Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

provocare foto instagramÎn această vară urmez un curs de social media. Pentru că nu știi niciodată suficiente lucruri chiar și cu 11 ani de muncă în online și vreo 8 de social media.

Monica Jitariuc ne învață social media în fiecare miercuri, după job, la DallesGo. Până în acest moment am făcut 4 din cele 12 cursuri. O să vă mai povestesc despre curs în momentul în care îl termin pentru a avea o imagine completă. Dar până acum simt cum încetul cu încetul mă schimbă și îmi schimbă și comportamentul online. Poveștile și explicațiile pe care ni le dă sunt extrem de utile, dar temele de la fiecare curs mă fac să învăț cel mai mult. Pentru că mă ajută să schimb perspectiva și în social media ai mereu nevoie de un alt mod de a privi lucrurile.

Exercițiu social media

Exercițiul săptămânii are hashtag-ul oficial #provocarea7ori7 și prespune postarea a 7 postări pe zi pe Instagram timp de 7 zile.

În prima zi nu am reușit să pun 7, ci 6. Dar de atunci am reușit cumva să pun 7. În zilele de weekend a fost ceva mai ușor. Iar în zilele de lucru trebuie să depun ceva mai mult efort să găsesc lucruri pe care să le postez. Inițial am crezut că e imposibil să fac asta.

Dificultăți întâmpinate și cum le-am depășit

Lucrând la Marie Claire, deja am o mulțime de făcut online: scris și editate articole, programat și realizat postări pentru pagină, dar și pe Instagram. Așa că nu am prea mult timp să mă gândesc la postările perfecte.

Cu toate astea, contul meu de Instagram mă reflectă pe mine. Așa că am depus efort să fac postări cu sens pentru mine, pe care să nu ajung să le șterg apoi. Să formeze un tot unitar, să aibă un soi de unformitate. Profilul meu pe Instagram cuprinde frânturi din viața mea: lucruri pe care le văd din viața de zi cu zi, momente pe care le vreau imortalizate și selfie-uri în care arăt bine ;)

Și nu puteam să postez 7 selfie-uri pe zi. Dar am postat poze pe care nu am apucat niciodată să le postez (v-am zis că muncesc tot timpul), glume de la Nor Negru, melodii preferate, Boomerang-uri și video-uri.

Mie îmi place să creez conținut așa că am căutat să mă provoc pe mine. Să nu fac exercițiul doar ca să bifez cifrele. Așa că am încercat să privesc lucrurile altfel (atunci când am putut). Am observat detalii din jurul meu pe care de obicei le ignoram și am încercat să fac lucruri noi folosind opțiuni din Instagram sau chiar Snapchat.

Ajutorul mai poate veni din photo challenges găsit pe Google (de unde poți lua idei de subiecte) sau hashtag-uri pentru fiecare zi din săptămână.

Ce mi-a plăcut

În primul rând mă bucur că am reușit să ies din rutina de a posta doar apusuri.

Apoi mi-a plăcut să mă joc cu opțiunea de Rewind (și o s-o mai fac).

Îmblânzirea pletei… cu rewind #dailystruggles #thickhair #lotofhair #rewind #hairstyle #airdrying #longhair #provocarea7ori7

A post shared by Cristina Avadanei (@cristina.avadanei) on

Altfel de selfie pentru mine:

Selfie game on point, nu? 👀 #provocarea7ori7 #octupus #selfie #mall

A post shared by Cristina Avadanei (@cristina.avadanei) on

Și că în sfârșit am avut motivația să mă duc să îmi fac poză cu cei doi de pe banca de la Teatrul Masca.

Made some new friends 💑💑 #lapasprinbucuresti #militari #teatrulmasca #provocarea7ori7

A post shared by Cristina Avadanei (@cristina.avadanei) on

PS: A mai scris și Sabina despre tema noastră #provocarea7ori7.

>>> Cum să fii la curent cu tot ce scriu pe SocialWeb.ro: Facebook, RSS sau e-mail.