Contact Information

Content is king. Fără content nu ar fi nimic. Contentul e reprezentat de orice reprezintă conținut – de la articole până la texte pentru postările de pe Facebook.

Și sigur, contentul esențial ar fi despre produsul tău sau despre subiectul tău sau despre serviciile tale, însă nu poți să bombardezi userul continuu cu produsul tău. Mai trebuie să îi oferi și altceva pentru a continua să te urmărească.

Adică altfel de content. Dar ce fel de content?

Comfortable photographer workplace with open laptop, coffee cup and office supplies on white wooden desk

Păi, în funcție de ce consideri că se potrivește cu brandul tău, poți uneori să marchezi o zi de naștere, aniversarea unui eveniment istoric și orice altceva te inspiră și, mai ales, se potrivește cu brandul tău.

Toate informațiile astea sunt cunoscute ca Agenda publică, în care sunt incluse zile naționale și internaționale, sărbători, zile de naștere și comemorări (vedete, personalități etc) și evenimente care s-au întâmplat în ziua respectivă.

Hai să vezi ce ai putea ”marca” prin conținut săptămâna asta.

Calendar editorial / 5 iunie 2020

Zile Internaționale:

  • Ziua Învățătorului
  • Ziua Mondială a Mediului
  • Ziua Burgerului Vegetal

5 iunie 1779: S-a născut Gheorghe Lazăr, întemeietor al învăţământului modern românesc. În anul 1818, a înființat în București prima școală cu predare în limba română, Şcoala de la Sfântul Sava.

5 iunie 1851: Romanul anti-sclavie “Coliba unchiului Tom” de Harriet Beecher Stowe a fost publicat pentru prima dată sub forma unei serii în “The National Era” pe durata a 40 de săptămâni.

5 iunie 1871: S-a născut marele istoric, savant şi om politic Nicolae Iorga.

5 iunie 1883: Primul tren Orient Express a fost pus în circulaţie la 5 iunie 1883 şi a unit Parisul de Constantinopole prin Nancy – Strasbourg – München – Viena – Budapesta – Szeged – Jimbolia – Timişoara – Caransebeş – Vârciorova – Craiova – Piatra Olt – Piteşti – Bucureşti – Giurgiu – Smârda (2.627 km). Trenul legendar a fost inclus în multe opere din cultura pop, cum ar fi romandul ”Dracula” a lui Bram Stoker și “Murder on the Orient Express“ scrisă de Agatha Christie.

5 iunie 1898: S-a născut designerul de pantofi Salvatore Ferragamo.

5 iunie 1956: Elvis Presley a lansat single-ul “Hound Dog”, la The Milton Berle Show, scandalizând audiența cu mișcările lui sugestive din șold.

5 iunie 1956: S-a născut Roger Michell, regizorul filmului ”Notting Hill”.

5 iunie 1956: S-a născut saxofonistul de smooth jazz Kenny G.

5 iunie 1968: Robert F. Kennedy, candidat la președinția SUA, a fost împușcat la „Ambassador Hotel” în Los Angeles, California de către Sirhan Sirhan.

5 iunie 1970: S-a născut Claus Norreen. chitaristul trupei Aqua. Știi tu,

I’m a Barbie girl, in the Barbie world
Life in plastic, it’s fantastic
You can brush my hair, undress me everywhere
Imagination, life is your creation
Come on, Barbie, let’s go party

5 iunie 1971: S-a născut Mark Wahlberg aka Marky Mark. În ”Renaissance Man” (1994) a jucat primul lor rol, iar primul rol principal l-a avut în ”Fear” (1996). A ucat și în ”Boogie Nights”, ”The Perfect Storm” (2000), ”Planet of the Apes” (2001), ”The Italian Job” (2003), ”The Departed” (2006) (pentru care a primit și o nominalizare la premiile Oscar), ”The Fighter” (2010), ”The Other Guys” (2010), ”Daddy’s Home” (2015), ”Ted” (2012) și multe alte filme și seriale.

5 iunie 1977: Primul computer de uz personal, Apple II, era pus în vânzare.

5 iunie 1977: S-a născut actrița Liza Weil, pe care o recunoști probabil din serialele ”Gilmore Girls” (2000–2007), ”Gilmore Girls: A Year in the Life” (2016), ”Scandal” (2012), ”How to Get Away with Murder” (2014–2020).

5 iunie 1981: Sunt raportate primele cazuri de SIDA. Michael Gottlieb a descris în jurnalul săptămânal al CDC Morbidity and Mortality Weekly Report din 5 iunie 1981 o înmulțire de cazuri rare de pneumonie produsă de ciuperca Pneumocystis carinii. Această infecție micotică a fost depistată anterior exclusiv la pacienți cu sistem imun alterat din motive diferite, însă Gottlieb le-a depistat la cinci bărbați homosexuali anterior sănătoși.

5 iunie 2002: La Institutul de boli cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu ” din București a fost efectuat primul autotransplant cardiac.

5 iunie 2002: La 11 săptămâni după ce a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, Dee Dee Ramone, membru fondator al trupei Ramones, a murit în urma unei supradoze de heroină la vârsta de 50 de ani.

5 iunie 2004: A murit Ronald Reagan, cel de-al 40-lea președinte al SUA.

5 iunie 2009: A avut loc premiera filmului ”The Hangover”.

5 iunie 2013: A avut loc premiera filmului ”Despicable Me 2”.

5 iunie 2013: Publicaţia britanică The Guardian publica primul articol de presă avându-l ca sursă pe Edward Snowden, fost angajat al NSA.

5 iunie 2018: Organizatorii concursul de frumuseţe Miss America au anunșat că renunţă la proba costumelor de baie, după ce au eliminat-o şi pe cea a rochiilor de seară.

5 iunie 2018: A avut loc premiera filmului “Ocean’s 8”, regizat de Gary Ross și în care joacă Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway și Rihanna.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *