Contact Information

Săptămâna asta a fost una dintre cele mai aglomerate pe care le-am avut. Și sunt o introvertită așa că simt că ar trebui să mă retrag în munți o lună să mă refac. Cumva universul a reușit să adune într-o săptămână toate evenimentele care nu puteau fi ratate și nici amânate. Genul meu de maraton! Dar l-am terminat :)

Deci săptămâna asta s-au adunat cumva o mulțime de evenimente, care pur și simplu nu puteau fi amânate. Petrecerea aniversară Marie Claire, primul curs de social media cu Monica Jitariuc, 2 zile de ICEEfest, concertul Kings of Leon. Dar am păstrat the best for last: workshop de pictură cu the amazing Alexia Udriște – Olteanu.

Am scris și pe Marie Claire despre workshop.

Pe Alexia o urmăresc de ceva timp de pe Instagram și îi admir îndelung ilustrațiile. Munca ei e fascinantă. Și când am văzut într-un Insta Story de-al ei că organizează workshop nu m-am putut abține (mai ales că mi-a confirmat că nu e pentru avansați).

A venit ziua de duminică și eram epuizată. Abia m-am trezit (mai ales după ce am urlat și am dansat la concert) și eram convinsă că o să adorm cu capul pe masă. Bine că s-a inventat cafeaua! Doar că pe urmă m-au apucat temerile că o mă fac de râs (cu toate că mă duceam la workshop for fun).

Ca să înțelegeți mai bine, nivelul meu de desenat e ăsta. Adică stilul meu de desenat flori nu e diferit de al unui copil.

 

Pictatul e terapeutic pentru mine. Mă relaxează. E una din puținele chestii care mă relaxează. Sunt o persoană anxioasă, intensă, controlling și tot ce mai vreți de la un Scorpion. Totul e cu extreme. Și cum nu știu să desenez, mi-am găsit refugiul în forme geometrice (deh, am absolvit liceu de informatică). Plăcerea era să colorez formele cu nuanțe intensă (v-am zis mai sus că și eu sunt intensă).

Ei bine, azi m-au viziat zânele. Pentru că am învățat să faci niște lucruri pe care nu am crezut că sunt în stare vreodată să le fac. Și pe care le-am admirat îndelung la alții cu mai mult talent.

Am început cu un exercițiu pe forme geometrice (preferatele mele) – cercuri – și am învățat să lucrăm cu pigmenți.

Și apoi am aplicat tehnica pe ceva mai complex – flori. Deci v-am zis mai sus cum desenez flori, da? Ei bine azi am desenat asta cu ajutorul Alexiei, care mi-a dat startul (o pagină albă e intimidantă și când trebuie să scriu, ceea ce fac zi de zi, dar să desenez pe una?!). Și am ajuns să desenez o hotensie. Eu!

Iar tehnica aplicată pe el a fost mindblowing pentru mine. Eu nu am putut niciodată să trec de desenul clasic, 2D. Pur și simplu mintea mea nu trecea de obstacol și să pot să gândesc umbre și chestii. Ei bine, azi am învățat și asta. V-am zis că Alexia e uimitoare, nu?

Desenul nu e gata. Și eu trebuie să trec de teama de a lucra cu apa. Dar azi în câteva ore (care nici nu știu cum au trecut) am învățat o mulțime de lucruri și am depășit un obstacol al creierul meu învățat numai cu lucruri raționale, concrete și exact. Și linii drepte.

Alexia, îți mulțumesc pentru răbdare, explicații și pentru energia magică (e singura explicație pe care o am pentru ce am reușit să fac azi).

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *