Contact Information

Gmail a împlinit luna aceasta 15 ani și este folosit în acest moment de peste 1,4 miliarde de persoane din întreaga lume. Cu această ocazie, ne-am gândit să îți prezentăm câteva dintre funcțiile sale interesante pe care poate nu le cunoști, dar care sunt utile pentru oricine.

Cum să programezi trimiterea unul e-mail

Această funcție a fost adăugata foarte târziu, mai exact abia luna aceasta. O poți folosi pentru a programa un mail pentru un moment când nu ai acces la internet, dacă vrei să faci un anunț și ți-e teamă că o să uiți sau pentru a nu-ți deranja șeful cu o notificare la 2 noaptea și preferi să primească mesajul tău la prima oră a dimineții.

Vei observa că butonul Send are acum și o săgeată. În loc să dai click pe Send, dă click pe săgeată, apoi setează data și ora când vrei ca mail-ul să se trimită.

Pe mobil, găsești opțiunea în colțul din dreapta sus. Meniul de Schedule e scrolabil așa că dai scroll pentru a ajunge la opțiunea de a programa oricând vrei tu să se trimită mailul.

Și, din testele mele, merge doar când dai Compose în Gmail. Dacă alegi întâi fișierele pe care vrei să le trimiți și apoi alegi aplicația Gmail, nu mai apare opțiunea. E disponibil doar butonul Send.

Dacă acest buton nu îți apare încă, ai puțină răbdare, va fi disponibil tuturor celor care folosesc Gmail în cel mai scurt timp posibil.

Cum să anulezi trimiterea unul e-mail

Ți s-a întâmplat vreodată să apeși Send, apoi să realizezi că ai uitat să atașezi un document în mail? Sau poate ai păstrat în CC o persoană la care nu vrei să ajungă mesajul tău. Dacă ești suficient de rapid, poți anula trimiterea mailului!

Imediat cum ai trimis mesajul, în colțul din stânga jos al ecranului îți va apărea această căsuță. Apasă repede pe Undo, iar situația e salvată.

Cum să primești și mailuri din alte platforme

Dacă ai mai multe conturi de email, probabil te-ai săturat să le verifici pe fiecare în parte și ai prefera să le ai pe toate la un loc. Poți face acest lucru foarte simplu, astfel:

  • apasă pe rotița de setări din dreapta sus, apoi dă click pe Settings;
  • du-te la Forwarding and POP/IMAP, apoi dă click pe Add a forwarding address;
  • adaugă adresa de email unde vrei să ajungă și email-urile trimise pe acest cont;
  • dă click pe Proceed;

Vei primi apoi un mesaj de confirmare pe acel email, pentru a verifica dacă ai permis acest lucru – dă click pe link-ul primit.

Cum să găsești și ștergi mesajele mari

Dacă primești multe email-uri, care deseori conțin fișiere, inbox-ul tău se va umple la un moment dat și nu vei mai putea primi nimic. Pentru a evita această problemă, e bine să cauți și să ștergi din când în când mesajele mari. Iată ce trebuie să faci:

  • uită-te la căsuta Search mail din partea de sus a ecranului;
  • în partea dreaptă a acesteia vei observa o săgeată – dă click pe ea;
  • la Size, alege „greater than” și adaugă un număr;
  • opțional: bifează Has attachment;
  • Gmail îți va afișa mailurile care sunt mai mari decât numărul de MB pe care l-ai ales

Cum pornești/oprești notificările Gmail

Dacă obișnuiești să primești multe emailuri de care trebuie să te ocupi urgent, ar fi util să primești notificări, pentru a nu le vedea prea târziu (și pentru a nu-ți verifica mailul odată la 5 minute). Urmează următorii pași:

  • apasă pe rotița de setări din dreapta sus, apoi dă click pe Settings;
  • du-te la Desktop notifications și alege opțiunea pe care o preferi

Cum să dai un telefon din Gmail

Sună ciudat, nu-i așa? Ei bine, această funcție chiar există! În partea din stanga jos a ecranului vei vedea opțiunea Make a call. Introdu numărul de telefon, iar persoana respectivă va fi apelată. Vei avea nevoie, bineînțeles, de boxe sau căști și microfon.

Tu ce alte funcții Gmail folosești?

Foto: unsplash

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *