Contact Information

Google este mai mult decât un motor de căutare; are diferite funcții, mai mult sau mai puțin cunoscute, care pot ajuta pe fiecare dintre noi. Fie că ești student, angajat sau pensionar, că petreci cel mai mult timp la birou, în oraș sau acasă, cu siguranță vei găsi în această listă câteva trucuri foarte utile pentru tine.

Setează-ți cronometrul

Ce rost are să îți setezi cronometrul de pe telefon dacă te afli deja la computer? Tot ce trebuie să faci este să introduci fraza „set timer for x minutes”, iar cronometrul va porni. Când timpul se va scurge, vei auzi o alarmă.

Poți să setezi cromoterul pentru orice perioadă. Dai click pe timp și poți scrie tu cât timp vrei să cronometrezi.

Iar când cauți „start stopwatch”, poți accesa un cronometru invers. Foarte util dacă vrei să te cronometrezi cât timp îți ia să lucrezi la un task. De exemplu.

Plus, nu trebuie să stai cu fereastra de cronometru mică. O poți face full screen. Dai click pe iconița mică din dreapta cu formă de pătrat.

Află când răsare și apune soarele

Te duci la mare și vrei să vezi răsăritul sau urmează să ai o ședință foto și vrei să prinzi și apusul? Pentru a nu rata momentul, caută pe Google „sunrise in” sau „sunset in”, urmat de locație.

Află prognoza meteo

Tot ce trebuie să faci este să cauți „weather in + locația” și vei primi informațiile.

Convertește valutele

Poate că te afli în vacanță, iar prețul unui produs pare decent, însă vrei să verifici cât ar înseamna în lei. Caută pe Google „sumă + valuta 1 in valută 2” și vei afla cât înseamnă.

Găsește rezultate cu o frază exactă

Poate că ai observat că, uneori, când cauți ceva pe Google, nu primești tocmai rezultatele dorite. Dacă folosești ghilimele, însă, Google va afișa doar rezultatele care conțin fraza respectivă.

Caută în funcție de tipul fișierului

Dacă îți dorești să găsești un fișier de un anume tip, tot ce trebuie să faci este să scrii la final „filetype:extensia”. De exemplu, „cat filetype:pdf”.

În plus, îți recomandăm să arunci și un ochi peste aceste funcții utile:

Safe Browsing site status. Tehnologia de navigare sigură a Google examinează miliarde de adrese URL pe zi, în căutarea unor site-uri nesigure. Poți căuta un site, pentru a afla dacă este periculos să îl vizitezi.

Google Timeline History. Poți folosi Google Timeline History pentru a descoperi unde te aflai într-o anumită zi, la un anumit moment.

Bonus

Cum arăta Google în trecut? Poate că această funcție nu este neapărat utilă, dar e distractiv să aruncăm un ochi în trecut uneori. Căutând „Google in 1998”, motorul de căutare îți va arăta o versiune mai veche. Din păcate, nu o vei putea folosi; atunci când folosești această versiune pentru a căuta ceva, te va redirecționa înapoi la cea curentă.

Tu folosești aceste scurtături și funcții ale Google? Mai cunoști și altele?

Sursă foto: pexels

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *