Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Twopcharts este un site care monitorizează activitatea din conturile Twitter și recent a dezvăluit situația conturilor Twitter.

Cea mai șocantă dintre dezvăluiri e că aproximativ 44% din totalul conturilor de Twitter existente (974 milioane) nu au publicat niciodată un tweet.

Primul gând e “Doamne, dar de ce mai țin conturile astea?”, dar mi-am amintit că atunci când mi-am făcut contul de Facebook câteva luni nu am postat nimic. Nu știam ce să fac cu el.

Dar tot mi se pare o cifră îngrijorator de mare.

Alte date dezvăluite de Twopcharts:

  • 40% din 20 de milioane de conturi create pe Twitter în fiecare lună trimit cel puțin un tweet în luna care au creat contul (sunt excluse conturile care au fost suspendate sau șterse); Twopcharts estimează că până la anul, doar un sfert din conturile astea vor mai publica tweeturi
  • până în prezent, aproximativ 1,5 miliarde de conturi de Twitter au fost create
  • din cele 1,5 miliarde, 955 milioane încă mai există în prezent și 13% din ele au publicat tweeturi în ultimele 30 de zile
  • din datele publicate și analizate de Twopcharts reiese că utilizatorii care au creat conturi în ultimii ani sunt mai puțin activi decât early adopters (2006-2011)
  • aproximativ 25% din conturile create în 2008 încă publică tweeturi comparativ cu 10,7% din conturile create în 2012 care publică tweeturi un an mai târziu
  • aproximativ jumătate din conturile create în 2014 au fost suspendate din cauză că erau spam față de 28% în 2012
  • 500 milioane de conturi au fost suspendate de când s-a lansat Twitter

Tu ce fel de utilizator Twitter ești? Publici frecvent informații și discuți cu alți utilizatori? Intri mai rar? Preferi mai mult să citești ce publică alți utilizatori? Sau l-ai abandonat și nu l-ai șters?

>> Contul meu de Twitter – @crisu_avadanei, în caz că vrei să mă urmărești. 

>>> Cum să fii la curent cu tot ce scriu pe SocialWeb.ro: Facebook, RSS sau e-mail.