Contact Information

Știrea, apărută în martie, că Uber Internațional s-a parteneriat cu o companie de beauty booking pentru saloanele de înfrumusețare m-a entuziasmat până în pânzele albe. Imaginează-ți că-ți poți face o programare doar printr-un click și, mai mult, că hair stilistul tău va veni la tine acasă. Cât de cool ar fi?

Îmi amintesc că, acum vreo 2 ani, un prieten foarte bun care locuiește în Canada m-a întrebat dacă folosesc UberEATS. Nici nu mă familiarizasem prea bine cu Uber clasic, d-apoi cu o extensie a sa. De ceva timp ne bucurăm și noi de comenzi online și livrări la domiciliu prin intermediul platformei – yey! Însă recunosc că mi-ar plăcea teribil să folosesc și o aplicație prin care să-mi bookuiesc stilistul din salonul preferat și apoi să mă bucur de iscusința lui chiar la mine acasă sau la birou, fără să mai fac slalom printre meetinguri, deadlineuri și trafic pentru a onora la timp programarea.

Aici intervine un nou serviciu marca Uber, care sper să fie disponibil cât de curând și la noi. Despre ce este vorba? Ei bine, gigantul a făcut echipă cu o companie de beauty booking din Dubai, Blowout&Go, din dorința de a-și ajuta clienții să se bucure de o rutină de îngrijire capilară și coafură la ei acasă. Serviciul se numește bgX și a fost lansat inițial numai în Londra, apoi s-a extins către Paris și Dubai, în prezent remarcându-se prin contracte cu 15 saloane. Totul a fost realizat prin intermediul platformei Uber for Business, disponibilă în 620 de orașe din întreaga lume.

Coafură la un click distanță

„Este un scenariu win-win pentru clienți și saloane. Consumatorul primește tratamentul dorit, iar saloanele au parte de potențiali noi clienți. Suntem fericiți pentru parteneriatul cu Uber, pentru că, în acest fel, am reușit să realizăm o conexiune prin apăsarea unui buton”, a declarat Ali Rafi, co-founder bgX, într-un comunicat oficial.

Mai mult, este vorba despre servicii de calitate superioară existente în saloane premium, o dovadă fiind brandul cu care lucrează experții – Balmain Paris Hair Couture.

Potrivit Daily Mail, programările se onorează în aproximativ 20 de minute, pe o rază de circa 2 kilometri, meniul incluzând mai multe tipuri de tratamente ce pornesc de la 90 de dolari, iar intenția celor 2 companii este să extindă zona și către alte servicii, precum manichiură, machiaj și chiar grooming.

Cum funcționează aplicația bgX?

Pentru început, se downloadează din App Store sau Google Play, iar, la deschidere, se face o programare. Saloanele bgX din proximitate pun, astfel, la dispoziție experții disponibili, unul dintre aceștia acceptând cererea. Specialistul va veni cu Uber până la adresa introdusă de client – timp în care cel din urmă poate verifica traseul, exact ca în cazul șoferilor Uber -, după care urmează efectuarea tratamentului. La final, hair stilistul se întoarce, tot cu Uber, la salon. Fascinant, nu-i așa?

În linii mari, aceasta aplicație m-a cucerit total și mi-o doresc din tot sufletul în România. Ce zici, punem de niște semnături?

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *