Contact Information

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

Revine și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți.

Bun, hai să trecem prin cele mai recente noutăți din social media și internet.

1. Încep cu un update despre Netflix, care ne-a consumat în ultimele zile cu planul lor de a-i împiedica pe utilizatori să mai împartă conturile cu alte persoane din afara casei lor: toate acele condiții care au apărut se aplică de fapt pentru cei din Chile, Costa Rica și Peru. Țări în care au făcut și alte teste de opțiuni prin care împiedice distribuirea de parole. Deci, vedem ce va urma în urma acestui test. Vă țin la curent.

2. În weekend s-a activat opțiunea Notes de pe Instagram și în România.

Un mic recap despre opțiune:

  • Max. 60 de caractere de text și emoji
  • Vizibil 24 de ore
  • Poți alege dacă să fie vizibil pentru followerii pe care îi urmărești și tu sau pentru cei din lista ta de Close Friends

3. Facebook pe web deschide fereastră dedicată, care te ajută să parcurgi comentariile de la o postare. Se deschide când apeși pe See more comments sau apeși pe numărul de comentarii.

4. YouTube Shorts a bifat un nou milestone: 50 de miliarde de views. Și, îți reamintesc că din luna februarie au început să fie și ele monetizate pentru creatorii de conținut de pe YouTube. 

5. Hai să vorbim din nou despre API-ul Twitter! Săptămâna trecută ți-am povestit despre decizia lui Elon Musk de a bloca accesul gratuit la API (cum a fost dintotdeauna) și, de săptămâna asta, va fi introdusă o taxă pentru accesarea lui.

Și atunci ți-am oferit niște lămuriri despre implicațiile unui preț pentru accesul la API și m-am rezumat la ce era mai evident pentru jobul meu principal, cel de social media management, dar API-ul e responsabil și pentru alte lucruri utile. De exemplu, sunt conturile care postează automat tot felul de lucruri. Poți să găsești pe The Verge, Mashable, CNN, TechCrunch și The Guardian mai multe exemple de astfel de Twitter Bots, dar pe lângă asta am realizat și că @alerta_cutremur, cont pe care vi l-am recomandat și vouă prin care puteți primi notificare când e un cutremur, e extrem de posibil să fie închis. (Mai rămâne Telegram – vezi aici cum poți activa notificarea de cutremur pe Telegram.)

Mai mult, prin taxarea accesului la API, va complica accesul la jocuri și probabil la multe alte platforme pe care utilizatorii se pot loga prin contul Twitter.

100 de dolari vor trebui să plătească developerii care vor să folosească API-ul Twitter.

6. Ei bine, Musk zice acum că va permite acces gratuit la API pentru ”conținut bun”. Whatever that means! Control absolut, nu? Un om decide ce e bun și ce e rău. 

7. Twitter Blue se extinde și acum disponibil în 6 țări: Arabia Saudită, Franța, Germania, Italia, Portugalia și Spania. În total, acum e în 12 țări. 

8. Elon Musk a anunțat că va exista posibilitatea ca utilizatorii Twitter să câștige bani din ad revenue, doar că aceștia trebuie să fie abonați la Twitter Blue.

9. Și Twitter se pare că are în plan să ceară business-urilor 1.000 de dolari pentru a-și păstra bulina aurie. 

10. TikTok a lansat un centru de transparență în Los Angeles. E o clădire lângă sediul lor din Los Angeles, unde poți afla mai multe despre aplicație, poți ”scrolla” pe TikTok pe niște ecrane imense și poți înțelege ce fel de creatori și branduri postează pe TikTok. E clar oricum că au făcut mișcarea asta pentru că au atât de multe probleme în SUA și e o presiune tot mai mare ca aplicația să fie închisă.

11. Google Chrome va lansa curând pe Android opțiunea de șterge istoricul de căutări din ultimele 15 minute. Opțiunea e deja disponibilă în iOS și pe web.

12. Abonamentul cu reclame de pe Netflix are acum 600.000 de utilizatori activi pe lună.

13. Google se pregătește să intre în competiție cu ChatGPT.

14. Au apărut primele screenshot-uri cu interfața Bing care folosește ChatGPT.

15. Un judecător din Columbia a mărturisit că a folosit ChatGPT pentru a decide într-un proces. Nu a decis doar prin ChatGPT, ci a folosit și precedent pentru a justifica decizia, dar tot, nivelul la care se ajunge cu folosirea AI-ului. 

16. Președintele Israelului a devenit primul lider care a folosit ChatGPT și a anunțat public asta. L-a folosit parțial pentru un discurs pentru o conferință despre securitate cibernetică.

17. Publisher-ul Sports Illustrated a folosit AI pentru a genera sfaturi de fitness. 

18. Apple e posibil să lanseze în 2024 un iPhone ‘Ultra’, evident mai scump.

19. Telegram are un nou update și permite traducerea unui chat întreg și lansează abonament anual pentru Telegram Premium.

20. Google Docs și Slides adaugă eyedrop pentru a pune mai ușor o culoare custom. 

Urmărește SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe Facebook, Instagram, TikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag, plus e grup și pe LinkedIn – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.

Share:

administrator

Pasionată de social media și online, am început să lucrez în online în 2006 și în social media din 2008. De la administrare de site-uri la construirea prezenței în social media a unor branduri mari - reviste precum Cosmopolitan și Marie Claire. Ulterior, am ocupat poziția de Social Media Manager la Kiss FM, cel mai popular post de radio din România. 📱 În prezent, sunt Social Media Specialist freelancer, mereu în căutarea proiectelor provocatoare care să mă inspire și să îmi permită să creez strategii eficiente pentru branduri diverse. ▪ SocialWeb.ro e proiectul meu de suflet, prin care ajut antreprenori și specialiști din domeniu să fie la curent cu tot ce e nou în social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *