Contact Information

În timp ce bem cafeaua dimineața, verificăm notificările și feed-ul din Facebook. În drum spre birou, aruncăm cu inimioare pe Instagram. Seara, în timp ce luăm cina, urmărim viața vloggerului nostru preferat. Ai putea crede că aceștia sunt oricum timpi morți și nu ai altceva mai bun de făcut, dar permite-mi să te contrazic.

La fel ca mulți alții, și eu vreau să îmi satisfac setea de cunoaștere, dar simt că nu am suficient timp liber. De aceea, am învățat să îmi umplu aceste momente în care nu se întâmplă nimic cu vizionarea clipurilor postate pe anumite canale de YouTube. Le poți urmări oriunde: cât aștepți autobuzul, în drum spre birou, dacă un prieten întârzie la întâlnire, în timp ce aștepți să fie gata mâncarea, oricând ai 5-10 minute libere.

Bine documentate și prezentate într-un mod distractiv, aceste clipuri sunt potrivite pentru aproape orice vârstă și abordează subiecte foarte diverse. Iată care sunt canalele mele preferate, pe care ți le recomand și ție.

The Infographics Show

Urmăresc acest canal de aproximativ un an și întotdeauna găsesc ceva interesant aici. Nu îți pot promite că fiecare subiect abordat îți va atrage atenția, însă un nou clip este postat în fiecare zi, deci ai de unde alege.

De la cum îți poți controla visele până la cum ai putea supraviețui unui atac zombie, de la cele mai periculoase virusuri pentru computer din lume la cele mai bizare recorduri din lume, The Infographics Show poate mulțumi pe oricine!

AsapSCIENCE

Oricine recunoaște clipurile create de AsapSCIENCE după grafica simplă și amuzantă. Din păcate, pe acest canal se postează clipuri noi ceva mai rar, doar o dată pe săptămână.

Multe dintre acestea se referă la corpul uman, sănătate, planeta noastră sau alte planete, dar sunt abordate și subiecte precum Pokemon, internet trolls sau Laurel vs Yanny.

Kurzgesagt

Aici vei găsi „explicarea video a lucrurilor cu un optimist nihilistic”. Deși nu este un canal nou (există de 5 ani), până în acest moment au fost postate mai puțin de 100 de clipuri, echipa din spatele Kurzgesagt mizând pe calitate, nu cantitate.

Grafica și culorile intense îți vor atrage cu siguranță atenția, iar subiectele precum ‘De ce lucrurile frumoase ne fac fericiți’ sau ‘De ce războiul împotriva drogurilor este un eșec imens’ te vor face să rămâi pe acest canal.

Polly Matter

Polly Matter nu este în momentul de față un canal atât de cunoscut, având cel mai mic număr de abonați de pe această listă. Totuși, acest lucru este de înțeles, dat fiind că totul este scris, animat și creat de o singură persoană, deci nici clipurile nu sunt uploadate atât de des.

Dacă te interesează subiecte precum ‘Memoriile tale sunt false’, ‘De ce sunt steagurile atât de asemănătoare’ sau ‘Cum să faci un film blockbuster’, îți recomand Polly Matter cu drag!

Smart Banana

Smart Banana prezintă întotdeuna subiecte de interes, fie că ești pasionat de spațiu și alte planete, de superputeri, de inteligența articifială sau de lucruri mai banale, precum Tinder și mâncare. Spre deosebire de canalele anterioare, aici clipurile nu sunt animate, dar informațiile interesante pe care le vei afla te vor face să revii.

Mențiune

Nu în ultimul rând, voi trece pe această listă și seria Drunk History, creată de Comedy Central.

Pe scurt, o persoană care a consumat alcool povestește despre personaje și evenimente din istorie, precum vânătoarea de vrăjitoare din Salem, cum a intrat jurnalista Gloria Steinem undercover la clubul Playboy sau ce a făcut Ioana d’Arc.

Dacă și tu urmărești astfel de canale, îți așteptăm recomandările!

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *