Contact Information

În luna martie am făcut un prim pas către realizarea unei serii de interviuri cu diferiți oameni cu diverse joburi și backgrounduri despre aplicații, social media, internet și alte lucruri. Primul interviu l-am realizat cu Ruxandra Panghe, beauty editor revista UNICA.

Astăzi continui seria (și sper să reușesc să public constant astfel de interviuri) cu Mihai Vasilescu, fotograf Kiss FM.

Mihai Vasilescu, fotograf Kiss FM (și nu numai)
Facebook | Instagram

Dependent de prieteni… Dependent de muzica… Dependent de cafea si tigari… Printre note cu bassul.. printre oameni cu aparatul foto… si cu muzica mereu in suflet…

mihai vasilescu fotograf

1. Care e aplicația foto preferat​ă?​

Pe telefon – Snapseed (Android | iOS). Pe laptop – Adobe Photoshop Lightroom si Adobe Photoshop.

​2. Un sfat​ ​/​ ​truc p​entru a ob​ț​ine o fotografie reu​ș​it​ă​ pe ​I​​nstagram​.​

Dacă vrei să fii “artsy”, o faci alb-negru.

3. ​Cel mai des folosit filtru de Instagram?

Nu prea folosesc filtrele de Instagram. Prefer prelucrarea în Snapseed.

4. Prin câți pași de editare trece o fotografie pentru Instagram? (Te rezumi la un filtru sau preferi să editezi pas cu pas fotografia)

Mulți rău de tot. Totul începe cu ajustarea expunerii, a contrastului, a saturației. Apoi crop (dar nu mereu), o mică vigneta (întunecarea colțurilor imaginii), filtru Grainy Film, sharpen și export. Toate astea în Snapseed.

5. Ce procent aproximativ din pozele tale de Instagram sunt realizate cu telefonul și câte sunt cu aparatul foto?

Păi pe @mihai_vasilescu majoritatea sunt făcute cu telefonul și în ultima vreme sunt poze cu discurile de vinyl pe care le ascult seara când ajung acasă sau dimineața înainte de a pleca la muncă.  [n.red. Mihai mai are un cont de Instagram – @unfotograf – unde publică în general poze de concert]

mihai vasilescu fotograf

6. ​C​âte aplicații ai în telefon? Din ele câte aplicații sunt de editare foto?

92 de aplicații din care 21 sunt aplicații foto.

7. Aplicația foto pe care merită să dai banii:

Nu cred că am aplicații plătite… Sunt foarte multe gratuite care sunt chiar bune.

​8. ​Consideri c​ă​ tehnologia ​ș​i implicit online-ul au introdus ​î​n fotografie prea mul​ț​i amatori sau, dimpotriv​ă​, i-a ajutat pe al​ț​ii s​ă​ își descopere voca​ț​ia? ​Ș​tii pe cineva care ​ș​i-a transformat astfel via​ț​a?

Da și nu. În ziua de azi este o goană după megapixeli, funcții pe care poate nu le vei folosi niciodată și tot felul de “floricele” inutile. Mulți se autointitulează “fotografi” la 2 luni după ce au pus mâna pe primul aparat foto. În meseria asta ai nevoie de talent, dar 95% e muncă și studiu. Eu mereu sugerez ca metodă de învățare, fotografia pe film. Notezi într-un carnețel toate setările aparatului (timp de expunere, diafragmă, ora la care ai facut cadrul, de unde pică lumina soarelui dacă e cazul, dacă era cer senin sau înnorat) și la developare vezi ce ai greșit. Evident și internetul e plin de informație, trebuie doar să cauți.

“Cel mai bun aparat foto e cel pe care îl ai în momentul ăla la tine.”

​9. ​Poveste​ș​te-ne cum te-ai apucat de fotografie?

Din întâmplare. Am plecat într-o excursie, nu aveam aparat digital (era acum 13-14 ani) așa că am luat cu mine Zenit-ul tatălui meu (pe film evident)… și aia a fost.

​10. ​Cum e s​ă lucrezi cu at​ât de mul​ți arti​ști?

N-au încotro. :)) :)) Vin la pachet cu posturile de radio unde îmi desfășor activitatea. Lăsând gluma, e chiar mișto. Am ajuns să îmi cunosc și o parte din idolii muzicali. Am luat autografe pe discuri. Chestii pe care nu cred că altfel aș fi putut să le fac.

​11. ​Care a fost evenimentul cel mai impresionant pentru tine la care ai fo​st fotograf?

Sunt multe evenimente care m-au impresionat. Dar dacă ar fi să aleg unul, ar fi AC/DC. Era prima oară când eram acreditat la o trupă așa mare. M-am emoționat atât de mult încât am făcut “muci” pozele. :)) :)) Atunci am înțeles că trebuie să mă detașez total de partea de fan al muzicii și că trebuie să mă concentrez pe fotografie cât sunt în photopit.

​12. ​Cum crezi c​ă se va transforma fotografia ​în viitor?

Se va “dilua” mult.

​13. ​Ce p​ărere ai de trendul de a-​ți documenta (aproape) fiecare moment din via​ț​ă?​ ​

O prostie. Nu e musai să pui totul pe wall.

14. ​Ce model de telefon e mai bun pentru făcut poze? Sau ce caracteristici sunt importante pentru camera foto bună a telefonului?

Meh, habar nu am. Cel mai bun aparat foto e cel pe care îl ai în momentul ăla la tine.

15. Ce sfat ai pentru ce care doresc să se apuce de fotografie. Când e momentul să investească într-o cameră foto și ce model le recomanzi pentru început.

Să exerseze cât pot de mult. Când au bani. Ca marcă nu recomand… aparatul foto e o unealtă, ce faci cu el e mai important.

16. Cel mai important element pentru o fotografie reușită?

Să spună o poveste!

​17. Care e trendul actual de fotografie care ți-ai dori să dispară?

Fiecare poate face orice! E loc pentru orice pe internetul ăsta!

18. Ce parere ai despre conturile de Instagram agregatoare de poze (cum sunt @romania.noastra, @ig_romania). E ok ca unele conturi de Instagram să crească pe baza muncii unor fotografi?

Dacă cer acordul pentru preluarea fotografiilor și remunerează (chiar dacă simbolic doar) fotografii de pe conturile cărora preiau fotografiile e ok. Dacă nu, trist.

Foto: Arhivă personală

Share:

administrator

Pasionată de social media și online, am început să lucrez în online în 2006 și în social media din 2008. De la administrare de site-uri la construirea prezenței în social media a unor branduri mari - reviste precum Cosmopolitan și Marie Claire. Ulterior, am ocupat poziția de Social Media Manager la Kiss FM, cel mai popular post de radio din România. 📱 În prezent, sunt Social Media Specialist freelancer, mereu în căutarea proiectelor provocatoare care să mă inspire și să îmi permită să creez strategii eficiente pentru branduri diverse. ▪ SocialWeb.ro e proiectul meu de suflet, prin care ajut antreprenori și specialiști din domeniu să fie la curent cu tot ce e nou în social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *