Contact Information

Să ai un stil de viață eco nu mai este de mult timp considerat un trend sau o fiță. Fiecare dintre noi ar trebui să facă anumite schimbări în viața de zi cu zi pentru a îmbunătăți starea planetei, iar deseori nu trebuie să depunem prea mult efort în acest sens. Poate că și tu folosești deja șacoșe de cumpărături reutilizabile, refuzi paiele de plastic și ți-ai cumpărat un filtru de apă, dar te-ai gândit vreodată că poți fi eco friendly și în mediul digital?

Iată câteva moduri prin care poți îmbunătăți situația:

Search engine-ul Ecosia

Ecosia este un search engine lansat în urmă cu 9 ani și care are peste 7 milioane de utilizatori în întreaga lume. Eu îl folosesc de 2-3 ani și nu mă pot plânge de nimic, funcționează la fel de bine precum Google.

Beneficiul său este că donează minim 80% din profit către ONG-ul care se concentrează pe reîmpădurire și conservare. Până luna trecută, Ecosia a ajutat la plantarea a peste 60 de milioane de copaci!

pdf2jpg.net

Acest site îți va fi foarte folositor dacă și colegii tăi îți trimit imagini în formatul de care nu ai de fapt nevoie. Totul se întâmplă online, gratuit, foarte rapid, fără a-ți face cont.

Și nu trebuie să îți faci griji în legătură cu fișierele „delicate” – toate pdf-urile și jpg-urile sunt șterse după câteva ore. Compania plantează câte un copac pentru fiecare 50.000 fișiere pdf convertite.

Magazine online eco-friendly

Din ce în ce mai multe magazine online au început să facă pași importanți în această direcție. Factura și garanția sunt trimise doar prin email (nu și în format fizic, în colet), pachetele sunt ambalate în mai puțin (sau fără) plastic etc. Dacă nu ești sigură că un magazin online face aceste lucruri, poți întreba sau poți cere direct să nu îți trimită factura tipărită, de exemplu.

De asemenea, există magazine cu produse eco sau zero waste, printre care amintim periuțele de dinți din bambus, produsele de machiaj, cele de curățenie a casei, condimentele ambalate în recipiente mari (de exemplu la 100 gr în loc de pachetele de 15 gr din supermarket) și multe altele.

Donează bani pentru a planta copaci

Există numeroase proiecte susținute de ONG-uri care plantează copaci în urma donațiilor primite, în toată lumea. Câteva dintre acestea pot fi găsite și pe site-ul Trillion Tree Campaign.

Donații aniversare pe Facebook

Cu siguranță ai văzut și tu până acum diferite cauze pe Facebook pentru care poți dona. Unele persoane promovează o cauză importantă pentru ele atunci când își serbează ziua de naștere, considerând donațiile mai importante decât niște cadouri de care nu au neapărat nevoie. Poți face și tu asta (de ziua ta sau oricând), accesând această pagină.

Indiferent dacă te afli la început de drum sau ai făcut deja câțiva pași spre un stil de viață eco friendly, te felicităm pentru eforturile tale!

Tu ce alte moduri de a fi eco friendly în mediul digital mai cunoști?

Foto: Pexels

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *