Contact Information

top cautari emag 2017De la an la an, eMAG reușește să își crească deja impresionanta ofertă de produse. Dar acest articol nu este despre ce pot găsi oamenii pe eMAG, ci despre ce caută acolo.

eMAG ne-a obișnuit deja cu infograficul de sfârșit de an în care aflăm în ce fel au abuzat clienții bara de căutare a site-ului. Dar, înainte să ajungem la căutările haioase, trebuie pomenite și cele serioase.

Topul obiectelor pe care românii doresc să le cumpere (sau să le primească de la Moșul) nu se schimbă mult de la an la an. În principal – tehnologie. Telefoane, televizoare, ciocane de lemn legate cu o sfoară de o bilă, laptopuri, aspiratoare… stai, ce?! Aaa… Da, kendama, o jucărie inventată în secolul 17 este printre cele mai căutate lucruri pe eMAG în 2017.

Să revenim la căutările care ne arată că românii au simțul umorului și dacă nu au, caută să-și cumpere.

Categoria “Cum se aude, așa se scrie”

top cautari emag 2017“caine ciu ua ua ua” – Să trecem cu vederea că denumirea originală a rasei conține 3 litere “h” și niciuna dintre ele nu se mai găsește în forma căutată și să ajungem la surplusul de “ua”, justificabil dacă bara de căutare ar avea un mic ecou. Nu sunt sigur dacă eMAG vinde și animale de companie, nu m-am uitat încă în secțiunea de supermarket, dar nu înțeleg de ce ai vrea un câine care e considerat supra-ponderal când începe să aibă greutatea unei pisici sub-nutrite.

top cautari emag 2017

“frouzan” – Sunt destul de sigur că existe mii de produse pe care personajele din desenul animat Frozen sunt însoțite de cuvântul “Frouzan”, dar cred că ai șanse mai mari să le găsești în Obor.

“bortavoce” – Distanța dintre literele B și P pe tastatură descalifică “bortavoce” din lista greșelilor nevinovate de scriere. Poate că utilizatorul este un ventriloc amator și căuta un sistem prin care să pară că vocea i se aude din borta.

“empetrei” – După secolul vitezei, în care “asl pls” era o metodă acceptată de salut și în care internetul ne învățase că “10x” înseamnă “mulțumesc”, a venit secolul literaților. În care 2 litere și o cifră devin un cuvânt de 8 litere. De același tratament s-au bucurat și minitoarele LCD, primind numele de alint “elsidiuri”, cu toate că mai există șansa ca utilizatorul să fi căutat de fapt un CD cu tentă spaniolă. ¿El CD?

Categoria “În curând pe eMAG…”

“bulan” – Conform dexonline.ro, există 5 definiții, niciuna dintre ele nu cred că se găsește pe eMAG, cel puțin la momentul scrierii. “Bulan, bulane s. n. 1. homosexual pasiv. 2. (om) norocos. 3. (om) ipocrit. 4. om molâu / lipsit de curajul opiniei proprii. 5. picior.”

top cautari emag 2017“membrana invelit salam” – A venit toamna… acoperă-mi salamul cu ceva. De aici înțeleg că sunt oameni care își produc propriul salam, dar trebuie să cumpere membrana. Bravo lor și bravo eMAG că o să vă lărgiți oferta să satisfaceți clienții.

“nicu paleru cd sexy si fierbinte” – Din experiență, vă spun să nu încercați să încălziți un CD în cuptorul cu microunde și să nu cheltuiți bani pentru un CD Nicu Paleru.

top cautari emag 2017

“durex sarmale” – Foile de varză și foile de viță sunt singurele lucruri în care ar trebui rulate sarmalele.

“fratior de vanzare” – Sunt destul de sigur că nu cauți să cumperi, așa că îți recomand OLX.

“avocat divort” – Ai luat o decizie bună să consulți un avocat, dar ai stricat-o când ai decis să-l cauți pe eMAG.

Categoria “Viața satului”

top cautari emag 2017“iepuri radauti” – Îi recunoști ușor după accent. Majoritatea sunt în București.

top cautari emag 2017

“ciorapi porumb” – În caz că șosetele de lână nu te înțeapă destul.

“cercei de porci” și “porc la dietă” mă fac să cred că Ferma Animalelor încă există undeva în România.

“gaini adevarate” – Aceasta este căutarea unui utlizator care a pățit-o, probabil chiar în repetate rânduri. Probabil păcălit de asigurarea “sunt OK, dar acum dorm”, s-a ales cu o cantitate impresionantă de găini de cauciuc.

Categoria “Brandu mare”

top cautari emag 2017“draperii versace” – Spre surprinderea mea, există. Versace produce (își pune logo-ul pe) foarte multe obiecte. Din nefericire, printre ele nu se numără nici membrane pentru învelit salamul nici ciorapi porumb, dar există câteva bijuterii care ar putea fi folosite pe post de cercei de porci.

“huhaieei” și “hoaiey” arată că încă funcționează tehnica “prin viu grai”, care a ținut în viață balada Miorița până la așternerea ei pe hârtie. Ironia e că oamenii căutau un telefon mobil după un nume care părea auzit la jocul “telefonul fără fir”.

“husa de aifon pentru samsung galaxi neo plus” – Șmecherii adevărați vor să dea preț de Galaxy și să primească invidie de iPhone. Ca un Logan cu sigla de Mercedes.

Categoria “Cel mai nefericit typo”

top cautari emag 2017“laba frigorifica” – Cine râde la asta nu știe să facă piftie din adidași de porc.

“filtru catea” – Dacă ai o colega enervantă, poți să încerci să vorbești la HR.

“trabuci” – Salut, ai căutat mai devreme “bulan” și “durex sarmale”?

“album fofo” – eMAG vinde albume foto în care poți să pui ce poze vrei tu, no questions asked.

Infograficul integral e aici.

Articolul de anul trecut despre căutările eMag poate fi citit aici.

– acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare –

Share:

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *