Contact Information

În prezent, în Google Play Store există 2,6 milioane de aplicații, multe dintre acestea fiind disponibile gratuit. Deși numărul este mai mic decât la începutul anului (când existau 3,6 milioane), nu ne putem plânge, pentru că întotdeauna găsim aplicațiile dorite sau de care nici nu știam că avem nevoie până să le descoperim.

În acest articol nu voi include și aplicațiile preinstalate atunci când cumpărăm un telefon nou, și anume Gmail, Google Maps, YouTube și altele, ci doar pe cele pe care utilizatorii și le instalează singuri.

Iată, deci, cele mai populare aplicații gratuite pentru Android, care au peste 1 milion de descărcări.

#1 Facebook

Platforma de social media este cea mai populară aplicație gratuită pentru Android, fiind instalată în momentul scrierii acestui articol pe aproape 83 de milioane de device-uri.

#2 WhatsApp Messenger

Deținută tot de Facebook, această aplicație a fost lansată în urmă cu 9 ani și are în prezent peste 80 de milioane de instalări.

#3 Google Play Books

Prin Google Play Books, utilizatorii pot achiziționa și descărca e-books și audio books de pe Google Play, care oferă peste 5 milioane de titluri. Compania susține că aceasta este „cea mai mare colecție de cărți electronice din lume”.

#4 Facebook Messenger

În ziua de azi, aplicația Messenger este cel mai simplu mod de a păstra legătura cu prietenii și familia, indiferent dacă preferi mesajele scrise, înregistrările audio sau apelurile video. Nu o spun doar eu. Peste 62 de milioane de oameni din întreaga lume o utilizează în acest sens.

#5 Google News

Google News este un agregator de știri, care oferă un flux continuu de articole de la mii de agenții și publicații. A fost lansată în urmă cu 16 ani și este disponibilă în 35 de limbi.

#6 Instagram

Ajungem astfel la a treia aplicație din această listă deținută de Facebook. Instagram permite utilizatorilor să încarce fotografii și videoclipuri, care pot fi editate cu diverse filtre și organizate cu ajutorul etichetelor (hashtag-uri).

#7 Google Street View

Când Google Maps nu este suficient, Street View îți vine în ajutor! Mai mult, aplicația îți permite să descoperi minuni naturale sau obiective turistice din întreaga lume. Interesant este că poți adăuga chiar și tu propriul street view.

#8 Skype

Specializată în apeluri video, Skype permite utilizatorilor să comunice și prin mesaje scrise, indiferent dacă este utilizată în scop personal sau profesional.

#9 Subway Surfers

Așa cum era de așteptat, pe această listă este inclus și un joc. Utilizatorii joacă rolul unui grafitti artist care, după ce a fost prins de un inspector, fuge pe o cale ferată pentru a scăpa de acesta. Scopul este să aduni monede, în timp ce eviți coliziuni cu trenuri sau alte obiecte.

#10 Gboard

Gbord include funcția de căutare Google (inclusiv rezultate web și răspunsuri predictive), partajare a conținutului GIF și emoji și suport multilingvistic.

Tu câte aplicații din această listă folosești?

Foto: Pexels

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *