Contact Information

Meta a lansat scurtături în aplicația Messenger. Scurtăturile astea sunt comenzi simple pe care le scrii în aplicație pentru a face tot felul de lucruri.

@everyone

Știi că de obicei când scrii @ în fereastra de chat a unui grup poți menționa pe cineva din grup pentru a-i atrage atenția asupra mesajului. Ei bine, acum poți atrage atenția tuturor din acel group chat scriind @everyone și mesajul pe care vrei să-l transmiți – fie el reminder, întrebare sau altceva. Fiecare persoana din acel group chat va primi notificare.

/silent

Cealalta scurtatură disponibilă acum în Messenger e /silent. Dacă ți-ai amintit ceva în timpul nopții și nu vrei să uiți până dimineață. dar nu vrei nici să-i trezești pe alții, scrie /silent înaintea mesajul și aplicația nu va trimite notificare.

/gif (în curând pe iOS)

/gif e o scurtătură care te ajută să accesezi mai repede gif-urile pe care le vrei. În mod normal gif-urile le accesezi de la iconița de emoji din fereastra de chat, apoi te duci pe GIF și scrii acolo ce gif cauți. Dar prin comanda /gif elimini niște pași.

/shrug & /tableflip (în curând pe iOS) 

Pe iOS mai vin 2 comenzi: /shrug și /tableflip, care sunt de fapt o modalitate mai rapidă prin care poți reacționa la un mesaj cu ¯\_(ツ)_/¯ sau cu (╯°□°)╯︵ ┻━┻. 

/pay (disponibil doar în SUA)

Pentru cei din SUA, aplicația are o comandă în plus. Când vrei să trimiți sau să ceri cuiva bani prin Messenger, scrii /pay și treci suma și ce sunt banii respectivi.

Și se pare că vor mai introduce și alte astfel de scurtărturi în viitor.

sursa

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *