e străin pentru el și poate considera că cineva încearcă să îți spargă contul. E posibil să fie serverul lor ocupat. Și eu am pățit în trecut de multe ori să nu primesc codul deloc. Așa că ai nevoie de răbdare. Îți apare altă opțiune prin care să încerci să intri? Vreun alt link sau ceva?

 • Ioana, 05/10/2022 @ 09:27 Reply

  Bună ziua!
  Dacă a fost spart contul de Instagram,pot să recuperez codul Backup?
  Îmi cere conectare in 2 pași!
  Contul a fost spart și se postează in numele meu!
  Ajutor,vă rog!
  Mulțumesc

  • Cristina Avădănei, 05/10/2022 @ 10:13 Reply

   @Ioana – Din păcate le poți accesa doar din contul tău, din aplicație. Încearcă pașii de aici – https://help.instagram.com/149494825257596. Să înțeleg că nu aveai activată conectarea în 2 pași, că altfel ai fi primit tu codul și știai că e o problemă.

 • Elena, 13/09/2022 @ 17:06 Reply

  Și dacă nu mai am acces la el și îmi cere codul de backup cum fac sa îl primesc înapoi

  • Cristina Avădănei, 18/09/2022 @ 21:58 Reply

   @Elena: Nu poți altfel. Codurile de backup sunt în setări în contul tău. Dacă nu le-ai pus undeva în afara aplicației Instagram, nu ai cum să le mai obții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *