Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

Instagram

1. Instagram lansează Broadcast Channels pentru toți utilizatori care au cont Creator. 

Ți-am mai povestit și în trecut despre această nouă opțiune de comunicare cu comunitatea ta. E un canal de comunicare privat, se află în secțiunea Inbox (e o secțiune dedicată pentru ele), în care poate publica creatorul de conținut care l-a pornit. 


Acesta alege dacă să fie disponibil pentru oricine sau doar pentru subscriberi (la noi încă nu e opțiunea). Orice utilizator poate da join, iar după ce acesta devine membru al canalului poate să vadă tot ce publici acolo (poze, videouri, text și mesaje audio), poate reacționa cu un emoji la tot ce postezi și poate vota în pool-urile pe care le postezi.

Orice postare din Broadcast Channel poate fi distribuită de oricine. Și e și o metodă de promovare asta pentru că distribuirea pe story include și un buton Join, prin care poți găsi noi membri interesați să facă parte din acel Broadcast Channel.

Instagram testează noi opțiuni:

În primul rând testează o opțiune asemănătoare cu sticker-ul Questions din story, prin care poți adresa o întrebare și membrii canalului îți pot răspunde. 

Răspunsurile de la membrii vor fi grupate într-un design asemănător cu sticker-ul Questions, iar apoi creatorul de conținut poate da reply unuia din răspunsuri și e afișat totul ca să nu fie nicio confuzie.

Apoi, lucrează la introducerea unei opțiuni de dată de expirare pentru acel Broadcast Channel. Foarte util pentru canalele pornite în jurul unor evenimente!

Plus, opțiune prin care să adaugi moderatori. Extrem de util pentru canalele mari!

De asemenea, testează o secțiune dedicată în Inbox (eu o am pe contul Creator, în cel Business nu am secțiune dedicată, iar canalele sunt la grămadă cu restul mesajelor) unde găsești canalele la care ai dat join, cât și recomandări de noi canale. 

Nu uita că ți-am deja că poți folosi căutarea din Inbox pentru a găsi noi Broadcast Channels la care să dai joi.

Ți-am arătat ieri că poți distribui orice mesaj de pe un canal pe story. Oricine o poate face! Și se pare că ar fi o opțiune Acum am citit că ar fi o opțiune prin care poți permite asta. (Eu încă nu am opțiunea de Broadcast Channel așa că voi reveni cu un tutorial detaliat când o am)

TikTok

2. Atunci când uploadezi videouri prin site-ul TikTok, ai opțiune de split pentru video, să adaugi muzică pe video și să folosești template-uri (nu îți recomand să o faci prin site, nu sunt cele mai bune opțiuni).

3. România are cel mai mare procent (16%) din Europa al utilizatorilor TikTok care folosesc aplicația pentru a accesa știri.

Facebook + Instagram

4. Meta se supune regulile impuse de UE și acum lansează noi elemente în setarea campaniilor: trebuie specificat cine beneficiază de pe urma acelor reclame și cine le plătește. 

5. Meta și Microsoft au aderat la inițiativa Responsible Practices for Synthetic Media,  care își propune să stabilească un acord în industrie cu privire la practicile responsabile în dezvoltarea, crearea și partajarea media creată prin generative AI.

WhatsApp

6. WhatsApp pregătește pentru Android opțiunea de a administra mai multe conturi pe un singur device.

LinkedIn

7. Începând cu 26 iunie, LinkedIn închide postările carusel, videoul de profil și opțiunea de link-uri care puteau fi puse pe postările text și video.

Dacă preferi postările carusel, nu te întrista, în continuare merg uploadate ca PDF-uri. 

8. LinkedIn e posibil să ofere în curând o nouă opțiune pentru reclamele video: în serviciile de streaming să ruleze.

Twitter

9. Twitter a suspendat conturile PlainSite și a fondatorului Aaron Greenspan, un critic al lui Musk și a companiei Tesla. După cum am mai zis și cu alte ocazii: Musk (și alții ca el) manipulează noțiunea de libertate de exprimare după bunul plac.

Reddit

10. CEO-ul Reddit se ține pe poziție și declară că aplicațiile third party nu sunt așa de valoroase pentru platformă. 

Rămâne de văzut dacă își vor impune puterea asupra reddit-urilor care acum protestează și au devenit private.

Snapchat

11. Snapchat publică noi statistici care ne arată cum e folosit MyAI, chatbot-ul lor AI:

  • Peste 100 de milioane de conversații în care i se cere lui MyAI să facă sugestii de idei cu care să se pornească conversații (de ex glume)
  • Peste 6 milioane de conversații au cerut inspirație pentru artă și design interior
  • Aproape 2 milioane de conversații în care i s-au cerut sfaturi pentru planificarea unui eveniment (zi de naștere, nuntă, absolvire sau baby shower)
  • Aproape 5 milioane de conversații în care i s-au cerut recomandări pentru destinații turistice de top
  • Peste 5 milioane de conversații despre McDonalds
  • Aproape 8 milioane de conversații despre pizza
  • Peste 3 milioane de conversații în care i s-au cerut idei de rețele
  • Peste 12 milioane de conversații în care i s-au cerut recomandări legate de îngrijirea pielii, machaiaj, îngrijirea unghiilor, parfumuri și altele
  • Peste 16 milioane de conversații despre haine
  • Și multe altele

Google

12. Google Play Store are noi filtre care te ajută să găsești rapid aplicații tableta ta.

13. Google Docs a lansat o serie de noi opțiuni care te ajută să lucrezi muuuult mai ușor cu tabelele.

Apple

14. iOS 17 va aduce o opțiune foarte interesantă: dacă ai schimbat codul de acces și nu ți-l mai amintești sau vrei să pui altul, ai la dispoziție 72 de ore să te folosești de vechiul cod (cel dinainte de schimbare) pentru a-l actualiza.

AI

15. Designerii IKEA au folosit AI pentru a crea o canapea care cântărește aproape 10 kg și încape într-un plic. Nu are nevoie de nici un tool pentru asamblare. E un proiect, nu e un produs care va fi vândut de IKEA.

16. Un post de radio a ”clonat” vocea unuia din DJ și va ține o emisiune mixtă: cu intervenția DJ-ului real, cât și a AI-ului.

17. ChatGPT va veni curând în mașina ta. Mercedes-Benz testează introducerea AI-ului în mașină

18. Streamlabs are podcast editor powered by AI.

19. Descoperă 5 opțiuni AI mișto pe care le ai în Photoshop.

Internet

20. Uber îți va arăta curând reclame cât timp aștepți să vină mașina. Super :|  Plus, se pare că Uber vrea să instaleze tablete în scaunele mașinii pentru a arăta reclame pasagerilor. 

21. Twitch a lansat un nou program de monetizare, Partner Plus Program.

22. Twitch a lansat stream-uri prin care se poate face shopping direct.

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Pasionată de social media și online, am început să lucrez în online în 2006 și în social media din 2008. De la administrare de site-uri la construirea prezenței în social media a unor branduri mari - reviste precum Cosmopolitan și Marie Claire. Ulterior, am ocupat poziția de Social Media Manager la Kiss FM, cel mai popular post de radio din România. 📱 În prezent, sunt Social Media Specialist freelancer, mereu în căutarea proiectelor provocatoare care să mă inspire și să îmi permită să creez strategii eficiente pentru branduri diverse. ▪ SocialWeb.ro e proiectul meu de suflet, prin care ajut antreprenori și specialiști din domeniu să fie la curent cu tot ce e nou în social media.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *