Contact Information

Formatul audio e tot mai popular. Podcasturile și mesajele audio au devenit tot mai populare. Iar acum Twitter a luat o decizie neașteptată: a lansat tweeturile audio!

Am aflat prima dată de noua opțiune de pe grupul Podcast Focus, administrat de Robert Katai. Dacă te interesează podcasturile, îți recomand să intri și tu în acest grup.

Plus, pe 8 iulie are loc prima conferință dedicată podcastingului – Podfest. E online așa că poți participa de oriunde ai fi.

Tweeturile audio sunt ca mesajele audio (dacă ai trimis sau ai primit vreodată un mesaj audio, atunci știi exact la ce mă refer). Dpar că spre deosebire de mesaje care sunt disponibile doar pentru cei din acel mesaj, pe Twitter sunt publice. Sau doar pentru cei care te urmăresc, dacă ai contul setat să fie privat.

Momentan opțiunea e disponibilă în aplicația Twitter pentru iOS.

Cum să ai opțiunea de tweet audio în aplicație

Inițial când am deschis aplicația nu aveam opțiunea. Nici după ce am instalat cel mai recent update al aplicației.

Așa că am căutat aplicația de Voice Recording din telefon. Am înregistrat ceva de test. Am redeschis apoi aplicația Twitter și mi-a apărut opțiunea de audio.

Apeși pe iconița aceea de audio și apoi înregistrezi mesajul audio pe care vrei să îl postezi ca un tweet.

Și cam ăsta e rezultatul.

Ce mai trebuie să știi despre tweet-urilor audio

Limita tweet-urilor audio

Durata unui tweet audio e de 140 de secunde. Dacă mesajul tău e mai lung de 140 de secunde, se continuă înregistrarea. Tweet-urile vor fi împărțite în 140 de secunde și vor fi puse sub forma unui thread.

Poți asculta un tweet audio și să faci altceva în același timp

În momentul în care dai play unui tweet audio, îți va apărea un player în partea de jos. De acolo îi poți pune pauză sau îl poți închide. Ah, și poți face alte lucruri pe telefon sau pe lângă telefon în timpul ăsta.

Poza de profil din tweet-ul audio e cea de la momentul înregistrării

Poza de profil care apare ca imagine în tweetul audio e cea pe care o aveai în momentul înregistrării lui. Dacă îți schimbi apoi poza de profil, îți va apărea poza noua de profil pe tweeturile audio publicate din acel moment, nu și din urmă.

Ce încă nu mi-e clar cu formatul audio

Cum se va face moderarea? Mă refer la cazurile în care aceste tweeturi conține mesaje agresive, care instigă la violență, care jignesc. Cum poate fi identificat conținutul din ele pentru a putea fi banat?

Ție cum ți se pare ideea celor de la Twitter?

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *