Contact Information

vloggeri beauty internationali de urmaritNu este minunat când orice truc de make-up sau de îngrijire este doar la un Search distanță? Da, chiar este! Dar cum plaja vloggingului de beauty este extrem de vastă, ți-am făcut o trecere în revistă a celor mai importante 5 nume internaționale de urmărit acum și în viitor.

Noi, beauty editorii, stăm cu ochii nu doar pe tendințe și trendsetteri, ci și pe influencerii din zona frumuseții. Iar în această categorie intră, de ceva timp, și numeroși vloggeri internaționali. Ceea ce este perfect. De ce zic asta? Ei bine, gândește-te că asta înseamnă că orice întrebare ai avea, îi poți găsi răspunsul în cadrul unui tutorial pe YouTube. Mai mult, urmărind și tu cei 5 vloggeri pe care eu, una, îi urmăresc cu maxim interes și cu sufletul la gură, înveți o mulțime de trucuri experte atât de machiaj, cât și de îngrijire.

Gândește-te că numai eu, în câteva zile de vizionare aprinsă și intensă, urmate de câteva exerciții practice, mi-am format extrem de mult mâna. Eh, nu am devenit un as în ale machiajului, dar este un mare pas înainte, având în vedere cât de neîndemânatică sunt – da, stau mai bine cu teoria. De asemenea, am învățat cum să realizez corect un masaj al chipului, cum să îmi hidratez impecabil șuvițele și, într-un final glorios, cum să trasez acea linie „îngrozitoare” de cat-eye.

De ce mai merită să stai cu ochii pe unii vloggeri internaționali? Deoarece, pe lângă explicații pertinente și exemplificări precise, e ca și cum ai avea expertul pe partea cealaltă a ecranului și nu mai trebuie să îți faci o programare la salon pentru a ajunge la rezultatul dorit. Asta în acel caz extrem.

Dar… pentru că există și un dar, industria social media este în plin apogeu. Mai exact, toată lumea care vrea să se afirme într-un fel sau altul comunică prin intermediul video-ului. La un simplu Search pe YouTube cu sintagma „cat-eye makeup tutorial”, de exemplu, îți sunt furnizate 2.980.000 de rezultate. Din acest număr uriaș, multe tutoriale sunt fail. Deci pânza perfecțiunii se poate clătina în cazul în care dai peste un vlogger deloc experimentat sau care chiar nu știe ce face sau ce zice.

Așa că vin în ajutorul tău, așa cum ți-am zis și anterior, cu 5 vloggeri de beauty internaționali cărora merită pe bune să le dai Subscribe pe YouTube. Vizionare plăcută și spor la makeover!

The Reviwers: Pixiwoo

Cele 2 surori, Samantha și Nic Chapman, sunt make-up artiști de profesie, iar după numeroase proiecte cu vedete și lansarea unui blog de beauty (unde găsești review-uri despre toate lansările), a urmat un canal de Youtube (care a strâns, până în prezent circa 2,1 milioane de subscriberi. Wow!).

Sunt cool din 2 motive majore:

  • 1. Recreează lookuri spectaculoase ale vedetelor, fiind unele dintre cele mai bune vloggerițe de how to din lume, și
  • 2. Filmulețele lor au o structură basic, cu trucuri explicite, momente în care fac haz de necaz, recomandări perfecte etc. la care chiar și un veteran în make-up poate lua aminte.

Canal recomandat în special pentru novicele în ale machiajului și femeile care vor să fie la zi cu cele mai noi produse cosmetice.

The Parisienne: Violette

Dacă simți nevoia unui insight format din romantismul franțuzesc și nonșalanța americană, ai nimerit în locul potrivit. Violette, care s-a născut la Paris și trăiește la New York, este make-up artist profesionist (a devenit Global Beauty Director pentru Estée Lauder, by the way), deși a studiat arta de la vârsta de 3 ani și fashion design la École du Louvre din Paris.

Merită să o urmărești deoarece vede machiajul ca pe o formă artistică de exprimare, iar tutorialele sale au o notă sofisticată (de pildă, „The natural sophisticated look”, „My Bardot Look” sau „The French kissed look”).

Mai mult, este un exemplu și în ceea ce privește îngrijirea pielii, fiind extrem de riguroasă la acest capitol și urmărind întocmai rutina tipic franțuzească. Ca o paranteză, utilizează nu mai puțin de 11 produse pentru ritualul de seară – asta ca să-ți faci o i idee.

Canal recomandat pentru iubitoarele stilului natural with a twist și pentru skincare addicts.

The Tutor: Lisa Eldridge

Lisa este unul dintre cei mai buni make-up artiști britanici, fiind omul din spatele lookurilor adoptate de vedete precum Kate Winslet, Katy Perry, Emma Watson sau Keira Knightley. Este și Creative Director al brandului de make-up și skincare N⁰7.

O urmăresc și apreciez și pentru că mi se pare unul dintre puținii oameni celebri din industrie care au reușit să se mențină pe o pantă ascendentă, mixând cu succes lumea high fashion cu zona de influencing. Lisa este urmărită, în prezent, de peste 1,5 milioane de oameni numai pe canalul de YouTube.

În tutorialele sale o să găsești sfaturi profesionale, mai ales, rolul său, pe lângă cel clasic de make-up artist, fiind acela de a educa femeile și de a schimba percepția acestora atunci când abordează machiajul. Este diferită de restul lumii, mai ales pentru că nu este o adolescentă care se filmează în dormitor în timp ce se machiază. Lisa „pune stăpânire” pe tine grație profesionalismului de care dă dovadă – după ce ai vizionat un tutorial, ești inspirată și vrei să cumperi un produs sau să te machiezi exact așa cum ai văzut.

Canal recomandat pentru femeile care își doresc să atingă perfecțiunea în machiaj.

The Barbie Look Queen: Kandee Johnson

Păpușă Barbie la prima vedere, Kandee face parte din topul Forbes al celor mai notorii influenceri pe 2017. Vloggerița de 38 de ani a demonstrat chiar și celor mai rigizi critici că faima nu are vârstă și că poți începe să inspiri oameni cu numai o cameră video antică primită de la bunici.

Kandee are studii în make-up, bineînțeles, și este un guru al lookurilor de tip transformations – Jessica Rabbit, Edward Scissorhands, Albă-ca-Zăpada și Dama de Pică sunt numai 4 exemple. Este unul dintre primii oameni care s-au avântat în tainele acum ceva vreme necunoscute ale YouTube, iar călătoria sa nu a fost nicidecum ușoară. Cu toate acestea, azi este unul dintre cei mai urmăriți beauty vloggers din lume, având circa 4 milioane de urmăritori.

Ce am învățat de la ea de când o urmăresc, pe lângă clasicele trucuri de make-up? Că lumea digitală nu doarme niciodată și că ceea ce faci trebuie să aibă, în primul rând, relevanță pentru cel care te urmărește.

Canal recomandat pentru cele care preferă machiajul extrem de structurat și tehnicile de make-up experte.

The Korean Skincare Expert: Dasha Kim

Cu toată frenezia asiatică în materie de îngrijire a pielii, nu aveam cum să nu includ în acest top pe cineva chiar de la sursă. Dasha le face mai pe toate pe YouTube, de la fashion și până la make-up și food, dar este 100% expert în skincare. Spune că a învățat totul de la zero de una singură, un ajutor notabil pe care l-a avut fiind primit de la sora sa mai mare, care a susțint-o mereu în tot ceea ce a făcut.

Ca să-ți dai seama de ce ar trebui să o urmărești neapărat o să-ți spun doar atât: de la Dasha am învățat, indirect, cât de importantă este exfolierea pielii în călătoria de cursă lungă pe care o ai pentru a te bucura mereu de frumusețea chipului. Și cât de mult contează să-ți cunoști perfect nevoile și atuurile tenului. De exemplu, pentru o piele mixtă, cu zone seboreice și zone uscate, Dasha recomandă înlocuirea loțiunii tonice cu o combinație de acizi AHA și BHA, pentru a te asigura că tenul are non-stop un aspect uniformizat, lipsit de celule moarte la suprafață și o luminozitate aparte.

Canal recomandat pentru femeile care se preocupă constant de îngrijirea ca la carte a pielii.

Foto: picjumbo

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *